onsdag 27. mai 2015

Narcissus poeticus 'Recurvus'


Nå blomstrer min favoritt, pinselilljen 'Recurvus'. Den har en forholdsvis liten blomst og den dufter. Denne kommer fra en gammel hage.Denne er litt annerledes og den kommer fra en annen gammel hage. Der hvor jeg vokste opp.En firfisle. Den ser ut som den soler seg.Forrige uke plukka jeg brennesle for å lage gjødsel. Neslevann har mye nitrogen. Lot det stå tildekket en uke fordi nitrogen forsvinner ut i lufta.Klar til å åpnes. Isoporkassene i bakgrunnen er dahlia til driving. De har akkurat kommet ut av kjelleren.Det lukter ikke godt - for å si det mildt. 1 liter neslevann blandes i 10 liter vann.Tulipa 'Verona'                                Fortsatt god mai! Anne


17 kommentarer:

 1. Så vackert med pingstliljor. Jag ska också göra nässelvatten, och jag håller med dig om att det luktar illa:)
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvarSlett
 2. Jag beställde också Recurvus, men det blev något annat, men den jag fick är också fin. Skall nog bli fler Påsk och Pingst liljor och Narcisser, de får vara i fred för rådjuren, och de doftar härligt. Mina Dahlior har blivit planterade. Nässelvatten är bra, men vilken odör.
  Ha det gott! Marika

  SvarSlett
 3. This Narcissus is my favorite too! They smel so sweet and look elegant. Apart from that, I like the idea of netle soup. I have Some nettles in my garden....... Groetjes, Hetty

  SvarSlett
 4. Vilken söt narciss!!! Underbar!
  Ja, och en solande ödla... Den fick mig att le =o)
  Allt gott!
  /Katarina

  SvarSlett
 5. Vakre narcisser! :-D Den skal jeg forsøke å skaffe meg. Neslevann prøvde jeg meg på i fjor. Jeg må inrømme jeg ga opp fordi hele hagen luktet så ille. Kanskje jeg forsøker meg igjen i år, for det er jo, som du sier, et veldig bra gjødselsmiddel.
  Ha en fortsatt fin dag.
  Stein

  SvarSlett
 6. Har tenkt lenge at jeg skulle gjødsle med neslevann, men har ikke kommet så langt ennå. Kanskje dette er året jeg kommer til å få gjort noe med det.
  Hilsen Ingeborg fra fruhaldshage.blogspot.com

  SvarSlett
 7. Hei Anne,

  Pinseliljer er så vakre! Tror jeg har den samme selv, men har glemt den bort for det står litt "avsides" i hagen. Godt at du minte meg på gjødselvann, det må jeg også lage!

  Ha det godt!

  SvarSlett
 8. Så fint å ha en gammel hage å hente planter fra :-)
  Kanskje der er sorter som ikke er så lett å finne i butikkene.

  SvarSlett
 9. Haha, I made the stinky nettle soup many times, it´s a wonderful fertilizer. The Narcisus poeticus is one of my favourites too.

  SvarSlett
 10. Det var en vakker pinselilje. Skjønner godt at den er en favoritt. Jeg ser du har et frodig teppe av hasselurt:) Vakkert

  SvarSlett
 11. Så nydelige pinseliljer! Og at de dufter i tillegg må jo være en fin bonus :-) Lekker farge på tulipanen :-)
  Prøvde meg på brenneslevann i fjor, men jeg ga også opp fordi det luktet så ille. Kanskje jeg må gi det en sjanse til...
  Ha en fin helg :-)

  SvarSlett
 12. Mmm…kan fornemme den deilige duften av gammeldagse pinseliljer. Hadde dem her i Miacasa når vi flyttet inn, men ble dessverre borte da vi drenerte rundt huset.
  God maihelg, kjære du.

  SvarSlett
 13. Vakker pinselilje, den må jeg notere meg. Det er noe spesielt med planter som du har fått med deg fra tidligere, og spesielt der du vokste opp :-)
  Har selv en valmue som er fra bestefars hage.
  Har dessverre ikke overskudd til å lage neslegjødsel...
  Ha en fin helg :-))

  SvarSlett
 14. Den pinselilja liker jeg også så godt også dufter den godt! Takk for tipset med neslegjødsel. Jeg har uante mengder nesler, men visste ikke det at det var lurt å dekke bøtta. Forresten er det vel lurt for å slippe stanken også. Jeg skal ut og ordne det i dag - må jo kle meg godt pga været uansett :-) så da passer det bra å klippe nesler.

  SvarSlett
 15. Enig med deg, den er kjempesøt! Og nesle skal jeg ut å plukke, bare regnet gir seg :)

  SvarSlett
 16. Det er det fineste portrett av pinseliljer jeg noensinne har sett! Og herlig pusete verona. Flink du er til å lage neslevann! Har ikke prøvd det, men det høres lurt ut.

  SvarSlett