lørdag 11. oktober 2014

Nå skjer det!


Enkelte steder i hagen ser det ut som det er sommer. Vi har utsatt å ta vare på neste sommer, men i dag har vi virkelig startet. Det er første gang at dahliane har blitt tatt opp uten at frosten har tatt dem.
Det føles faktisk godt! Dette er helgeglede hos Vivis helgeglede.Dahlia 'Eveline' og kjempeverbena.
Dahlia 'Lillehammer'
Her har dahliaen blitt kuttet ned. Agaphantus i krukka bak.

'Park Princess'Nå ser den ikke slik ut lenger, men neste sommer gjør underverker. Denne uka har det vært mye vær. Masse regn, lyn og torden i mange timer. Nå bøtter det ned igjen. Glad for alt som er gjort. Anne


22 kommentarer:

 1. Alt har sin ende, heter det. I natt var det andre frostnatt her, men en nydelig soldag ut på dagen. Det er greit å gjøre unna ryddingen i finværet i stedet for å vente til det er kaldt og ufyselig. De hvite georginene synes jeg var fine. God lørdagskveld!

  SvarSlett
 2. Det er både litt vemodig og samtidig deilig med en hagepause når høsten kommer og sarte planter tas innendørs før vinteren setter inn. Vakre bilder du har lagt ut og det er jo lurt å få gjort dette mens det ennå er forholdsvis behagelig å jobbe utendørs :-)
  Ha en fortsatt fin helg.
  Stein

  SvarSlett
 3. Så flotte planter så seint på høsten. Det er kjekt da. Skal tro hvor du tenker å plassere disse plantene nå?

  SvarSlett
  Svar
  1. De skal ned i en mørk frostsikker kjeller. Dahliaknollene legges
   i isoporkasser som vi har fått fra fiskebutikken. Fuchsiane står i krukkene sine, men vi klipper dem tilbake og fjerner bladene og håper på det beste for vinteren .
   Er stadig inne hos deg og ser på inspirerende innlegg, men har ikke Google+ så derfor kan jeg ikke skrive en kommentar

   Slett
  2. Så flott å få svar fra deg her. Dahliaplantene mine står så flott i blomst nå, så jeg lurer på om jeg kan ta de inn i stuen, slik at de får blomstre fra seg der?

   Slett
  3. Å ja, ta dem inn. De er innmari fine i vaser.

   Slett
 4. Det er alltid vemodig når høsten kommer synes jeg, men samtidig er det deilig å får gjort saker som dette før det blir altfor kaldt. Jeg lengter allerede til våren - vinter og kulde er ikke min "greie":-)
  Håper dere får en fin søndag! Klem Nora

  SvarSlett
 5. Jag borde ta tag i en del saker innan det är för sent, men jag har ingen lust:) Jag vill mest fota i trägården inte rensa och klippa gräs som behövs:). Skönt att du kommit igång med att plocka in känsliga växter. Ser inte alls ut som oktober hos dig.
  Kram Maria

  SvarSlett
 6. Hei Anne! Så vakre bilder, og Eveline og kjempeverbena er utrolig flott i sammen. Det skal jeg huske til neste år!

  Ja, det har vært mye vær her også med lyn, torden og masse regn. 90 mm på tre døgn...

  Ha det godt!

  SvarSlett
 7. Det har vore ein fin haust og mykje står fortsatt i blomst. Men veret kan forandre seg fort denne tida så det er godt å få gjort unna litt så ein slepp å måtte stresse med det når frosten kjem. Har fått tatt opp det meste her også.
  Fine bilder du deler.
  God Søndag til deg.

  SvarSlett
 8. Läckra bilder och underbara blommor, den orangefärgade Dahlian, har du något namn på den, riktigt fin. Ha en fortsatt trevlig helg /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Den heter Dahlia pompon 'Bantling 1'. Du kan google den. Den er innmari fin sammen med blått. Her har den stått sammen med Salvia patens, blåsalvie.

   Slett
 9. Dahliorna, ja, snart klipper jag också ner mina och ner med dem i källaren. Jag har inte så många men på Mallis hittade jag två nya som jag vill spara och av de gamla spar jag bara de jag verkligen gillar. Det är dumt att spara på dem man inte gillar, man går ändå bara och blänger på dem haha!
  Ha det gott!

  SvarSlett
 10. Ja..det er igrunnen godt å komme igang med opprydding til vinteren. Jeg liker ikke å holde på med dette når det sludder på ryggen...så derfor er også mine georginer kommet ihus,før frostnatten har satt inn.
  Flotte bilder..som alltid inspirerende å kikke innom deg:)

  SvarSlett
 11. Njuter av dina bilder!!!
  Kram
  Mariana

  SvarSlett
 12. Det er mye som blomstrer fortsatt, og da er det litt vemodig å pakke sammen :-)

  SvarSlett
 13. Det känns alltid lite vemodigt när man ska klippa ner växterna och ta in dem för vintern. Men det är skönt att göra det innan det blir för kallt, så man slipper frysa fingrarna av sig när man skurar krukorna. Sedan går tiden fort och det är snart vår igen. Härliga bilder du visar från din fina trädgård/ Kram Titti

  SvarSlett
 14. Hei! Har nå kost meg med flotte bilder i de siste innleggene dine, for et sted du har! Spennende både i hagen og utenfor! Fordelen med å ta Dahliaene før frost er jo st det er lettere å merke rett, men jeg må nok vente til november med mine, så jeg krysser fingrene for at det holder :) Fin uke!

  SvarSlett
 15. Vilka vackra bilder! Även hösten kan ju vara fin.
  Ha det gott.
  Kram fr Törnrosa

  SvarSlett
 16. Som alltid, flotte bilder! Det er deilig å få ting i hus. Nå er det bare engletrompetene igjen hos oss, men de er så vakre at jeg ikke har greid å skjære de ned. Må nok gjøre det i løpet av uka.
  Dahliaene er skåret ned og skal i fiskekasser i morgen.
  Høsten er en deilig tid.:)

  SvarSlett
 17. Det har vært en lang og fantastisk hagesesong og fin sommer, men så kommer denne høsten litt brått på da.
  Men dette uværet kunne jeg greid meg uten, maken til lyn og torden har ikke vi hatt i hele sommer.

  Så fine bilder fra høst hagen din Anne, men alle årstider har jo sin sjarm.

  Ha en fin dag.

  SvarSlett
 18. Litt vemodig er det når ting skal inn i hus igjen, særlig etter en slik flott sommer.
  Godt å få det gjort, så får vi håpe på en like fin sesong til neste år.
  Tusen takk for at du delte din helgeglede

  Klem Vivi

  SvarSlett