tirsdag 2. juni 2015

Vakkert bladverk


Er opptatt av og liker å ha mange planter med vakkert bladverk. En fordel med mange grønne vekster, er at de er gode til å holde ugresset nede.
De er ganske flotte frøhamsene til dagliljene til høyre i bildet.

Ammi visnaga vokser i drivhuset. Blomstene er fantastisk, men det er bladverket også.
Nå er det meldt varmere vær. Krysser alle fingre for at det holder stikk. Ha det godt! Anne


18 kommentarer:

 1. Jeg har fått større og større sans for bladverk, og du inspirerer! Jeg ser du har anisisop. Kommer den igjen eller må jeg så hvert år? Jeg har lest begge deler. Ammi'en var jo utrolig flott!

  SvarSlett
 2. Hei! Det er 'Golden Jubilee'. Den kommer kjempefint. Jeg sådde den i fjor vår. Den er herdig til H5 så den skulle passe godt hos deg. Er veldig gald i Ammi'en, men egne frø fungerte dårlig. Så kommer til å kjøpe frø neste år også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Supert at Golden Jubilee kommer igjen. Blir den vellykket skal jeg forsøke å ta frø av den mørke anisisopen jeg kjøpte forrige uke. Jeg samlet frø av Ammi Majus i høst, men de har ikke villet spire i år. Neste år skal jeg kjøpe Ammi-frø. Det er nok for sent å begynne såing av den nå i år.

   Slett
 3. Hei Anne!

  Helt enig med deg, for bladverk er så spennende og hjelper til med å dekke bakken litt. Ugresset blir mindre der hvor bladene breier seg. Mye fint du har!

  Klem

  SvarSlett
 4. Jeg elsker bladverket ditt. Og særlig i det første bildet. Det er jo så forenklende å ha gode bladplanter, de er jo fine hele sesongen!
  Jeg stjeler nok noen tips av deg! ;)

  SvarSlett
 5. Håper også på varme nå! Du viser så masse flott bladverk - nydelig!

  SvarSlett
 6. Takk for titten i hagen din. Det er virkelig fint med bladverk og det blir grønt og frodig. Igår regnet det vannrett og idag blåser det godt igjen, men fra imorgen skal det bli bedre. håper på varme nå.
  Ha en god dag :-)

  SvarSlett
 7. Flott runde i en vakker og spennende hage! Jeg og planter tett, så blir det lite luking. Noen ganger må en flytte eller dele planter, men det er jo mye morsommere enn å luke,) Ha en fin hagedag!
  :-)

  SvarSlett
 8. God Morgon Anne!
  Ser så fint och frodigt ut hos dig, med fina växter och snygga gångar. Ammi är riktigt fin, och är extra förtjust i det bronsfärgade bladet.
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 9. Så flott det er hos deg. Jeg prøver meg også på Bronseblad og Hosta i år. Håper å få de til å trives!

  SvarSlett
 10. For en fin hagevandring. Her var mange spennende bladkombinasjoner.
  Hilsen Ingeborg fra fruhaldshage

  SvarSlett
 11. "Grönt er skjönt" sier de her i Sverige og det er jammen sant! Flotte bilder du viser!
  Klem Nora

  SvarSlett
 12. Så mye fint du har :-)
  Jeg liker også bladverk.

  SvarSlett
 13. Ja, nu får vi verkligen hoppas på varmare väder, för usch så kallt det har varit. Vilka behagliga bilder du visar! Jag gillar verkligen bladgrönt, det blir en sån fin bakgrund till annat. Kram Merja

  SvarSlett
 14. Jeg er også glad i bladverk og du har virkelig mye spennende.

  SvarSlett
 15. You are right. Leaves are very important to the garden. I like your Ammi. I have planted it in the garden for the first time. Hope it wil flower this summer. Groetjes, Hetty

  SvarSlett
 16. Så fint! och vilka snygga kanter du har!!!!
  Ha de bra
  Mariana

  SvarSlett
 17. Vilken vacker trädgård! Och så många olika gröna nyanser och former, så vilsamt. Ha det gott!

  SvarSlett