onsdag 15. mai 2019

Nå kommer varmen igjen


Nå kommer varmen tilbake. Nå skal vi gjøre alt det som vi har venta på. Tømme kjelleren for planter. Fuchsian har lange lyse skudd. Agaphantus, Afrikas lilje har vært i kjelleren absolutt lenge nok. Dahliaene skal ut for driving. De vi kjøpte på hagemessa på Lillestrøm, er i god vekst. Er veldig spent på dahliane vi kjøpte fra Blomsterhagen på Abildsø. Bildene lover godt.
I morgen den dag skal bobleplasten ut av veksthuset. Nå satser vi på at nattefrostens tid er over. Hvis den slår til, får vi dekke til med fiberduk over de sarteste.

                                                                  Liker så himla godt vårtuene før de strekker på seg.                                                     Frostvakten må tørkes. Etter to døgn med regn ble den tung.
                                 Takløk synes jeg er fint i krukker. Seint på høsten plasserer jeg dem i komposten.E6                                                                             Anemone nemorosa 'Vestal'
Tulipaner som er over ti år gamle. Synes det er fint å se dem igjen. Noen tulipaner kan være borte i flere år, for så plutselig å blomstre. Ha det godt! Anne


7 kommentarer:

 1. Hei Anne!
  Ja, endelig kommer varmen igjen... Det har vært 14 iskalde dager til mai å være, men i kveld er det varmt. Jeg har ikke turt å slå av varmen i drivhuset enda. I går var det 0,8 grader på natten, så helt trygg er jeg ikke. Vakre tulipaner!
  Ha det godt, og ha en fin 17. Mai!
  Klem, Marit

  SvarSlett
 2. Deilig! Tror også kong vinter har gitt opp for denne gang.
  Herlige bilder!

  SvarSlett
 3. Hej Anne!
  Vi får hoppas att värmen är här för att stanna. Mina dahlior har stått i växthuset i krukor, och de växer fint, förutom några nyinköp. Tulpanerna har precis slagit ut. Din Anemone Vestal är så vacker, och fina bilder från trädgården. Ha en fin 17:de Maj.
  /Marika

  SvarSlett
 4. Så masse vakkert. Herlig at det blir litt varmere igjen. Herhar også Afrikaliljene fått komme ut og begonianen er plantet. Jeg har også takløk i krukker ogde overlever fint på terrassen min om vinteren. Nyt kvelden og ha en fin 17. mai!

  SvarSlett
 5. Ja, vi får håpe at tiden for nattefrost er over :-)
  Så gøy med de tulipanene!

  SvarSlett
 6. Härliga bilder och tack för påminnelsen om fuchsiorna. Det får bli dagens uppgift, ta ut och plantera om... Taklökar återupptäckte jag förra sommaren när min dotters granne hade fyllt en kruka som stog på utebordet. Sagt och gjort... Men jag behöver komplettera min kruka den är ingen vacker syn just nu :)

  Ha en fin helg! KRam, Carina

  SvarSlett
 7. Hei Anne, så flotte bedene dine er nå. Jeg jar også erfart at tulipaner gjerne blomstrer et år eller to, så kommer det bare blad o mange år før blomstringen er tilbake. Jeg har en teori om at løkene er ekstra «foret» fra gartneriene, så når de kommer i jord blir de tappet for energi og så langsomt bygger seg opp til å produsere det den trenger for å blomstre selv. Ha en fin helg og lykke til med utplantingene. Klem fra Anne-Kristin

  SvarSlett