tirsdag 14. oktober 2014

14 oktober den første vinterdagen!

I følge den gamle primstaven er det den første vinterdagen i dag. Er det godt vær denne dagen, kommer den første snøen seint. I dag har det vært sol og vindstille. Krysser fingre!
Det skjer så brått fra blomstring til tomme krukker. Det har ikke vært frost, men til helgen er det meldt minusgrader. Reine krukker til våren er utrolig deilig.
Dahliaene er kutta tilbake.Riddersporer i blomst i oktober.'My Love''Park Princess'Ja, nå står de en mugge.Teppe mot eventuelt frost. Det er blytungt av fuktighet om morgenen.Det er godt med alt som er gjort. I dag har elgene tatt resten av eplene på bakken. Greit så kommer de kanskje ikke tilbake. Ha det godt! Anne


16 kommentarer:

 1. Som du sier er det flott med alt som er gjort. Klokkerankene dine var veldig frodig, hva forer du de med? Her øker presset på å få ryddet klart til vinter. Får virvle litt rundt å få det gjort i slutten av uka.

  SvarSlett
 2. Det er godt med alt som er gjort:) Det er absolutt deilig å starte med rene krukker om våren selv om det er en drittjobb (synes jeg) med all vaskingen. I år var jeg så lur å ta mye mens solen skinte meg i ansiktet og radioen underholdt meg:) Utrolig at riddersporen blomstrer nå! Her er det slutt på det meste dessverre. Ha en fin kveld

  SvarSlett
 3. Hvor ser det dekorativt ud med alle de tomme krukker. Du har stadig mange smukke blomster i haven, dine riddersporer er imponerende flotte,

  SvarSlett
 4. Så skönt med rena krukor till våren, jag är dålig på det:)
  Vad det blommar hos dig, tänk att ha riddarsporre i oktober. Dahlian är så vacker, gillar formen.
  Ha en fin dag
  Kram Maria

  SvarSlett
 5. Men det er så vakkert og vemodig med tomme krukker. Samtidig er det et håp over det, etter vinteren så kommer våren!!! Ha en fin dag.

  SvarSlett
 6. Så vakre bilder av krukkene dine, ja! De har så flotte farger og former. Håper vi slipper frost, men her melder yr om kanskje snø på fredag. Det blir nok bare et skremmeskudd, men en vet jo hva som vil komme ( til jul håper jeg) ;)
  Riddersporene dine er utrolig vakre med den lyseblå fargen!

  Ha det godt!

  SvarSlett
 7. Visst är det skönt att få städa undan, men också lite vemodigt. En fantastiskt fin luktärt, ovanlig färg. Min klockranka har inga blommor, trodde det skulle blomstra lika fint som hos dig. Ha det gott /Marika

  SvarSlett
 8. Visst är det skönt när man får saker och ting gjorda. Framför allt att man tar och tvättar krukorna på hösten och inte som jag, som oftast står där på våren och bannar mig själv. Härligt att ha riddarsporrar som fortfarande blommar i oktober. Kram Merja

  SvarSlett
 9. Artig med alt som blomstrer til deg ennå! Og fint med rene potter til neste år.
  Vi fikk frostnatt denne natta, men syns det er ok. Nå er det ikke så mye igjen i hagen å ordne opp i, bare én dahlia og endel gradioler som må inn etterhvert.
  Så flott med blomstrende ridderspore!
  Ha en fin fin dag:)

  SvarSlett
 10. Så flink du er som har gjort krukkene klare :-) Jeg er nok litt mer treg med sånt...

  SvarSlett
  Svar
  1. Her må det innrømmes at det ikke er meg. Det er Gro søstera mi som vasker.

   Slett
 11. Ja, tenk at første vinterdag har banket på døren! Ikke mye som minner om det akkurat. Tar ikke slutt på blomstringen hos deg Anne:) Der var My love! Min ville seg ikke i år (knollen råtnet). Skulle likt å vite hvor mange krukker du har. Ligger nok an til en Guiness rekord tror jeg. Nyt dagene med frost på avstand.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vet du, tror ikke vi skal telle. Veldig greit om våren, men om høsten når krukkene er stinne med røtter, er det ikke det samme. Får sove godt om natten, i hvert fall!

   Slett
 12. Flott med den siste blomstringen, må liksom bare nyte den!! I år har Lars vasket krukkene og vi er nesten ferdig. Utsatte å ta inn engletrompetene helt til igår, de var fortsatt utrolig flotte.
  (så nå er det bare nedskjæring og vinterdekking igjen)
  Jeg teller heller ikke krukker...
  Eirin:)

  SvarSlett
 13. Det är alltid så mysigt att titta in hos dig, i din trädgård, och med alla vackra foton du visar. Krukorna är som en fin installation, och luktärtan - ojoj, så ljuvlig bild!
  Ha det gott.
  Törnrosa

  SvarSlett
 14. Vilken nit och renlighet! Så lättsam våren blir med tvättade krukor. Själv har jag fullt sjå med att bara städa undan alla byttorna. Forfarande pigga blomster ser jag här finns bara några enstaka kämpar kvar.
  Ha en fin helg!
  Ulrika

  SvarSlett