lørdag 11. april 2015

Fra pergola til det enkleste klatre- støttestativ


For to år siden var vi i England og besøkte bl.a. Kew Gardens og Garden Wisley og så mange forskjellige måter å få planter til å klatre. Noen må du nesten være fagperson for å klare å lage, men andre er det nok å være meg. Hvis man har kvist og kvast til overs, er det bare å sette det i jorda. Oppe i veien vokser det et orekratt som skal brukes til klatrestativ.


BlåregnGullregnHjemme hos ossI dag har det vært fuglesang hele tiden. Svarttrosten er i gang. Vi har flytta og delt planter. Det er vår. Ha det godt! Anne


18 kommentarer:

 1. Ett fint ställe att hämta inspiration från!
  Ha d bra
  Mariana

  SvarSlett
 2. Det var ett härligt ställe att hämta inspiration från. Brukar använda pinnar till stöd, men skall nog skaffa mig några armeringsjärn också, till luktärterna som jag tänkt ha i sommar. Förra året lyckades jag inte med sådden. Ha en fin söndag!

  SvarSlett
 3. So many ideas! I love plants climbing up! On the ground I have no more space, but in the air....Groetjes,

  Hetty

  SvarSlett
 4. Hei Anne!

  Så nydelige bilder! Jeg blir nesten helt dårlig av å se på de. Noe å drømme om ja... :)
  Mye inspirasjon å hente derfra!

  Ha en fin søndag!

  Klem, Marit

  SvarSlett
 5. Så mycket fin inspiration! Jag skulle gärna ha en buxbomshäck med spaljé bakom. Får försöka få till något liknande i min gavelrabatt:)
  Jag skulle behöva många fler rostorn hos mig, och stativ. De slänger sig åt alla håll och kanter:)
  Ha en fin söndag
  Kram Maria

  SvarSlett
 6. Her var det mye fint. Likte den enkle varianten med armeringsjern samlet i en spiss, tror jeg må få laget en til den kommende kjøkkenhagen min.

  SvarSlett
 7. Her var mange flotte støtter for planter. Jeg har også forsøkt meg på noe selvlaget, også etter inspirasjon fra England. Så gøy å prøve seg frem. Hos deg er det virkelig nydelig.

  SvarSlett
 8. Så flott å se! Hører podcast fra Kew, Wisley etc på bussen om dagen - og får grådig lyst på en Englandstur! Gøy å se bilder fra hagene. Jeg trenger litt vindskjerming i kjøkkenhagen - kanskje jeg skulle flette en liten skjerm?

  SvarSlett
 9. For en magisk vakker hage=) Veldig koselig å besøke hager, det har vi gjort flere ganger=) Den ser veldig fin ut hagen din også=) Fortsatt fin søndagskveld=) Vibeke

  SvarSlett
 10. Hej Anne! Underbart att gå i Engelska trädgårdar för att hämta inspiration och nya sätt att se på uppbindning! En bra tid att åka dit på våren när man ser strukturen och stommen. Tack för att du delar, det är så inspirerande.
  Kram Maria

  SvarSlett
 11. Her viser du mange fine inspirasjonsbilder. Det må være en drøm å gå under gullregnet!

  SvarSlett
 12. Mange spennende måter å gjøre det på. Gode ideer, også for hager med liten plass :-)

  SvarSlett
 13. English gardens always give us so much inspiration.

  SvarSlett
 14. Disse engelske hagene her, har vel gartnere kanskje? Flotte klatrestativ og frodige hager. Skulle gjerne hatt noen av disse klatrestativene ja.
  Ha en fin kveld:-)

  SvarSlett
 15. Så mye flott inspirasjon :-) Ble helt fasinert av de murede stolpene på den store pergolaen...
  Ha en fin uke :-)

  SvarSlett
 16. Takk for inspirerende innlegg!!
  Vi var i England fpr to år siden, og det var mye inspirasjon å hente der :-))
  Fikk to stiklinger av pelargonia som jeg ikke hadde sett før, og de har greid
  seg !!
  Ellers har vi frøsådd cosmos rubica, ble inspirert av rødt hos dere :-))
  Ha en fin uke.!

  SvarSlett
 17. Tack för alla vackra bilder, vilken härlig inspirationskick! Säga vad man vill men i England kan de det här med trädgård. Tänk att ha en egen gullregnstunnel...suck
  Titti

  SvarSlett
 18. Härlig inspiration! Jag har sparat en del kvistar från trädbeskärningen... Blåregnet, så fantastiskt. Gullregnstunneln magisk. Men charmigast var nog ändå de rätt - till synes - enkla klätterställningar som andades "tager vad man haver".
  Allt gott!
  /Katarina

  SvarSlett