fredag 14. oktober 2016

Nå legges våren


Først på ønskelista kommer våren, men hva skulle vi gjort uten høsten. Det er nå vi kan forberede våren. Har henta  vårens løk og den settes i bed og krukker. Det er tanken på hvor fint det blir at man åler seg framover på jordoverflaten i nesten minusgrader. Det er ikke bare bare, men det glemmes fort.Har satt mange Narcisser mot jordet. Har fylt på med flere trillebårlass med kompostjord. Å lage kompost anbefales. Den beste jorda som finnes.Gleder meg til å se gule liljeforma tulipaner med en irrgrønn alperips i bakgrunnen.
Det er ganske trist å kaste store planter med prydtobakk på komposten. Men det er første vinterdag i dag og ingen vei tilbake. Sekketralle er en av de viktigste hjelpemidlene vi har. Ryggen er dyrebar.
I år skal jeg forsøke å ha løk i potter. Har satt dem i platspotter og de skal plasseres i garasjen.Der er det like kaldt som ute, men ikke nedbør. Plast tåler mange kuldegrader. Ble inspirert av  Hagen i nr. 37  til å sette løk  i potter. God vår! Anne


18 kommentarer:

 1. Hei Anne!

  Skal si det blir fint hos deg til våren! Ja,vi liker ikke at høsten kommer,men samtidig er den jo helt nødvendig :)
  For første gang på mange år har jeg ikke kjøpt løk, bare orkidéer. Gleder meg til å se blomsterhavet hos deg til våren!

  Klem, Marit

  SvarSlett
 2. Oj vilken blomsterprakt det blir till våren, jag minns hur vackert det blommade hos dig i våras. Massplantering av lökar är otroligt fint.

  Kram!

  SvarSlett
 3. Oo, so many beauty! I pick yesterday too a lot of bulbs, but not so many as You. Spring will be magnificent in Your garden!

  SvarSlett
 4. Det kommer til å bli så flott til våren! Det er bare å glede seg! Jeg har også satt Tulipanløker, og håper på fin vårblomstring :) Ha en fin helg!

  SvarSlett
 5. Hej Anne!
  Oj vad fint det kommer att bli med alla vårlökarna. Det var inga små mängder du har satt. Tänkte prova att sätta några i kruka, så får vi se om det lyckas.
  Ha en trevlig helg / Marika

  SvarSlett
 6. Ikke småtteri du setter ned i år. Det kommer til å bli fantastisk til våren!
  Her blir det ingen nyplanting av løk i høst, men noen krukker i garasjen burde jeg kanskje greie...
  Ha en fortsatt fin helg.
  Eirin.

  SvarSlett
 7. Det er et kæmpe stykke arbejde, du er i gang med, men det bliver så flot til foråret. Jeg glæder mig allerede til at se billeder.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
 8. You have planted already so many bulbs for spring. It's always a joy to dream of and look forward to spring.
  Regards, Janneke

  SvarSlett
 9. Det kommer til å bli litt av en blomsterflor til våren :-)

  SvarSlett
 10. Jeg har også tenkt på krokus, men foreløpig har det bare blitt med tanken. Ha en fin helg, hilsen ingeborg

  SvarSlett
 11. Hej. Så mycket lökar du satt, det kommer bli fantastiskt hos dig i vår. Så fint med lök i kruka, ska bli kul att se resultatet. Jag har aldrig provat det själv.
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Maria!
   Så himla hyggelig å høre fra deg igjen. Du har vært savna. Ha det godt du også! Klem Anne

   Slett
 12. Det ser underbart ut med alla vackra krokus på dina bilder! Blir spännande att se resultatet av dina planteringar till våren. Kram Titti

  SvarSlett
 13. Heisann, flott å bli minna på. Jeg har løker til nydelige lilla hyasinter jeg fikk etter kommunens opprydding. De ligger i kjelleren og skal plantes ... i morgen!
  Og så må jeg straks bestille allium.
  Gleder meg til å se resultatet av innsatsen din. Ha go´søndag ;:OD)

  SvarSlett
 14. Ja, nu gäller det att förbereda vårens färgexplosion!
  Vackert!!!

  SvarSlett
 15. Det må bli en fantastisk vår ho deg, med så mange nye løk! Litt av en jobb, men masse å glede seg til :) Gleder meg til bilder!

  SvarSlett
 16. Hei!
  Ja, hva skulle en gjort uten komposten. Og du verden så flott det kommer til å bli til deg til våren! Det er bare å glede seg til bilder fra deg.
  Ha en fin oktoberdag:-)

  SvarSlett
 17. Ja, nå er det ugjenkalleig over der ute for i år. Men så koselig å sette løk! Da kan vi glede oss til blomsterprakten til våren! Ha en fin dag!

  SvarSlett