tirsdag 7. oktober 2014

Nå må vi begynne å pakke sammen


På denne tida i fjor hadde frosten tatt mye, men i år har sommeren vart og vart. Det har vært vanskelig å bestemme at nå må vi få inn planter. De to siste dagene har vært en annen årstid.
 Bl.a. pelargonia 'Mountwood' som er en av mine favoritter, må inn i varmen. Det er hva helgen må brukes til.Det samme bordet nå og for tre måneder siden.Vi begynte med fuchsiane som står på terrassen.Ribba og klippet tilbake. Neste stopp er kjelleren.En gjenglemt ballkjole.Kobeaen har i år utviklet store frukter. Så nå håper vi på mange modne frø.
                                   Å betrakte kan vi gjøre hele året. Ha det godt! Anne12 kommentarer:

 1. Dear Anne,
  is it realy time to say good by to the warm days? We do have foggy mornings but the temperatures are still o.k.!
  Have a wonderful time
  Elisabeth

  SvarSlett
 2. Bäst att plocka in de känsligaste innan vädret blir för kallt. Jag har inte så mycket att ta in, ska städa bort sommarblommorna och plocka undan den extra vattenslangen.
  Vackra bilder som alltid. Dina fuchsior är något extra.
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvarSlett
 3. Hei Anne! Ja, nå har det brått blitt en annen årstid. Hele hagen her er full av gult løv, og det synes at høststormen var her i går. Jeg har noen få fuchsia som skal i kjelleren, men problemet er at det er for varmt der enda. Vakre bilder, og jeg likte spesielt godt det hvor veien svinger seg. Nydelige farger!

  Ha det godt!

  SvarSlett
 4. Visst är det så att hösten nu har gjort ett riktigt intåg i trädgården. Igår kväll hade vi regn och rusk och trädgården ser ut därefter. Så fin plantering och vy du visar i tredje bilden nerifrån. Lyckad plantering! Kram Merja

  SvarSlett
 5. Skikkelig høststemning i hagen din nå ja. Og mye må vel inn også. Jeg viste ikke at fucksiaen måtte ribbes før den kom inn?
  Nydelige farger i hagen din ennå:-))
  Ha en fin onsdag

  SvarSlett
 6. Så vakkert det er fremdeles. Vemodig å rydde vekk, men det må ti,l om man skal ta vare på det til neste år. I går tok jeg opp begoniaene mine, enda de blomstret litt fortsatt. Kløver står klar for å komme inn og det samme med Afrikaliljen. Men så får man glede seg over lune kvelder med granbar, saueskinn og kakao. Snart er det vår igjen. Ha en fin dag videre og lykke til med "innhøstningen! din! :)

  SvarSlett
 7. Det ser dramatisk ut å ribbe fucksiaen helt, men det må vel til?!

  SvarSlett
 8. Det er litt stusselig å pakke bort, men så er det jo litt å glede seg til også, på den andre siden av vinteren :-)

  SvarSlett
 9. Deilig når sommeren har stukket seg langt ut i oktober, og her i Bergen trenger vi kanskje ikke vente mer enn i fire måneder, så kommer klosterklokkene og snøklokkene tilbake! Hilsen fra Anne-Kristin

  SvarSlett
 10. Som alltid, nydelige bilder ! Ja, sommeren har vært lang, må ta en pause nå og samle farger og krefter før vinter og en ny vår. Vi skal også ta inn pelargoniaene, agaver mm. denne helgen. Og...så er det dessverre helt nødvendig med litt luking og vinterdekking. Håper fiken tåler noen vinternetter:)

  SvarSlett
 11. Här har vi också fått riktigt höstväder. Det är så skönt när alla Fuchsior och annat är inplockade för vintern, men lite sorgligt att behöva klippa ner dem när de fortfarande blommar så fint. Men det måste ju göras så att vi får njuta av dem nästa år igen. Ha en trevlig helg! Kram Titti

  SvarSlett
 12. Det er ikke lett å klippe ned blomster og sette det i kjelleren når de står i full blomst, jeg har satt de fleste pelargoniaene i vindusposten men det er jo ikke plass til alt.
  Klokkeranke har satt frukt-frø her også, de skal jeg jammen ta inn og tørke,,takk for tips,,
  Litt vemodige men fine høst bilder Anne, god helg.

  SvarSlett