tirsdag 11. oktober 2016

"Rotta til alt vondt"


Kan ikke være mer enig. Når nyplanta busker og trær begynner å knele. Når sommerblomster ikke vil mer. Rota er borte og rot må man ha. I ettermiddag har vi satt mange løk i rotteland. Kanskje det er dumdristig? Vi får se til våren. Disse bildene av Ingvild Fossheim står utstilt i et annet rotteland på NMBU på Ås. De står midt i et tomt sommerblomstbed.  Der har de vært plaget av jordrotter i sommer.  Bildene er kjempefine og får meg til å smile på tross av elendighetenKlikk gjerne på bildene så blir de større.Menneskelig aktivitet. Her skal den nye veterinærhøyskolen ligge. Dette er et landskap i total forvandling. Jeg har indre bilder av hvordan det så ut her.
Denne høstastersen synes jeg er nydelig.Vakker vannrenne ved Niagara FallsDenne hekken med alperips ved Palasset passer veldig godt sammen. Alperips er lett å beskjære i ulike former. Tårnbygningen og løvehodebedene
                                          Gress er fint til alt. Ha det godt! Anne


7 kommentarer:

 1. Morsomme tegninger!
  Så mange flotte blomster det er der :-)

  SvarSlett
 2. He-he! Man kommer langt med litt galgenhumor, også i hagen:) Vi var plaget med jordrotter for en del år tilbake, men har ikke sett dem siden. Intet savn, for å si det sånn. Lekker høstasters. Jeg blir stadig mer glad i de. Sliter litt med å få alle i blomst borte i innlandet hos meg.
  Nyt høstdagene Anne.
  Hilsen Jannicke

  SvarSlett
 3. Hej Anne!
  Inte roligt när växterna blir uppätna, av varken stora eller små besökare. Lökarna är planterade och jag hoppas att det får vara ifred.Vackra astrar, de lyser upp.
  Ha det bra / Marika

  SvarSlett
 4. Hm, ikke morsomt med jordrotter nei. Heldigvis har vi ikke hatt jordrotter hos oss. Håper dine løker kommer friske og spenstige opp igjen til våren. Den som intet våger, intet vinner ;-)
  Lekre høstasters, jeg oppdager stadig flere planter jeg må prøve ut..
  Ha en fortsatt fin uke :-

  SvarSlett
 5. Flotte bilder, og nyydelig Høstasters! Jeg har ikke opplevd at jordrotter har ødelagt hagen min, men jeg vet at de kan være en sann plage mange steder!

  SvarSlett
 6. Så flotte tegninger! Jordrotter kan bli en stor plage, og de ødelegger mange planter. Spennende med ny vetrinærhøyskole. Er det noe vi dyreelskere trenger innimellom, så er det gode vetrinærer.
  Vakker farge på den astersen!

  Klem, Marit

  SvarSlett
 7. Hvor ser der dejligt ud, selv om efteråret er her. Tak fordi du delte billeder af den smukke hæk.

  Hilsen Maria

  SvarSlett