tirsdag 12. mai 2015

Det blir grønnere og grønnere


og plantene blir større og større. Liker så godt det stadiet hvor de danner puter. Alt er fremdeles i starten med  vårgrønne farger. Plukker fram saker og ting som har stått i uthuset i vinter. Noe får nye plasser, mens andre ting må bare stå der de alltid har gjort .


'Penny White' som ble sådd i februar.Asaliaen står under rhododendron  igjen. I november blir de tatt inn igjen og da ser de ut som DETTE. Til venstre kommer det opp kvann som har sådd seg.Tulipanen 'Purissima'To små puter med blå lerkespore (venstre) og rosenrot.Her har jeg tenkt en dobbel "hekk" med klaseormedrue i forgrunnen og skogskjegg bak. Klaseormedrue ble tatt opp delt for noen uker siden. De trivdes dårlig der de stod.Engelen er på plass akkurat der hun stod i fjor og året før det, men rabarbraen skal i jorda fortest mulig.
Ha gode maidager! Anne


16 kommentarer:

 1. Det er så koselig å rusle rundt i hagen og titte i bedene. Det dukker stadig opp planter og det er også moro å følge med på de som allerede blomstrer. Spennende hekk du har planer om. Jeg ser for meg at de mørke bladene vil bli fin kontrast til skogskjegget. Kos deg i hagen!

  SvarSlett
 2. Den grønne fargen som er nå på våren er utrolig vakker! Jeg er ikke så flink med pynt i hagen, men jeg liker pynten du viser. Når det blir diskret og litt i bakgrunnen sånn som du har det blir det veldig fint!
  Klem Nora

  SvarSlett
 3. I like the idea of a hedge with Aruncus in the back and Cimicifuga in the front. Your Frittilarias are wonderful too.
  Wish you happy gardening!

  SvarSlett
 4. Det gjør det virkelig! Man kan nesten se at det spirer og gror om dagen... En flott tid nå. :)
  Koselig å få bli med på en vandring i hagen din. Nyt maidagene! :)

  SvarSlett
 5. Regn och värme om vartannat, har gjort att det växer riktigt bra. Det är härligt.
  Vissa saker har hittat sin plats i trädgården, och måste stå på samma ställe. Jag gillar din fina gris och hönan.
  Ha det bra! Marika

  SvarSlett
 6. Hei Anne!
  Nydelig hekk! Det må være den flotteste hekken jeg har hørt om. Det mørke bladverket må være flott mit de hvite blomstene. Jeg hadde hekk av skogskjegg der jeg bodde før. Koselige planter!

  SvarSlett
 7. Så mye fint du har i hagen. Flotte pyntegjenstander!

  SvarSlett
 8. Underbara bilder, älskar tiden nu. Och det får gärna sluta regna:)
  Så söt 'Penny White' är.
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvarSlett
 9. En fin tid nå når det vokser opp i hagen! Blå lerkespore har jeg slitt med å trives, men har lyst til å prøve igjen. Liker så godt den grisen din, og høna:)
  Ha en fin onsdag!

  SvarSlett
 10. Det er så fint nå! Det har ikke vært under null her på ei stund, men ikke langt unna var det frost i morges. Kanskje er jeg gal som har tatt ut plantene, men de må jo herdes litt før utplanting og tålmodighet om våren er vanskelig ;-). Så mye fine ting du har rundt i hagen. Jeg har også planta ormedrue i vår - flotte planter!

  SvarSlett
 11. Visst är det härligt när allt är så krispigt och grönt! Din dubbla häck kommer att bli så fin. Du får lov att visa den i färdigt skick. Kram Merja

  SvarSlett
 12. Liker også denne tiden godt, hvor alt ennå er lysegrønt :-)

  SvarSlett
 13. Så roligt att du nämner puterne :-) jag tycker också att det är väldigt vackert när perennernas puter kommer fram och växer ihop över jorden i sina olika gröna färger.
  Idag blir det kanske till att flytta någon perenn eller dela och jag ska se om mina krukplanteringar, så majs, sallad mm.
  Hoppas att din helg blir fin!
  Kram Maria

  SvarSlett
 14. Mine klaseormedruer har heller ikke trivdes der eg har satt dem. Vakre farger på bladverket, og nett blomstring mot høsten, men jaggu er de sære og kravstore, syns jeg! Mine mistrives i halvskygge med masse næringsrik jord, under et plommetre. Ku ne vært interessant å vite hva slags vekstforhold hekken din får nå, og hva flyttet du dem fra?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! De stod i et bed med mye rundt seg bl.a. barlind. Nå står de vendt mot sør med vandrende skygge. Leste en gang at det egentlig er en plante som liker skygge, men her er sommeren for kort. Flyttet noen for noen år siden - mer solrikt og de trives. Håper det nye stedet er et godt sted Det er et nytt bed av året med god jord.
   De er forresten veldig lett å dele.

   Slett
  2. Hei! De stod i et bed med mye rundt seg bl.a. barlind. Nå står de vendt mot sør med vandrende skygge. Leste en gang at det egentlig er en plante som liker skygge, men her er sommeren for kort. Flyttet noen for noen år siden - mer solrikt og de trives. Håper det nye stedet er et godt sted Det er et nytt bed av året med god jord.
   De er forresten veldig lett å dele.

   Slett