tirsdag 24. februar 2015

Cleome hasseleriana, paradisblomster.

                                                                                                                                    .        
I slutten av august oppdaget jeg paradisblomster da jeg var på besøk i denne hagen i Oslo. Det er de du ser i midten av bildet hvite og rosa. I år har jeg sådd disse sommerblomstene 'Helene 'Cambell' som er hvit, og 'Cherry Queen' som er kirsebærrød. De er visst litt sære når det gjelder spiring. De vil at temperaturen varieres. Så pottene står på et varmt bad om dagen, og på gangen om natta. Så nå får de bare spire.De blomstrer fra juli til september. Liker sol/halvskygge.Sådde Alcea rosea, stokkrose i fjor. Gleder meg til blomstring i år. Jeg blir alltid så himla inspirert når jeg er i denne hagen. Det er som å gå inn i et paradis. Ha det godt! Anne


13 kommentarer:

 1. Hei Anne! Så fine de er, og de har jeg aldri hatt før. Spennende med nye planter!
  Gøy med inspirerende hager :)

  Ha det godt!

  SvarSlett
 2. Jag har alltid tyckt jättemycket om paradisblomster, den ser så exotisk och vacker ut. Sådde paradisblomster ett par år sen och fick fina blommor. På sommaren ska jag odla stockros för första gången vid sidan av några andra två-åriga växter. :)

  SvarSlett
 3. Paradisblomster så spennende ut, flotte planter. Har også stokkroser som skal blomstre i år, mine er ferdigkjøpte da men... spennende blir det.
  Ha en fin uke :-)

  SvarSlett
 4. Paradisblomster, ett passande namn till en vacker växt. Trädgården är fin. Har sått stockros nu i vår, hoppas den tar sig. Ha det gott! Marika

  SvarSlett
 5. Det hører spennende ut med Paradisblomster. Gleder med til å se hvordan det blir :-)

  SvarSlett
 6. Lycka till med frösådderna!

  SvarSlett
 7. Hei, takk for tips! Jeg har sådd paradisblomster i noen år, men det har absolutt vært varierende spiring. Sådde 7. februar i år - så det er ikke så rart ennå at det ikke spirer kanskje. Men nå skal jeg gi dem varierende temperatur!

  SvarSlett
 8. I have never grown them, but they look fantastic. Groetjes, Hetty

  SvarSlett
 9. Så søte de var. Dette var noen helt nye sorter for meg. Stokkroser er jo bare helt nydelig. Jeg har sådd flere sorter i år. De som står i hagen ble hardt angrepet av rustsopp ifjor...:( Myke myke bed hos deg Anne. Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 10. Åh vad fin den är. Tänk... Jag fick en sådan en gång i present och glömde sen bort att plantera den. Den överlevde tyvärr inte i krukan. Ska kanske köpa ny i år. Den är ju så fin!
  Kram Eira

  SvarSlett
 11. Paradisblomst har vi ikke lagt merke til før. De var fine sammen med stokkroser!
  Skjønner du blir inspirert av den hagen, for oss var det inspirerende å se din:-))
  Eirin

  SvarSlett
 12. En litt lunefull blomst denne paradisblomsten, men så fin den var! Og inspirerende hager er gull verdt!
  Ha en fin dag:-)

  SvarSlett
 13. Denne hagen var et paradis! Fikk lyst å se mer av den! Og din hage er sannelig minst like mye et paradis, også. Stor klem!!

  SvarSlett