tirsdag 21. oktober 2014

Litt av hvert i oktober bl.a. tulipanløk















Artisjokker er dekorative.













Gjerdet som ble laget i fjor sommer for å holde bladene til sibiririsene tilbake. I våres ble bladene angrepet av bitte små biller (?).  De sugde ut plantesaften og irisene visna bort alle som en, men nå kan vi ha tulipaner.




Har lagt på noen sekker med kugjødselkompost.







Vasking av drivhus.



Echinacea purpurea 'Feeling'. Ble sådd i våres og blomstrer fremdeles.







Eremus robustus, Kleopatras nål. De har noen fantastiske høye hvite spir. Kvaliteten på disse er litt dårlig, så det skal bli spennende om de kommer. De ser ut som monstre med fangarmer der de ligger i jorda med stirrende øyne.














Kjøpte 100 krokus 'Queen of Blues'. De ble liggende litt for lenge på trappa. 19 var det igjen! Musene har tatt 81. Slik kan det gå. Da er det bedre med kobeadans i lerketreet.
 Ha det godt! Anne




14 kommentarer:

  1. The first to pictures are stunning, my friend! And, can't wait till spring to see all these flowers bloom!!!!
    Have a wonderful time
    Elisabeth

    SvarSlett
  2. Oj oj så mycket tulpanlökar, hoppas du visar bilder i vår. Så tråkigt med krokusen. Här brukar också mössen ta mina krokusar. I år har jag planterat dem i min lönnkruka och jag hoppas de får vara i fred. Kram Merja

    SvarSlett
  3. Så flotte bilder! Det kommer til å bli et skikkelig flott blomsterflor med så mange tulipanløk til våren!
    Ha en fortsatt fin kveld
    Stein

    SvarSlett
  4. Anne, så underbara höstbilder, äkta feelings i dem! Jag har också eller håller på att sätta tulpanlökar... fast inte alls i dina dimensioner även om jag ju vet att man ska sätta många tillsammans. Det kommer bli väldigt vackert där vid dina flätgärden. Märkligt med irisen som dog, men du hittar snabbt en fördel! Man ska vara glad för det man har och inte bry sig så mycket om vad man saknar.
    Hoppas att du får en fortsatt fin höst!
    Maria

    SvarSlett
  5. Så många lökar, det kommer bli fantastiskt hos dig till våren. Underbara bilder som alltid. Gillar att kika in hos dig, blir alltid inspirerad:)
    Ha det gott
    Kram Maria

    SvarSlett
  6. Sånt gjerde skal jeg lage til gjerdesolhattene mine neste år, for de må ha mere støtte. Har mye gjerdstaur fra en gård som jeg skal bruke opp.
    Eremus robustus, Kleopatras nål har jeg ønsket meg lenge, men det får vente litt til. Artig bilde, ser ut som en blekksprut.
    Og ser du har begynt å mate mus,) Håper de siste berger unna gnagertenner.
    Artisjokk i hagen har jeg aldri prøvd. Spennende med noe nytt til neste år kanskje.
    Ha en fin fin dag!

    SvarSlett
  7. Hei Anne! Så vakre høstbilder fra hagen din! Jeg ble bekymret når jeg leste om dine iris som visnet ned. Kan det ha vært det som kalles trips? I Danmark kalles de tordenvær fluer og de kan gjøre skade på både planter og TV da de kryper inn i TV. Det er en pris å betale med dette milde klimaet for det kommer mer og mer ekle kryp her i landet. Huff..

    Ha det godt!

    SvarSlett
  8. Med så mange tulipan-løk, må det bli litt av et syn til våren :-)

    SvarSlett
  9. Oj! vad mycket lök du planterar!! vilken vårprakt det kommer bli!!
    Ha de bra
    Mariana

    SvarSlett
  10. Det kommer til å bli litt av et syn med alle de tulipanløkene til våren!
    Og tenkt så mange mette fornøyde mus som piler omkring i høstmørke hos deg. Ler ikke, men måtte smile litt av historien din Anne.
    God kveld.

    SvarSlett
  11. Fantastiska höstbilder med ett underbart ljus i! Och det kommer att bli hur fint som helst till våren med alla tulpaner.
    Ha det gott
    Törnrosa

    SvarSlett
  12. Oj så många tulpanlökar! Det är en härlig känsla när alla lökar är i jorden. Gillar din kobeadans i trädet, min håller sig snällt på spaljéen än så länge. Ha det gott/ Titti

    SvarSlett
  13. Waauu...for et syn det må blive til foråret med alle de tulipanløg, jeg glæder mig til synet:-) Og sikke nogle smukke billeder af dine frøstande, de er så dekorative:-)
    Kh Bente

    SvarSlett
  14. Det kjem til å bli ein fargerik og vakker vår i hagen din til neste år :)

    SvarSlett