mandag 2. februar 2015

Mose som kantplante


Jeg har lyst til å prøve mose som kantplante. Kanskje i utkanten av rhododendronbedet? Vi har noen torvblokker som ble kjøpt for en del år siden, som ikke har fått noen god plass. Nå vokser det mose på dem. De må deles opp i mindre biter så de ikke blir for dominerende.
Alle bildene er tatt i Botanisk hage på Tøyen i Oslo.
Mose har en vakker grønnfarge hele året.Før var bergenia bannlyst i hagen. Nå skjønner jeg ikke hvorfor. Den har flotte blad og er grønn hele året. Nå henger den med bladene på grunn av kulda, men reiser seg når det blir varmere.
Planter og grus er fint sammen.


Såinga er startet og noe har allerede begynt og spire. Det beste av alt er at dagen har blitt over 2 timer lengre. Ha det godt! Anne15 kommentarer:

 1. Tenk at såingen er i gang!! Det er så gøy, den er i gang så smått her også. Mose er helt nydelig - jeg har oppdaget den i det siste. Herlig grønnfarge.

  SvarSlett
 2. Mossan ser fin ut, skall bli spännande att följa hur det blir hos dig. Jag har inte sått något än, men skall nog börja så smått. Ha det gott! Marika

  SvarSlett
 3. Flott med mose! Jeg hadde tenkt på mosekant langs bedet ved stakittgjerdet for endel år siden, men torvblokkene var så dyre, at det ble bare til dammen den gangen.
  Jeg hadde hørt at om en smurte inn torvblokkene med surmelk og jord, så kom det vakker mose ganske fort.
  Utrolig fint er det iallefall!
  Ja, dagene blir lengre og lysere. Det merkes til meg også. Ha en fin tirsdag:-)

  SvarSlett
 4. Hei Anne! Mose er så vakkert, og jeg prøve å bevare mosen der det dannes naturlig. Torvblokker har jeg ikke prøvd, men de burde jo kunne fungere som grobunn for mose.

  Ha det godt!

  SvarSlett
 5. Mose er så nydelig, der gjør du et godt valg. Vi lagde bedkanter av torvblokker ifjor våres og mosen kom relativt fort på dem, ikke så de er helt grønne ennå men de er på god vei. Her har de første frøene spirt også - det er like moro hvert år:-)
  Klem!

  SvarSlett
 6. Jeg syns mose er flott. God ide til kanting :-)

  SvarSlett
 7. Vi har hatt torvblokker i kanter (sammen med stein) i noen år. Fikk etterhvert litt for stor spredning av mose i bedene, og har i år erstattet endel blokker med stein. Så det vi har beholdt er der vi har rododendron.
  Lykke til. :-))

  SvarSlett
 8. Hej! Du har en underbar blogg! Så många vackra bilder!!

  SvarSlett
 9. Mose er vakkert ja. Inspirerende bilder, Anne!

  SvarSlett
 10. Önskar dig en trevlig resa till England, trädgårdslandet nummer 1.
  Kram

  SvarSlett
 11. Mosekant var jo kjempe fint! Det har jeg ikke sett "live" før.

  SvarSlett
 12. Så snyggt med mossa som kant. Jag har sett en som hade gräskanter.
  Ingen gräsmatta alls bara kanter ungefär som mossan som du visar.
  Allt gott
  Annika

  SvarSlett
 13. Vilken läcker miljö, jättefint! Jag hade också kunnat tänka mig mosskanter i min trädgård, jag har ett litet hörn där det kunde passa med torv och mossa, kanske jag ger mig på det!
  Kram

  SvarSlett
 14. Väldigt vackra bilder! Det ser så frodigt ut med mossan. Skulle gärna ha mer av den i min egen trädgård också/ Titti

  SvarSlett
 15. Herlige bilder! Her fikk jeg skikkelig mye inspirasjon til woodland hagen! :-D
  Jeg tilhører dem som ikke kan få nok mose i en lundhage. Bergenia har hittil blitt henvist til skammekroken hos meg. Men de var jo skikkelig fine når de er plantet tett som bunndekker!
  Ha en fin helg.
  Stein

  SvarSlett