fredag 27. august 2021

Angelica gigas - rødkvann


Endelig!
Den har jeg venta på i år og dag. Sådde den i januar 2019. En bitte-liten potte ble satt på trappa. I mai/juni spirte den og jeg klarte å glemme den. På tross av glemsel, overlevde den nok en vinter. 2020 ble rødkvannen planta i jorda. I år blomstrer den. Håper inderlig på frø som er spiredyktige. Vil så gjerne ha mange planter. Har planer om hvordan de skal plasseres, Her kommer en bildefølgetong over Angelicas utvikling  august.










                                                                                      Veps liker den godt.





           Etter flere dager med sterk vind, kommer sommeren tilbake. God seinsommer! Anne


11 kommentarer:

  1. Hej Anne!
    Upptäckte att det finns en i dotterns rabatt. Hon hade Röd Kvanne för flera år sedan. Förra året rensade vi och grävde i den rabatten så det måste ha funnits frön i jorden som grodde. Nu står det en planta i blom. Det blev en överraskning.
    Ha det gott /Marika

    SvarSlett
  2. Så flott den var! Det har jeg jammen lyst til også. Jeg har prøvd å se frø til vanlig kvann en gang, lurer på om jeg kjøpte frø fra Impecta. Det ble mislykka. Rødkvann er flottere! Til våren :-)

    SvarSlett
  3. Grattis till att ha lyckats få den att blomma efter all din väntan. Är så vacker, Fina bilder och kul att se hur den utvecklas från knopp till blomning. Hoppas den frösår sig rikligt nu.

    Ha en fin helg. Ulrika

    SvarSlett
  4. En i sanning sagolik växt. Jag sådde för länge sen och satte ut och njöt av härligheten. Men så är de ju bienna eller om de bara är det ibland och den kom inte tillbaka. Sen har jag skaffat frön från Trädgårdsamatörernas lista men aldrig lyckats. Men nu vet jag en plantskola som har den fast exemplaren blommade så jag undrar om jag slänger pengarna i sjön..

    Kram, Carina

    SvarSlett
  5. Fin serie af blomstring hos rød kvan! Forstår godt du er glad for den og gerne vil have flere.

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlett
  6. Hvor er den også smuk med den mørke farve.
    Jeg håber, den sætter mange, mange frø.
    hilsen Lisbeth

    SvarSlett
  7. Hei Anne.
    Nydelige bilder fra hagen og ekstra tropisk med banan eller cannablad i bakgrunnen
    Ha en fin dag,
    Lena

    SvarSlett
  8. Wow! Så vacker! Gillar den färgen...
    Ha en fin söndag nu.
    Kram från Titti

    SvarSlett
  9. Jeg syns rødkvann er kjempefint, hadde en for noen år siden, og de dukker opp rundt om kring fortsatt, men blomstene blir så små, eller så blir det en kjempehøy plante inni en busk eller noe :D Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

    SvarSlett
  10. Hei Anne!

    Ja, rødkvann er så flotte og har en nydelig farge.
    Klem, Marit

    SvarSlett