lørdag 23. mai 2015

Forglemmegei


Noen dager i mai blomstrer Myosotis, forglemmegei. Det er forglemmegeitid akkurat nå. Det er en blomst som kan leve sitt eget liv, fullstendig. Fikk noen planter for noen år siden og de har selvsådd seg mange steder i hagen. Plasserer den seg midt i en annen plante, er det bare å fjerne den. Lett som bare det.I dag har det vært en maidag som maidager skal være. Sol, nesten varmt og nesten vindstille. God pinse!
Anne


19 kommentarer:

 1. Dear Anne, oh I like forget me not too! In my garden they are starting to die down. But in you garden they look fresh. Enjoy these little beauties. And do not forget to put them in a vase. Groetjes, Hetty.

  SvarSlett
 2. Hei Anne!

  Nydelige bilder! Forglemmegei er en vakker blomst! Hvert år på planteauksjonen her er det alltid noen som har de med deg, og jeg kjøper nye hvert år. Synes de er så fine. Ja, i går var det nesten sommer her også. Men en dag er litt lite synes jeg, for i dag skal det regne igjen.

  Klem, Marit

  SvarSlett
 3. Forglemmegei er en favoritt :-)
  I går fikk vi en liten smak av sommer. Tror det skulle bli litt kjøligere i dag.
  God pinse :-)

  SvarSlett
 4. Förgätmigej är en av de vackraste vårblommorna som finns, tycker jag. =)

  SvarSlett
 5. Så vackert, förgätmigej är så söt. Jag hade hur mycket som helst förra våren, men rensade nog lite för flitigt för i år har jag nästan inga alls. Skulle vilja ha den vita också.
  Fin söndag till dig
  Kram Maria

  SvarSlett
 6. Så heldig du var som fikk en fin maidag! Jeg synes det har regnet og vært kaldt i hele mai. Prøver å bli ferdig med å grave ut tomten til drivhuset, men jorden er så våt og tung at jobben tar tid. Nå er vi snart i slutten av mai og det har knapt vært over 12 grader. Håper virkelig snart det snur! God pinsehelg videre til deg! Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlett
 7. Takk for fine mai-bilder fra hagen din med "omland".
  Ja, det var deilig med en skikkelig varm mai-dag igår.Nå er det bare å komme seg ut og plantet litt før det begynner å regne :-)
  Ha en fortsatt fin pinse.!

  SvarSlett
 8. Lovely May pictures of your garden. At last we have a lovely sunny day too! But soil is still too dry.
  Wish you happy gardening days!

  SvarSlett
 9. Det var utrolig fine forglemmegei, spesielt de som vokste langs den stien. Jeg har vårkjærminne som ligner litt, men tror jeg må få meg noen forglemmegei også. Har faktisk prøvd et par ganger uten at de har likt seg, hva er trikset ditt?

  Hilsen Ingeborg fra fruhaldshage.blogspot.com

  SvarSlett
 10. Tusen takk for hyggelig kommentar. Kan ikke si at jeg har noen triks, annet at jeg lar dem stå for å så seg. De kommer opp overalt og de er ikke kresne på jorda.

  SvarSlett
 11. Det är fint när den dyker upp tillsammans med vårblommorna.
  Ha de bra
  Mariana

  SvarSlett
 12. Underbara bilder! Gillar verkligen färgkombination med vitt, blått och limegrönt, himla vårfint tycker jag. Kram Merja

  SvarSlett
 13. Så flotte bilder! Forglemmegei og jeg ble litt "uenige" for noen år siden; jeg syntes de dukket opp på altfor mange steder men det syntes tydeligvis ikke de:-) Nå får de vokse i gresset under en av våre Skjärsminer og når de har blomstret ferdig klipper jeg de med en gang. Skulle det dukke opp noen fröplanter så luker jeg de vekk med en gang. Fine er de, men jeg fikk nok allikevel:-)
  Fortsatt god pinse til deg!
  Klem Nora

  SvarSlett
 14. Flotte bilder. Jeg er også glad i forglemmegei og ekstra glad for at den sprer seg i hagen:-) Inna

  SvarSlett
 15. Ja forglemmegei er nydelige med den lyse blåfargen, jeg lar de også stå til de er blomstret ferdig.
  Nydelige bilder Anne, ha en fin dag.

  SvarSlett
 16. Koselige maibilder fra hagen din! Forglemmegei må en ha i en hage:)
  Fin onsdag til deg.

  SvarSlett
 17. Wow! Vilka fantastiska bilder du bjuder på.

  Här hos mig har maj varit kall och fylld av regn men hoppas nu på att solen och värmen ska snart vara här.

  Önskar dig en fin dag!

  SvarSlett
 18. Så mange fine blomster fra hagen din=) Det rustete klatrestavivet ditt ser veldig fint ut=) Vibeke

  SvarSlett