tirsdag 7. april 2015

Rødt


Vi bruker ganske mye rødt i hagen. I små og litt større doser. Noen ganger skal det ikke så mye til.Det fine med Papaver somniferum, opiumsvalmue er at de selvsår seg. Til helga skal jeg drysse ut noen frø med andre farger.Clematis 'Warszawska Nike'Navnløse pelargonierHelenium 'Moerheim Beauty' skal deles. Begynner med deling til helga.Denne nelliken sådde jeg for to år siden og heter 'Onyx'.Pelargonien 'Carmen Andrea' synes jeg har en vakker rødfarge.
Ja, så er påskeferien over og da kommer varmen, men det er himla deilig likevel. For første gang i år blir jeg blendet av sola som skinner inn.
Nytt hageprogram på TV2 om noen få minutter. Håper det er bra. Ha det godt! Anne


20 kommentarer:

 1. Härliga färger hos dig. Jättefina bilder som man blir glad av.
  Här har det varit ganska kallt och blåsigt idag, solen kom fram först i eftermiddag. En liten trädgårdsstund blev det bara.
  Ha en fin vecka.
  Kram Maria

  SvarSlett
 2. Jeg synes du har brukt rødfargene på en delikat måte. Det gjør seg med noen mørkere rødfarger som kontrast, slik du viser.

  SvarSlett
 3. Det röda blir en riktig färgklick, är speciellt förtjust i din klematis och Helenium var en ny bekantskap, så fin. Skall försöka så lite vallmo hos mig med, brukar glömma bort fröpåsarna. Ha det gott! Marika

  SvarSlett
 4. Hei Anne!

  Du er så flink til å sette i sammen farger. Den røde nelliken skal jeg merke meg navnet på. Vinrødt har jeg blitt mer og mer glad i. Det er gøy at smaken endrer seg med årene :)

  Klem

  SvarSlett
 5. Fine bilder. Den røde nelliken ser så fin ut :)

  SvarSlett
 6. Rødt er en flott farge og det beste er at det trenges ikke mye av den for at den skal gjøre seg bemerket.
  Kjempefine bilder du viser!
  Klem Nora

  SvarSlett
 7. Många fina röda blomster. Helenium, inte alls dum. Undrar om jag har något rött i min trädgård. Kanske dags för en fin färgklick. Kram Merja

  SvarSlett
 8. Dear Anne, This colour red I like very much! The Dianthus Onyx is so beautiful and the papaver... Lovely coloured post! Groetjes,

  Hetty

  SvarSlett
 9. Visst är det vackert med rosa och röda färger i trädgården. Man blir så glad över de blommorna. Som på dina foton.
  Tack frö dina fina kommentarer hos mig. Blev så glad, nu när jag äntligen har vaknat ur min törnrosasömn, att återknyta till din bloggvänskap.
  Ha det gott.
  Kramar

  SvarSlett
 10. Herlig rød-toner du byr på!
  Mange lekre blikkfang også...onyx...var superflott!
  Har fått øynene opp for nellik...flotte og varierte og i min hage med leire som blir til semnet på tørre sommer...er de helt uunnværlig:)

  SvarSlett
 11. Rødt er flott! Og den nelliken var nydelig! Før likte jeg ikke nellik i det hele tatt, det var en begravelsesblomst for meg. Men i år har jeg til og med kjøpt nellikfrø. Tenk at smaken forandrer seg med årene, det er egentlig litt kult,)
  Du er flink med sammenplanting, syns jeg. Likte veldig godt klematisen din også. Ha en fin dag!

  :-)

  SvarSlett
 12. Jeg glemte hageprogrammet på tv2, men det var vel flere programmer i serien, og ofte kommer det repriser. Liker godt rød blomster. Mye fint i hagen din! Takk for overvintringstips på sommerfuglbusk!

  SvarSlett
 13. Ja, noe rødt må det være i hagen :-) Må prøve å huske Onyx. Vakker :-)

  SvarSlett
 14. Det är vackert med det röda mot allt det gröna. Den första pelargonen blommar hos mig och den är röd, en riktigt maffig knopp var det.
  Hoppas att du hade en fin påsk och kunde sitta på trappan något?
  Jag ser att du också beundrar dina krokus. Så vackra!
  Kram Maria

  SvarSlett
 15. Så vakker Opiumsvalmuen din er. Det var kjekt å se, jeg har nemlig kjøpt frø til slike i Hagelaget. Blir spennende å se om de vil vokse så fint her hos oss.

  SvarSlett
 16. Enig. Rødt må det være endel av hagen :- )
  Igjen vakre bilder fra hagen din ! "Carmen Andrea", helt nydelig rødfarge.
  Tror det kommer endel planter med røde blomster i posten idag :-)
  Ha en fin helg.
  Eirin

  SvarSlett
 17. Utrolig innholdsrik hage du har, med så mange herlige vekster! Jeg får lyst til å se mer. Det var noen spennende røde valmuer du viser her.

  SvarSlett
 18. Å ja litt rødt lager kontraster og fargespill i hagen, så nydelige hagebilder Anne.
  Valmuer skal jammen jeg få sådd også, jeg drysset frø i høst men de rakk å spire før kulda og vinteren kom.

  God lørdag til deg.

  SvarSlett
 19. Så fint å hilse innom deg i igjen. Det har vært en litt travel tid, så har ikke fått mine tiltrengte doser i hagebloggland. Jeg setter stor pris på rødt i hagen - litt her og litt der. Det liver opp. Nydelige bilder og kombinasjoner hos deg. Den selvsådd nelliken hadde en himmelsk dyp og vakker farge! Ha en fin helg.
  Jannicke

  SvarSlett
 20. Så snyggt det är med rött!!!
  Mariana

  SvarSlett