tirsdag 6. mai 2014

Etterlengta regn


I dag har det regna. Og det beste regnet som fins etter lang tørke, er når det regner stille og rolig. Da klarer den tørre jorda og ta opp vannet, og ikke bare renne bort. Og det har det gjort i dag.Denne sitteplassen er under det store lindetreet. Perfekt når det er veldig varmt, eller at det regner litt. Det er fri sikt over jordene og vi kan se kirkespiret på Kråkstad kirke.
 Har planta hosta, alunrot, europahasselurt, flekktvetann og bregner i krukker. De tåler skygge.
Klatrestativ av kornell.  Måtte det snart bli temperatur til at vi kan plante i krukkene. Mange dahlia/ georginer står mer enn klare på vekstrommet.                                        Stille meditasjon. God kveld! Anne

15 kommentarer:

 1. Hei Anne! Ja, er det ikke deilig med et sånt fint stille regn! Bakken rekker å ta det til seg, for ellers hadde det bare blitt skylt vekk. Mye bedre sånn som nå. Som det gror i hagen din! Det formelig spretter opp alle steder hos deg.

  Ha det godt!

  SvarSlett
 2. Nydelige bilder! Du får gjerne sende litt regn östover for her er det også knusktört:-)
  Klem!

  SvarSlett
 3. Så underbara bilder - precis som vanligt Anne! Regnet kan komma och vi får en arbetspaus. Tyvärr gick tvättmaskinen sönder ikväll men imorgon ska det regna så då får vi tid att skaffa en ny. Och när jag satt där nere i källaren och försökte få igång tvättmaskinen föll mina ögon på dahliorna som fortfarande står där nere i mörkret... men några hade skjutit skott! Måste ta upp dem och ge dem lite kärlek.
  Hur länge har du haft din trädgård? Det ser så hemtrevligt och fint ut. Så kreativt du har använt kornellen, som en liten klätterstege!
  Må så gott, kram Maria

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Maria! Tusen takk for godord om hagen. Hagen er egentlig ganske gammel og har nok en lang historie. Det har vært en husmannsplass, torp, men jeg vet lite om hva som har blitt dyrka. Jorda her er blåleire, passer godt til keramikk ikke et sandkorn. I 2007 kjøpte vi en del jord + etter hvert mye kompost. Da starta vi! Følelsen av å sette redskapen ned i jorda uten å møte motstand, er rett og slett vidunderlig.
   Her ligger dahliaknollene fremdeles i mørket, men jeg sender dem varme tanke og lover dem bedre tider. I dag sludda det!!!

   Slett
 4. Hei Anne :) Så flotte potter du har! Det blir stas med Dahlia og annet i de :) Jeg har allerede satt ut en del med ymse resultat men jeg hadde ikke annet valg lenger. Måtte ofre planterommet i forbindelse med helgens konfirmasjoner. Det gjør bra med regnet som kom nå, og håpet er at det regner noen dager nå for det var veldig tørt nå. Egentlig litt kos å høre trommingen på taket etter gammelt :) Ha det fint så lenge! Hilsen Tone

  SvarSlett
 5. Det er så fint med bladplanter i krukker! Lar du plantene være i krukkene gjennom vinteren også? Moro å høre at prestekragene sprirer bra. Jeg er kjempe spent på prydtobakk og ammi majus! De har blitt store, men jeg tør ikke plante dem ut ennå.

  SvarSlett
 6. Flot hjemmelavet klatrestativ, det er altid lidt mere spændende, når noget er håndlavet:-)

  SvarSlett
 7. Det er så fint hos dere. Vi koste oss da vi var på besøk lørdag, og pelargonier og geranium vokser og trives.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjempehyggelig at dere koste dere. Det var veldig hyggelig å se deg igjen. Morsomt om dere kommer når andre planter har vokst seg til.

   Slett
 8. Herlig med regn! Men Dahlia og pelargonia flyttes rundt hos oss, ettersom tomat og agurk krever stadig mer plass. Og..så har vi en stor fiken vi ikke tør sette ut så lenge det er frost om nettene, så det skal bli fint med varmere vær.
  Vi kommer innom .
  Eirin

  SvarSlett
  Svar
  1. Det hadde vært så morsom å hilse på dere. Hjertelig velkommen!

   Slett
 9. Så fredelig og godt det ser ut under lindetreet ditt.
  Lindetrær er så fine. Nesten hjerteformet er bladene. Husker en liten dorf i Tyskland hadde en benk snekret rundt stammen rundt et lindetre som sto på det lille torget. Hvem som helst kunne slå seg ned for en hvil i skyggen. Glemmer aldri det treet.
  Ellers hará du inspirert med til å plante stauder i sinkbaljene mine. Sparer litt kroner på det. Spar du staudene tilbake i jorda på høsten igjen, Anne?
  Nyter det fine regnet her og. Jøss, så tørt det var overalt. Naturen fryyyyder seg.
  Fin onsdag i regnet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg planter staudene tilbake i jorda. jeg tror nok at flere av staudene tåler en vinter i krukke, men krukkene vi har brukt, tåler det ikke.

   Slett
 10. Ja, regnet gjorde godt nå. Det er nok mange planterom og drivhus som er overfylte på denne tiden. Håper det snart er høy nok nattetemperatur så vi kan sette flere planter ut.

  SvarSlett
 11. hallo,
  ich schau mir gerne dänische "Gartenblogs" an., auch die floristische Gestaltung entspricht mir sehr. Mein Kater Yoshi gleicht Ihrer Katze.

  Viele Grüße aus Bayern Gertraud

  SvarSlett