lørdag 4. mai 2019

Mai?


Starten på mai har vært den rake motsetningen til slutten av april. Det har vært minusgrader om natta, det har snødd, det har hagla, det har regna og så har vært bittelitt sol med vind. Dette er ikke unormalt, men sommer i slutten av april er unormalt.
Det som bekymrer meg aller mest er frukt- og bærblomstring, som er godt i gang.


















                                                              Einsamflygar, humla blant plommeblomstene.















                                                   Det har vært flere haglbyger i ettermiddag og kveld.



Torsdag kveld samla jeg en del av primulaene for å ta bilder av dem. De ser ut til at de har klart godt temperaturfallet. Heldigvis! Ha det godt! Anne
Jeg lenker til TrädgårdsFägring


13 kommentarer:

  1. Hei Anne!

    Ja, det er sant det du sier. Snø i mai er jo ikke helt uvanlig, men sommer i slutten av april og så vinter etterpå er uvanlig. Det er likevel utrolig hva planter tåler.
    Flotte primula!
    Ha det godt! Klem, Marit

    SvarSlett
  2. Hej Anne!
    Det känns verkligen som att april och maj har bytt väder med varandra. Vi får hoppas att det vänder snart så vi får se lite insekter ute och det blir både bär och frukt.
    Ha en fin söndag /Marika

    SvarSlett
  3. Hei Anne.
    Nå får vi håpe at denne kulden gir seg snart. Ikke moro, men utrolig hva plantene tåler. Heldigvis stod epletreet bare med knopper enda. Kanskje det går bra.
    Fine primula.
    Fortsatt god helg.
    Hanne-Lise.

    SvarSlett
  4. Hei Anne

    Ja netop - blomstringen og alle de dyr der polinerer er godt igang, det er hårdt for naturen!
    Flotte billeder af det dramatiske skue!

    Ha en dejlig søndag

    SvarSlett
  5. Håller med! Tittade på blomningen i körsbärsträdet igår och det verkar som det hann bli en del körsbär innan kylan slog till. Men annars är jag orolig för stressen växterna får av de stora, stora skillnaderna i temperatur. De är inte skapta för det... Och jag har haft samma konstiga omslag här.

    Kram, Carina

    SvarSlett
  6. Jeg deler din bekymring for frugttræerne, når vejret springer frem og tilbage mellem sommer og vinter. Men sikke skønne primula du har plukket! De kan holde til det meste.

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlett
  7. For et vær vi har hatt - og håper inderlig at fruktblomstene har klart dette kuldesjokket. Flotte bilder du viser.

    SvarSlett
  8. Jeg håber de sidste par dages vejr er vinterens sidste krampetrækninger.
    Her kan jeg godt være lidt bekymret for de blomstrende æbletræer. Vi dækkede dem med fiberdug i går aftes og det har hjulet, da kun enkelte blomster var blevet lidt brune i kanten.

    SvarSlett
  9. Ja, blomstringen kom litt tidlig på grunn av varmen i april. Vi får bare håpe de har klart seg.

    SvarSlett
  10. Dramatiske, men smukke billeder, der viser vejrets omskiftelighed. Det vil være så ærgerligt, hvis frugttræerne får frost nu. Vi må håbe, at foråret snart vender tilbage.
    Hav en god uge!

    Hilsen Elna

    SvarSlett
  11. Hej Anne!
    Utmaningar för oss trädgårdsvänner ja! Jag hoppas nattfrosten är över för denna gång, jag saknar inte den onormala värmen men jag saknar nederbörd.

    Kram!

    SvarSlett
  12. Ja, det har vært litt av en start på mai. Kalde vinder og frost. Men det er vel dette året som ble sånn. Enig med deg at man blir litt urolig for blomstene og frukthøsten. Håper virkelig det snart blir bedre. Vakre bilder hadde du da. Ha en fin dag :)

    SvarSlett
  13. Hei Anne.
    Flotte naturbilder!! Litt kjedelig med kulda, når alt er kommet så langt som her. Så det er mye frostskader, og det ser ut til at vi får et par frostnetter til. Kuleprimulaene taklet ikke frosten her, men de andre har greid seg bra.
    Vi får håpe på litt varmere vær:-)

    SvarSlett