mandag 3. oktober 2016

Fare for frost i natt!


Det er nok ikke bare far for frost i natt, dessverre. Temperaturen synker og synker, nærmer seg 1 grad. Sånn er det bare. Jeg blir lettere frenetisk. I dag tidlig var det rim på jordene rundt, men hagen holdt. Har begynt å ta inn planter. men fremdeles er det mange som står ute. Har hevet over fleecepledd i mengder rundt omkring.Klokkeranken begynner å sige, men den tåler -grader.Det gjør ikke hun.De siste bondebønnnene ble høstet i dag.
Hvilende Buddha. En krukke med gress blåste ned og dekket han nesten. Det er det hagen skal nå,
hvile. Anne


12 kommentarer:

 1. Hei Anne!

  Her har det vært frost hver natt siden lørdag, og helt hvitrimet hver morgen. Alle mine planter som måtte inn er i kjelleren, men det var mye jobb. Forstår godt panikken du føler, for noen må jo inn!
  Håper du får det til før frosten tar de!

  Klem, Marit

  SvarSlett
 2. Hei!
  Her har vi bare vår andre frostnatt, men tror det kommer til å bli mange flere utover med klarværet som er meldt.
  Håper du får berget det du skal, og tatt inn det som skal inn.
  Fint det siste bildet ditt:)
  Ha en fin høstdag!

  SvarSlett
 3. Håper vi har litt tid igjen her, men med så klare og fine netter som det er her nå kan det fort bli nattefrost her også.
  Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 4. Her har det vært frost to netter nå. Fikk tatt inn pelargoniene i god tid :-)

  SvarSlett
 5. Ja, her har også frosten nettopp kommet. Har lagt en tynn fiberduk over noen av plantene, og tatt en del inn i drivhuset. Nydelig den lyse georginen. :)

  SvarSlett
 6. Huff, nattefrost! Her er det ikke blitt så kaldt om natten ennå, det er vel fordelen med vestlandsklimaet! Men jeg følger med på meldingene, for jeg har litt som skal flyttes inn jeg også :)

  SvarSlett
 7. Hej Anne!
  Ja så är det, det har varit en alldeles underbar höst, men det kalla kommer krypande. Idag var det nästan lite kallt på dagen. Det har varit så skönt med sol och värme.
  Ha det fint / Marika

  SvarSlett
 8. Artig sveis på sistemann! Skikkelig kaldt til morgenen i dag. Lurer på om dahliane har klart seg.

  SvarSlett
 9. Artig sveis på sistemann! Skikkelig kaldt til morgenen i dag. Lurer på om dahliane har klart seg.

  SvarSlett
 10. Uffja, brått og brutalt var det slutt på det varme været! Håper du fikk reddet inn det som måtte reddes inn. Vi har hatt frostnetter siden søndag, men heldigvis fikk jeg ryddet inn alt som skulle inn. Drivhuset har fått varme om nettene nå pga vindruene, men heldigvis kryper ikke gradestokken lenger ned enn rundt minus tre grader. Dagene er jo flotte med sol fortsatt, men sola får liksom ikke tak lenger. Det er nok ubønnhørlig blitt høst, enten jeg liker det eller ikke...
  Ha en fortsatt fin uke :-)

  SvarSlett
 11. Jeg kjenner på den samme følelsen. Samtidig er jeg så takknemlig for den lange og varme høsten vi har hatt. Men man vil jo så gjerne ha mer:) Forrige helg ble de Georginene mine gravd opp og de siste blomstene havnet i vasen. Vemodig, men sånn er det... Kong frost er på vei.
  Ha det godt Anne.
  Jannicke

  SvarSlett
 12. Høst og sesongavslutning i hagen kan jo være ganske fin. Spesielt når du tar innsamlingen litt etter litt og unngår den helt store redningsaksjonen hvor alt må reddes samtidig :) Ennå litt blomstring, men ja, det nærmer seg vinterpause om vi vil eller ikke... Nyt finværet!

  SvarSlett