tirsdag 13. mai 2014

Humler, bier og sommerfugler


Hagen vår ligger som en øy i et hav av kornåkrer. Det er kornåkrer så langt øyet rekker. Kornåkrer er vakre og gir mat til oss, men gir ikke mat til humler, bier eller sommerfugler. De MÅ ha blomster som er giftfrie.
Disse insektene er alvorlig truet og det er en trussel for oss. 70% av maten vi spiser, sørger biene for.
Dyrk blomster! Så mange du kan.


Sommerfuglbusk til venstre.Humlene er visst veldig glad i hvitt.Jeg ble utfordret av Lins Blogg om å delta i Humlestafetten. Dette er en blogg som jeg anbefaler på det varmeste.
 Humlestafetten 2014 startet Anne på Moseplassen. Både hos Lin og Anne kan du lese om hvor viktig disse insektene er. Stafettpinnen gir jeg videre til alle.
Ønsker meg mange. En humle driver og lager bol i uthuset. Hun må krype under døra og videre inn i en sprekk i treverket. Når døra er åpen, blir hun helt forvirra. Jeg lukker døra fort. God kveld! Anne10 kommentarer:

 1. Humler er så fine, og nyttige. I år er det utrolig mange humler i hagen min. Kjempekoselig!
  Du har kornåkre rundt deg du også ser jeg. Flott med "humlematstasjoner" midt oppi all kornet.

  :-)

  SvarSlett
 2. Hei Anne :) Fint innlegg med flotte bilder! Det ser så fint ut hos deg :) Det er så spennende tiden vi går imøte nå med sommerblomster som skal plantes ut i tillegg til andre vekster i hagen som er på gang. Stadig noe å glede seg over for oss som har interessen for hage. Vi er heldig! Ha det fint så lenge! Gla hagehilsen fra Tone

  SvarSlett
 3. Dette skal jeg lese en kveld med bedre tid :-)
  Humleinnlegg kommer snart hos meg også.....men litt for mye annet akkurat i disse dager.
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 4. Viktig innlegg! Jeg blir øm om hjertet av synet av de klumsete humlene som deiser ned i blomstene og boltrer seg i blomsterstøv og nektar.
  Og har plantet enda fler hvite solhatter. For de elsker både jeg og humlene.

  Flott onsdag til deg, kjære du.

  SvarSlett
 5. Man ska vara rädd om fjärilar och humlor! Bra inlägg. Jag försöker plantera växter de gillar, som solhattar. Tyvärr dog mina två fjärilsbuskar för två år sedan.
  Vackra bilder.
  Kram Maria

  SvarSlett
 6. Hei Anne!

  Så flott du skriver om humlene! Det er kornåkere rundt her også, så jeg planter alt jeg kan får å fore de. Jeg visste ikke at de var spesielt glad i hvite blomster, men har sett at de liker hvite dahlia. Godt å vite! Vakre bilder!

  Ha det godt!

  SvarSlett
 7. Flotte bilder!
  Bra at insektene kan finne en sånn oase blant alle kornåkrene!

  SvarSlett
 8. Koselig og nyttig innlegg..jeg har også rikelig med humlevennlige planter å by på, noen ser jeg nå om dagen..trivelig travle er både de og jeg med å besøke hagens blomster på kryss og tvers.. ;-)) Nyydelige foto!!!

  SvarSlett
 9. Så koselig innlegg :) Takk for at du tok utfordringen og skrev om humla!
  Ha en summende super sommer!

  SvarSlett
 10. Så herlig humleinnlegg med så mange så mange humler på de flotte blomstene. Ser ut som det summer godt av trivsel der :)

  SvarSlett