tirsdag 18. oktober 2016

Hagen vår i midten av oktober


Første vinterdag (14 oktober) har passert. Hagen er absolutt preget av høst, men det er mange sommerblomster som har klart flere frostnetter med glans. En jeg er veldig glad i, er Heliochrysum petiolare 'Limelight'. Den har et pussig navn på norsk, buskstråleblomst, men det er det den gjør. Den får lange, lyse limegule stråler/greiner ut over sommeren. De vever seg inn i andre planter som står i nærheten uten at de invaderer.
Her vokser den sammen med fiolette hengeverbena.Krukkene vokser i høyden. De er vaska og det er  rett før vi bærer dem inn i veksthuset.I år sådde jeg mange forskjellige Antirrhinum, løvemunn. Det skal jeg gjøre til våren også. De har blomstra i uker og måneder. Har tatt masse frø. Det er nesten trist å tømme disse krukkene, men siden vi ikke vet når vinteren kommer, er det greit å ha det gjort. Å tømme krukker med frossen jord, er ikke morsomt.Dette er det deilig å få gjort.Lavendelen til venstre i bildet ble jordslått i komposten forrige vinter. Det ser ut til at de blir det i vinter også. Den er skikkelig hardfør.


Samler frø av Verbena bonariensis, kjempeverbenaHer er det to Heliochrysum som vandrer fra den ene til den andre. Det er deilig å være ute i hagen fremdeles. Ha det godt! Anne


9 kommentarer:

 1. Hei Anne!

  Ja, plantene tåler mye når de har stått ute en hel sommer.
  Leirpottene dine er så vakre!

  Ha det godt!

  Klem, Marit

  SvarSlett
 2. Dejlige efterårsbilleder.
  Synes vældig godt om dine krukker. Her er jeg nødt til at bruge krukkerne året rundt, først til løg og så til dahliaer...og så til løg igen igen...
  Er spændt på om alle mine nye krukker kommer igennem vinteren uden revner.

  SvarSlett
 3. Takk for hyggelig kommentar hos meg. Jeg er så enig med deg angående Løvemunn. Det er en fantstisk plante, og den blomstrer og blomstrer enda. Det handler jo litt om å klippe vekk det visne også (som med andre blomstrende planter), men Løvemunn er lite kravstor. Ingen tvil om hvilke frø som skal i jorden til våren igjen. Han en fortsatt herlig høst.

  SvarSlett
 4. Hei!
  Er det det den heter. Ser noen har den rundt her jeg bor, men jeg har liksom ikke likt den så godt da, for da er den bare i en potte på en øde veranda. Men sammen med andre blomster gjør den seg virkelig godt!
  Så flott leirpottebyggverk! Jeg har og mange gamle leirpotter. De er nydelige etter mange års bruk. Jeg bruker de også som potteskjulere inne.
  Høsten er fin den også. Flotte bilder.
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 5. Hej Anne!
  Tack för tips om fina växter, limefärgen är fin med den mörkt lila. Här återstår lite möbler som skall packas in, och några krukor som skall tömmas, men de får blomma ett tag till.
  Ha det gott / Marika

  SvarSlett
 6. Herlig å bli ferdig med drivhusvasken! Så flotte krukker du har, og de blir bare finere med årene! Ha en fin dag :)

  SvarSlett
 7. Nydelige krukker du har, dekorative selv uten planter i. Ha en fin helg, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 8. Så fine høstbilder! Høsten er også en fin hagetid selvom det er kaldere.
  Vil også prøve å så løvemunn til våren, de er så søte!
  Ha en fin helg!

  Ida

  SvarSlett
 9. Hei, Anne! Buskstråleblomst, er det det den heter på norsk? Så morsomt, dette er en av mine desiderte favoritter som strukturplante i krukkene. Takk for info - alltid mye å lære i Hagen vår!

  SvarSlett