lørdag 21. februar 2015

Frøinspirasjon


Frøinspirasjon og ideer får jeg fra mange steder. Blogger, frøkataloger og levende steder. Botanisk hage i Oslo er et slikt sted. Impatiens hybrida, Flittig Lise har jeg aldri sådd, men det er visst ikke vanskelig. Vi kjøper flere som står og lyser opp i krukker på skyggefulle steder. Men gresset foran i bildet Festuca glauca 'Varna', blåsvingel, har jeg sådd.
Alle bildene er fra Botanisk hage på Tøyen.Kirengeshoma palmata, månestråle har jeg sådd. Det var bare 5 frø i posen og i tillegg at den ikke er lett å få til å spire ( har jeg hørt ), er det bare å krysse fingrene. Har veldig lyst på månestråler i hagen.Dahlia sår jeg hvert år. De spirer fort.
I dag tok jeg kaffe på trappa, men stående. Det var for kaldt til å sette seg ned. I dag har vi sådd, tatt mange nye stiklinger av pelargonier, og ikke minst brukt spettet for å få bort tykk blåis i innkjørselen.
I dag har det vært vårstemning ute. Snøklokkene er på vei opp. Ha det godt! Anne


19 kommentarer:

 1. Hei Anne! Frøinspirasjon er lett å få i disse dager, for det er mye fint å se på div. blogger. Festuca glauca har jeg selv sådd, og de er veldig lette å få til. De sprer seg nesten mer enn jeg liker, for de frør seg lett.
  Heldige deg som snøklokker allerede, her er det fortsatt masse snø.

  Ha det godt!

  SvarSlett
 2. Riktigt frestande! Det är så läckert när växterna väller in som den röda Flitiga Lisan.
  Ha en skön söndag!

  SvarSlett
 3. Så herlige bilder. De gir drøm om den sommeren som kommer ja. Ha en flotters søndag! :)

  SvarSlett
 4. Åh, jeg fikk lyst på mange av de der! Kirengeshoma palmata har jeg forsøkt å så to ganger uten resultat, men det var i feriehagen hvor jeg jo ikke får fulgt opp så grundig. Det endte med at jeg kjøpte en plante for et par år siden og den ser ut til å vokse bra. Flittiglise har jeg sådd både i feriehagen og her på Skyggebalkongen, og de var lette å få til. De på bildene dine var jo så lekre at jeg lurer på om jeg må prøve igjen i år :)
  Nyt søndagen - selv om det blir stående!

  SvarSlett
 5. Å ja... så mange fristelser. Tenker hvert år at jeg må prøve å begrense meg, det skal jo tross alt passes og stelles.
  Men hvert år blir fristelsene for store. Månestråle er ukjent for meg, men jammen er den fin. Skjønner godt at du har lyst på denne i hagen, så lykke til!

  SvarSlett
 6. Tida vi har foran oss er så fin=) Det er bare å glede seg=) Håper den nye uka blir fin=) Vibeke

  SvarSlett
 7. Härlig inspiration. Blåsvingel har jag, fick den som planta. Månestråle är jättesöt.
  Lycka till med alla sådder.
  Kram Maria

  SvarSlett
 8. Flittig Lise brukte vi som stueplante da jeg var barn. Husker min mor klippet dem ned hver vår, og så vokste de villig opp og blomstret i det uendelige :-)

  SvarSlett
 9. Månestråle var fin - har heller ikke hørt om den. Får håpe du får mange planter. Vi har også hakka is, men noe var for hard til å bli kvitt den. Må hjelpe våren :-)

  SvarSlett
 10. Jag har också sått lite akleja och blomstertobak, brukar inte så blommor, det skall bli spännande att se om jag lyckas. Månestrålen har jag inte sett förut, riktigt fin. Flitiga Lisa är så fin, den har jag alla år i mina balkonglådor. Ha det gott! Marika

  SvarSlett
 11. Prydgress står til navnet sitt. Det pryder innimellom blomster og blader. Og skaper både spenning og balanse.
  Månestrålen ser vakker ut. Håper du lykkes hos deg med denne.
  Ha en god ukestart kjære du.

  SvarSlett
 12. Så mycket vackert du sår! Flitiga lisa har jag inte haft i min trädgård men när jag var barn och var hos en släkting i England lärde jag mig att tycka mycket om den. Hon hade stora exemplar i krukor på flera ställen i trädgården. Mycket vackert! Måste nog ha Flitiga Lisa i år.

  Må gott
  Kristina

  SvarSlett
 13. Det er herlig at vi har kommet så langt at vi kan begynne å så . Har små chiliplanter nå som dulles og stelles med. Er like gøy hver gang med frø,jord og små spirer. I dag er det ikke mye vårfornemmelser for her hyler vinden rundt hushjørnene og snøføyka står. ;) Da er det godt å kunne stelle med planter inne. Ønsker deg en flott ny uke. Hilsen Merethe

  SvarSlett
 14. Hei Anne.
  Vi falt helt for den Flittig Lisen i Botanisk hage sist sommer. Vet du hva den heter? Den var mye kraftigere og rødere enn den jeg pleier å ha.Jeg sitter og prøver å planlegge litt sommerblomster og krukker idag.
  Fikk kjøpt en månestråle plante på et planteloppemarked for noen år siden, og den er lett å dele, og veldig fin...
  Regner med at det snør hos deg også idag. Nyt tanken på vår.:-))

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Jeg vet dessverre ikke navnet på den. Kan du ikke ta kontakt med Botanisk hage? Jeg liker også fargen veldig godt.
   Her har det lavet ned i hele dag. I går var det vår, og i dag er det vinter, men det er heldigvis meldt om plussgrader.

   Slett
 15. Så fint, ja det er artig å prøve noe nytt hver år og en ser som du skriver så mange fine sammen plantninger og blomster her og der.
  Flittig lise har ikke jeg sådd før heller men den er jo så flott og blomster villig.

  God ny uke til deg.

  SvarSlett
 16. Fine bilder til inspirasjon! Den Flittig Lisen kan være 'Symphony Red' , men de du har bilde av, har kanskje litt flere kronblader?
  Vakker plante.
  Ha en fin tirsdag:-)

  SvarSlett
 17. Takk for hyggelig kommentar. Deg vil jeg følge. Mye inspirasjon å hente ;-)

  SvarSlett
 18. Ja flittige lise er en stor favoritt her også. Den er så søt og spe, men utrolig livskraftig og skyggetålende!

  SvarSlett