onsdag 26. mars 2014

Mjærum Staude & Urtesalg


Mjærum gård i Hobøl har en eventyrlig hage. Og det beste,  her kan du få kjøpt deler av eventyret. Du kan gå rundt i hagen, slå deg ned med termosen, se og lukte. Det gir en enorm inspirasjon å se plantene. En del av plantene kan du finne igjen i veksthusene eller på plassen mellom veksthusene.
Det er 1 person som har gjort alt dette, Janne Moen. Det er tusenvis av planter som har blitt sådd og prikla. Hver potte har en håndskreven navnelapp.
Hun har stauder, sommerblomster, pelargonier, dahlia, urter, grønnsaksplanter, roser...you name it! Hun åpner i april. Her kan du få mer informasjon på bloggen hennes. Her kan du lese og se bilder om "En ekte hagedrøm".

Å komme inn hit en tidlig vårdag (8 mars) og kjenne duften av jord  og grønn fuktighet, ga rett og slett et kick. Den lørdagskvelden ble jeg stående å prikle. Ble ikke trøtt en gang.


Kjempeverbena


Under er det bilder av noen smakebiter som du kan få kjøpt. Bildene er fra hagen vår.


Tagetesen er kjøpt i ferdig størrelse, så slipper vi å vente på at egne blir store. En sommer er så kort.Astiboides tabularis, parasollblad.                                               Ullsalvie                                                        DahliaDet beste med hage, er drømmer som dekker så mange behov. Nå prøver jeg å så flere av de plantene jeg har kjøpt. Ikke nødvendigvis for å spare penger, men gleden av å få det til.
 Det er rart når vi kommer til Mjærum, blir nye drømmer skapt, hver gang. Ha det godt! Anne

11 kommentarer:

 1. Oj så mycket fina småplantor, vilket härligt ställe!
  Så många fina växter hos dig.
  Kram Maria

  SvarSlett
 2. Många plantor, visst är det roligt att så själv, och se att det växer, men jag köper en hel del, för jag lyckas inte alltid. Tomat och paprika är på gång.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
 3. Hei Anne!
  Så flott det var der! Plantene med navnelapper på så veldig fine ut. Det er veldig gøy å så egne planter, ja. Inspirerende bilder!

  Ha det godt!

  SvarSlett
 4. Gleder oss til å komme innom og se. Skulle vært der sist sommer....., men i vår kommer vi, og kjøper med oss noen godbiter hjem.
  Hilsen Eirin og Lars

  SvarSlett
 5. Hei Anne :) Så flott å ha et slikt sted i nærheten! Vi er på de kanter i sommer så jeg må planlegge det slik at vi kan ta turen innom dit på vei hjemover. Skjønner godt du kommer hjem med nye drømmer og ideer etter et besøk der! Flotte inspirerende bilder.
  Ha det fint så lenge :) Hilsen fra Tone

  SvarSlett
 6. Men så göy dette var å lese! Jeg er jo hjemme i Östfold flere ganger i året og en avstikker til Hoböl går det alltids å få til:-)
  Takk for tipset!
  Klem!

  SvarSlett
 7. Takk for tipset! Det kunne vært fint å se :-)

  SvarSlett
 8. Ja her var det orden i rekkene ! Mye godt arbeid ligger bak denne frodigheten kan jeg se. Takk for kommentar hos meg...jeg har svart deg på noe der. ;-)
  Helt herlig innlegg dette her..inspirerende til tusen !

  SvarSlett
 9. Oy der skulle jeg gjerne vært kjenner jeg, så mye for øyet og de alle andre sansene.
  Men sulle jeg være på de kanter så skal jeg innom der så takk for tips.

  Flotte bilder, jeg vil nesten påstå himmelske bilder he he.

  Ha en fin helg Anne.

  SvarSlett
 10. Hei, Anne! Takk for trivelige kommentarer på hagebloggen min! Og hjertelig takk for at du la ut disse supre oppdateringene av ståa på Mjærum!! Det er en av mine favorittplantesteder, og må dit ihvertfall et par ganger hver sesong. Det var faktisk en trøst å se at også deres planter er små i begynnelsen. Jeg hadde nettopp priklet noen Rudbeckia Cherry Brandy her hjemme, og de så så ufattelig pjuskete ut etter mine herjinger at jeg ble helt motløs. Men så studerte jeg altså bildene dine av pottene på Mjærum, og der var det også mye smått nå så tidlig i sesongen. Det er altså håp! Ha ei flott helg i bonusværet - hils tilbake til Gro!

  SvarSlett
 11. Dessa växthus är verkligen fulla av liv och framtidsvisoner! Tänk så mycket odling som ligger i alla dessa krukor! Jag var på ett liknande ställe häromdagen och blev mycket inspirerad av att gå omkring och titta och drömma. Med mig hade jag anteckningsblock och penna och bekantade mig med två nya sorters perenner, Polemonium och Kalimeris.
  Ha en fin, ny lördag! Kram Maria

  SvarSlett