onsdag 29. mai 2019

Neslesommerfugl
Neslesommerfugl-larver blir jeg himla glad for å finne i hagen.  Bruker brennesle til å lage gjødselvann. Nå sjekker jeg dem godt. Disse står ved ripsen nederst i hagen.

                                                                                   Brunnera macrophylla 'Jack Frost'
                                    Smale veier er en utfordring for syklister og bilister. Spesielt for syklister
                                                                                                  Skyer som ligner på fjell.
                                          Nå dufter det himla godt, tror jeg. I våres har allergien virkelig slått til.
Det er deilig med en fridag i mai. I morgen er det meldt mye regn og garasjen er gjort klar for et nytt planterom. Dahliaene har overlevd vinteren i kjelleren alle som en + mange nye som jeg kjøpte på hagemessa. Så i morgen blir det dahlia- og pelargoniumdag i garasjen. Nå skal de få nye krukker.
Ha det godt! Anne

9 kommentarer:

 1. Hej Anne!
  Vacker bild med molnen, trodde att det var en fjälltopp. Dina Hosta är fina, mina får växa lite till, innan de ser likadana ut. Har inte varit mycket i trädgården den senaste tiden, det är regn nästan varje dag.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
 2. Sommerfugler er så vakre, så det er bare å håpe alle larvene klarer seg gjennom prosessen :-)

  Det er egentlig ganske risikabelt å sykle langs smale veier ja.

  SvarSlett
 3. Hei Anne!
  Du tar så fine bilder! Skyen er som en fjelltopp, ja. Får håpe at det blir riktig mange neslesommerfugler ut av de larvene.
  Ha det godt! Klem, Marit

  SvarSlett
 4. Hei Anne, flotte bilder i dag også. Jeg er så glad for at jeg er allergifri, det høres ikke godt ut med pollenallergi. Lykke til med georgineplantingen. Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlett
 5. Det er smukke hostaer, du viser. Og så er jeg jo altid begejstret for billederne af naturen omkring dig, i dag kan jeg se, at du har fået et fjeld i baghaven.
  God weekend!

  Hilsen Elna

  SvarSlett
 6. Hei anne.
  Håper dere fikk brukt fridagen godt:-) Bortsett fra at alle vanlige syriner er avblomstret her, ser du ut som om ting er kommet like langt hos dere nå, som det er her.
  Ha en fin helg/Eirin

  SvarSlett
 7. Fantastiske bilder.
  Fikk spm her om dagen om jeg skulle ha brennesleplantasje. Måtte fortelle at det er mange som får glede av brennesle. Jeg er sikkert en av få som liker alt regnet. Det blir jo så frodig og fint overalt.

  SvarSlett
 8. Hei Anne.
  I år hadde jeg endelig plass til å putte dahliaknollene i egne potter, tidlig. Så nå har noen allerede knopper! Kanskje jeg faktisk får se blomster i år før frosten kommer? :)
  Nydelige landskaps og hagebilder som alltid.
  Ha en god søndag,
  Lena

  SvarSlett