lørdag 22. oktober 2016

Epletreet ' Rød Aroma' ble født 8 april 2008


Jeg vet det, fordi det var jeg som skapte treet. Med litt hjelp ble det podet denne dagen. I fjor var det to epler så vi fikk en smak, men i år har det slått til.  Det er ikke bare vi som setter pris på eplene. Fugler sitter på greinene og spiser frokost, formiddagsmat, middag og kveldsPurpursolhatt er fremdeles vakker.
Skal forsøke å overvintre blodbegeret i kjelleren.
Det er så utrolig at løvemunn blomstrer like fint i dag som i juli, men nå må jeg fjerne dem. Her skal nemlig neste års tulipaner settes. Merker at jeg utsetter og utsetter det.
Fremdeles kan jeg ane farger.Al-fred i hagen har oversikt over alle årstider. Om sommeren kan han forsvinne blant blader, men han er der. 
 I  dag ble det verdens beste eplekake  med vaniljesaus. Himla deilig! Godt å ha det i bakhodet, når de truer med at vi kan våkne til snø i morgen. Ha det godt! Anne16 kommentarer:

 1. Hei Anne!

  Så gøy med "eget" epletre! Godt for fuglene at de også får litt. Jeg sår blodbeger hvert år i januar uansett. Hvis den ikke overlever finnes det planter å få :)
  Vakre høstbilder!

  Klem, Marit

  SvarSlett
 2. Hej Anne!

  Nog är det ett av livets underverk när man kan titta på ett träd och veta att jag är upphovet till denna skapelse.

  Bara att ödmjukt betrakta och fascineras av vår fantastiska natur.

  SvarSlett
 3. Det er et fint æbletræ du har skabt :-) Det er fascinerende at følge livet i haven. Man lægger et løg eller en georgineknold i jorden, og et øjeblik efter er der smukke blomster, man planter en stikling og får en busk - eller man laver et træ der vokser sig stort og frodigt. Det er da fantastisk!
  Hilsner fra Nana / www.mitlandliv.dk

  SvarSlett
 4. Väldigt vackra höstbilder som inspirerar till en runda med kameran. Här kom de första snöflingorna igår men som tur var inga mängder, bara en föraning som försvann direkt de träffade marken.
  Ha det gott!

  SvarSlett
 5. Hej Anne!
  Vackra höstbilder, och ett fint äppelträd. Snön får dröja ett tag till, men nu börjar det krypa ner mot noll grader också hos oss.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
 6. Jeg plantet et rødt aroma, dog kjøpt, tidligere i sommer, håper på god avling til neste år. Angående blodbeger, jeg overvintret min på et kaldt soverom i fjor, blomstret inne nesten hele vinteren. Ha en fin søndag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 7. Flotte høstfarger og flott epletre! Epler fra hagen er de beste du kan bruke i eplekake! Og eplekake er det beste som finnes :) Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 8. Det må være sjovt at høste æbler af et træ, som man selv har skabt. Engang havde jeg altid løvemund i haven, men jeg har ikke haft det de seneste år, men dine billeder og begejstrede omtale af dem gør, at jeg vil prøve at så dem til næste år.
  Al-fred er fin, og han har et godt navn!

  Hilsen Elna

  SvarSlett
 9. Så nydelige bilder av planter og trær. Forstår godt at du kvier deg for å fjerne Løvemunnen, de er bare så vakre! Også epletreet da som har bursdag samme dag som meg :) Ha en fin søndag. Hilsen fra Liv

  SvarSlett
 10. Så spennende med et epletre du har podet selv!
  Og eplekaken ser veldig fristende ut :-)

  SvarSlett
 11. Rød Aroma er jo et av de aller beste eplene!
  Flott at du har fått så stor avling alt.
  Nydelig i høsthagen din:)

  SvarSlett
 12. Får man mycket äpplen kan man ju dela med sig till fåglarna men det är inte lika kul när trädet bara ger ett par äpplen.
  Kakan ser mumsig ut!Ha de bra Mariana

  SvarSlett
 13. Så vackert med röda äpplen!!!

  SvarSlett
 14. Hvor sjovt du kender "fødselsdatoen" for dit æbletræ :) Det ser rigtig smukt ud.

  SvarSlett
 15. Takk for høstrunden i hagen. Vakre bilder !
  Eplesaft av aromaepler fra Svinesundshagen er vår favoritt, tror vi får prøve noen aroma epler også:-)
  Skjønner godt at du utsetter å fjerne løvemunn, den er flott.
  Ha en fin helg.
  Eirin

  SvarSlett