fredag 7. oktober 2016

Oktobergknapp i oktober


At oktoberbergknapp blomstrer i oktober er som det skal være. Men jeg blir forundret og imponert over planter som klarer 3 netter med flere minusgrader.
Mange krukker er tømt og vasket. Dahliaknollene ligger i kjelleren og fuksiakrukkene er båret inn. Alle pelargoniane står på vekstrommet. Ganske deilig å vite at det som skal berges for vinteren,  er berget.  Alle bildene er fra i dag, unntatt det siste som er fra i går kveld. Rart å vende seg til tidlige solnedganger. 
                                God helg! Anne

12 kommentarer:

 1. Hei Anne!

  Ja, det er utrolig hva planter egentlig tåler bare de har stått ute en hel sommer! Her sto den ene agapanthusen ute i flere netter i frosten, og den hadde bare litt bøyde bladtupper av det :)
  Vakre, vakre bilder...!

  Klem, Marit

  SvarSlett
 2. So lovely moments. I love autumn. Have a nice autumntime!

  SvarSlett
 3. Hej Anne!
  Skönt att få undan i trädgården. Mina Dahlior står kvar i krukor,och rabatter.Om det är bra väder i morgon så får de komma upp, och byta plats med alla lökar som skall ner i jorden.
  Ha det fint / Marika

  SvarSlett
 4. Det er imponerende med blomster som tåler frost :-)
  Her har de fleste gitt seg.

  SvarSlett
 5. Skön höst känsla i dina bilder! Så fint med alla rengjorda krukorna och många fina blommor kvar i blom trots frosten.
  Skön söndag!

  SvarSlett
 6. Hos deg er det jo fortsatt kjempe vakkert! Her har det meste takket for seg. Veldig godt når alt er inne og man slipper bekymre seg for at de skal fryse i hjel.

  SvarSlett
 7. Dejligt at der findes hårdføre planter, der ufortrødent blomstrer videre trods frosten. Det er en flot samling krukker, du viser, især de røde lerpotter kan jeg godt lide.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
 8. Fortsatt mye fint i hagen, ser ut som du har orden på krukkene. :) Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 9. Ja, nå er det høst og flyttesjau! Men du har fortsatt mye som blomstrer i hagen! Vakker høstblomstring! Ha en fin ny uke!

  SvarSlett
 10. Det er så kjekt med planter som tåler litt, og der er oktoberbergknappen super. Det ble brått brunt i bedene hos oss da frostnettene satte inn forrige uke. Kjedelig!! Jeg har fått to store plantekasser på hjul i bursdagsgave, så nå koser jeg meg med å planlegge innholdet :) Jeg tenker absolutt på prydgress overdam. Lurer også på å lage kuler av mørkbladet berberis. (Nana tror jeg). Den skal være liten og passe bra til formålet.

  SvarSlett
 11. Visst är det fint med de sista entusiasterna, man uppskattar dem mera den här årstiden.

  Många krukor kräver mycket jobb, skönt när det är gjort. Jag har inte så många och ännu står de ute för frosten låter vänta på sig. Pelargonerna - några krukor - står på altan och där får de vara tills frosten kommer.

  Kram!

  SvarSlett
 12. Heisann, godt å se at enkelte planter ikke har gitt seg ennå. Her blir det mindre og mindre blomster - og å delta på bloggtreff for blomster begynner å ta slutt.
  Det er ekstra hyggelig å se at noen haver fremdeles kan vise farveprakt!
  Ha fine dager ;:OD)

  SvarSlett