søndag 9. februar 2014

Sådd bl.a. lobelia


Violene som jeg sådde forrige helg, spirer! Er så spent på dem. Kjøpte frøene på Chelsea Flower Show.
I dag har jeg sådd hvit hengelobelia, 'White Fountains'. De skal lyse opp nordveggen til garasjen. Det står på frøposen at de tåler skygge.Dichondra er sådd.Ullsalvie 'Blå Victoria' tok jeg frø fra i høst og er også sådd. Planten kjøpte jeg på mitt favorittgartneri Mjærum Staude & Urtesalg. Kan virkelig anbefales.Her sammen med marikåpe.Tenk når disse kan brukes igjen. I går skinte sola for første gang på nesten fem uker. Det er Helgeglede med stor bokstav. Hos Vivishagerom og litt til er flere helgegleder delt. Ha det godt! Anne


15 kommentarer:

 1. Herlig å se sola i går, ja! Det blir mye fint til våren/sommeren, ser jeg :-).
  Jeg har jo lest om klokkeranke hos deg, tror nok det er derfor jeg har sådd i år. Jeg har ikke satt frøene loddrett, så mange har råtna. Fant vel det tipset litt for seint - evt var litt vel ivrig med å så :-). Jeg har et ivrig voksende eksemplar... så det burde være mulig å få stikling av den, ville jeg tro. Har du prøvd å ta stikling av den? Tror du det går?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har ikke prøvd å ta stiklinger av den, men prøv. Spennende å se hvordan det går. Erteblomster er det veldig lett å ta toppstiklinger av så hvorfor ikke klokkeranke? Det er langt fra for seint å så nye frø av klokkeranke. Vi har pleid å så i siste halvdel av mars. En grunn er at de blir så store før vi får planta dem ut.

   Slett
 2. Det er som vanlig en sann fornøyelse å titte innom hos deg. Vakre farger og nydelige varianter i både bed og potter. Det er evig sommer jo:) Så artig at fiolene spirer allerede. Det lover godt. Spennende sorter du har på gang. Lykke lykke til. Ha en fin søndag. Ikke lenge solen ville hilse på her hos oss...

  SvarSlett
 3. Nydelige fargekombinasjoner i bildene dine! Kjempefine lobeliaer. Jeg har sådd frøene jeg fikk av deg. Blir spennende å se :)

  SvarSlett
 4. Vilka vackra bilder. Så frodigt och fint. Jag har aldrig sått lobelia.
  Härligt med lite sol, det behövs nu.
  Kram Maria

  SvarSlett
 5. Hyggelig å pusle med frø og jord på denne tiden, og veldig spennende å vente på spiring. Lobeliaene blir nok fine på garasjeveggen!
  Ha en fin ny uke!

  SvarSlett
 6. Mange flotte favoritter du har sådd:)
  Og deilige bilder du byr på...balsam for sjelen:)
  Og som du sier...solen vi fikk se i helgen....HERLIG:))

  SvarSlett
 7. Inspirerende og flotte bilder du deler med oss :) Fine sammenplantninger og gode farger! Takk for titten!

  En fin kveld fra Tone

  SvarSlett
 8. Ja, tenk når det blir sommer og full blomstring igjen. Herlig!
  Takk for at du deler din helgeglede.

  Klem

  SvarSlett
 9. Hei Anne! Så mye fint du har sådd! Lobelia tåler godt skygge ja for det har jeg prøvd ut. Godt du minner meg på alt som må såes nå :-)
  Jeg har fått sådd verbena og den står i kjøleskapet. Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 10. Så härligt att du äntligen fått lite sol och hopp om våren. Skönt att få se frön gro! Alla dessa blå färgerna är så vackra tillsammans! Det är något för mig att tänka på som lättare hamnar i de lila nyanserna. Här går naturen snabbt nu, det är riktig vår och fåglarna kvittrar mer och mer. Önskar jag kunde skicka lite sol. Fortsatt lycka till med dina frösådder!

  SvarSlett
 11. Dette var nydelige bilder. Må være hyggelig å kunne lage sine egne Lobelia.

  SvarSlett
 12. Vakre bilder! en får jo vårlengsel av mindre. Lobelia er en av mine sommerblomstfavoritter! Den blomstrer jo omtrent kontinuerlig, passer stort sett sammen med alt og fungerer like fint som bunndekker, "fyllmasse" og en skikkelig fargeklatt i potter og krukker. Jeg har aldri forsøkt å så dem selv, så det skal bli spennende å følge med på dine erfaringer med det .

  Ha en fortsatt riktig fin dag.
  Stein

  SvarSlett
 13. Tack för varma ord angående akvareller!
  Kram Maria

  SvarSlett
 14. Lobelia skal jeg så i år også, de er jo så fine og blomstervillige helt til høsten kommer.
  Jeg fikk sådd tomater, agurker og paprika i går de trenger jo også litt tid, problemet er å ikke så veldig mange.

  Fine bilder fra hagen din Anne.

  SvarSlett