onsdag 6. februar 2019

Dahlia / georginer for det meste denne gangenDet er ikke så himla lenge til at jeg skal begynne å drive fram knollene som ligger i kjelleren. Er litt avhengig av lyspunkter fra sommeren nå, når alt er hvitt.
Navnet Dahlia kommer fra den svenske biologen Anders Dahl som var elev av Carl von Linné. Det finnes innmari mange varianter i former, høyder og farger. De er mirakler fra Mexico.'Dark Spirit' er en favoritt.                                                                                  Dahlia fra frø
        Deadheading er en favorittsyssel.Jeg håper på mengder av blomstring i år. Ha det godt! Anne12 kommentarer:

 1. Helt underbara bilder, magiskt vackert. Älskar Dahlior men har inte haft många genom åren, tyvärr. Kanske ska jag satsa på några här i nya trädgården. Gillar din rosa.
  Ha en fin kväll
  Kram Maria

  SvarSlett
 2. Du er en skikkelig fru Dahlia du. Jeg har aldri hatt så mange av dem, men den vinrøde du har her ville jeg gjerne fått tak i. Det er så fine harmonier i bukettene dine, enten de er visne eller vakkert plassert i en vase :)

  SvarSlett
 3. Hei Anne

  Flot med disse farver - sådan en grå morgen,
  Det bliver jo nok mere sne hos dig - her regner det...

  Ha en dejlig dag

  SvarSlett
 4. Hej Anne!
  Vackra buketter, dahlian är vacker både för sig själv och tillsammans med andra. Har tänkt att jag inte skall ha några nya i år, men får se om jag klarar det. Det behövs lite utrymme för vinterförvaringen, men blir sugen på dina fina pompom dahlior.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
 5. Hei Anne.
  Nydelige buketter.
  Dahlia begynner jeg å få mer og mer sans for. Har noen stykker som ligger i boden og flere skal jeg få fatt i til våren.
  Fin dag til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
 6. Hei Anne!

  Dahlia er så vakre, og ,'Dark Spirit' er en av favorittene, ja.
  Deadheading må en like, for ellers kan en ikke ha de.
  Ha det godt!

  Klem, Marit

  SvarSlett
 7. Jeg visste ikke at de kom fra Mexico. Det er virkelig et mirakel å få dem til her da :-)
  Veldig fine er de!

  SvarSlett
 8. Georginer er smukke i al deres farvepragt. Når jeg ser dine billeder. får jeg lyst til at gå ud og købe mig fattig i georgineknolde. Men jeg har desværre ikke et godt sted til opbevaring af knoldene.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
 9. Hei Anne.
  Deilige dahlia bilder. De er så fine. Satser på at jeg har bedre plass til å drive frem mine knoller i år og dermed får de til å blomstre før frosten kommer.
  God helg,
  Lena

  SvarSlett
 10. Älskar dina bilder med kombinationer! Är så glad för jag hittade en planta av phloxen 'Utopia' som kommer komplettera med lite svalt, ljust rosa tänker jag när jag ser den lila kombon... Även jag gillar att deadheada dahlior - det är något speciellt med känslan av att nu kommer jag få så mycket mer blommor. Har du tips på någon/några fina aprikos, aprikosrosa dahlior? Jag hittade hos en engelsk firma men frakten var högre än kostnaden för knölarna :(

  Ha en fin helg! Kram, Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Carina!
   I fjor hadde vi noen som het 'Wine Eyed Jill'. Til tross for navnet, likte jeg den veldig godt. God helg til deg også! Klem Anne

   Slett
 11. Så underbara bilder och visst är dahlian en favorit!! Den där "dark spirit" måste jag leta efter...ljuvlig :)
  Varm kram från Titti

  SvarSlett