onsdag 19. februar 2014

Et gammelt hus og en gammel hage


På andre siden av jordet i skogkanten ligger husmannsplassen Renn-i-mellom. Navnet gir en beskrivelse av hva plassen ble brukt til av andre som skulle passere. En snarvei. Huset har stått tomt i over 30 år og bringebærkratt har tatt over i hagen. Fremdeles er det liv i bærbusker, epletrær, rabarbra og syriner.
Hver høst tenker vi, klarer huset å stå oppreist en vinter til? Når jeg var der i dag, var flere nye takstein rast ned.


                                      Man går ikke inn frivillig.
                                                             Syrinkratt.                                                     Kjøkkenvinduet.                                                     Bærbusker
Ser nesten ut som et spøkelseshus som nesten går i ett med omgivelsene.Det er et stykke man skal gå for å komme på do.I ettermiddag var det kald nordavind med snøbyger.
Inn for å se mer OL. Liker så godt repriser for da kan jeg slappe av og nyte. God kveld! Anne


13 kommentarer:

 1. What a fading beauty. Thank you for sharing it.
  All the best
  Elisabeth

  SvarSlett
 2. Vackert förfall! Ser kallt ut på din sista bild med nordanvind och snöbyar men snart är våren här. Kram Merja

  SvarSlett
 3. For en plass! Nydelig selv om det forfaller!
  Klem!

  SvarSlett
 4. Hei Anne! De er vakre men farlige sånne gamle hus. De kannår som helst rase i sammen. Det er noen sånne rundt her også. Litt trist å se på synes jeg.
  Kos deg med ol!

  SvarSlett
 5. Att förfall kan vara så vackert!!
  Kram Maria

  SvarSlett
 6. Du har tagit så fina bilder, speciellt fina de med mossan på takpannorna.
  Trevlig kväll / Marika

  SvarSlett
 7. Slike steder er så fasinerende, setter fantasien i sving om hvordan folk har levd og virket før.. Og så er forfallet litt mystisk og vakkert på samme tid...jeg får alltid trang til å ta bilder før alt forsvinner for godt. Her må det jo ha bodd hagemennesker...takk for at du inspirerte meg til å så kjempeverbena, og takk for ideen om å ha de i krukker!

  SvarSlett
 8. Det är mycket spännande att närma sig sådana hus. Man blir så nyfiken och undrar hur människorna var som levde här. Man trampar försiktigt och alla sinnen är på helspänn... Lite så var det idag när jag plockade min sparris. På de flesta av buskarna hade någon varit före mig, så jag fick leta en stund, men det var en skön promenad i sakta mak. De hade en lite beskare smak än vanliga, odlade.
  Om du gillar sparris så tycker jag du ska tillverka en upphöjd bädd, där kan du ha sandblandad(varmare) jord och kanske lyckas med sparris!?
  Kram Maria

  SvarSlett
 9. Forfallet er trist og betagende på samme tid. Det forteller om noe som har vært og aldri kommer tilbake. Liker veldig godt disse bildene!

  SvarSlett
 10. Stemningsfulle bilder. Og hullet i taket med mose på er et lite kunstverk!

  SvarSlett
 11. Det er nok fortsatt et flott sted å stikke innom, kanskje særlig i sommerhalvåret. Jeg er temmelig sikker på at det lukter sterkt av varm, god sommer der :) Trist med forfall, ennå med riss av fascinerende historie, men en dag er det vel borte.

  SvarSlett
 12. Gamle forfalne hus er fascinerende. Tenk hvis huset kunne fortelle sin historie. Det kunne sikkert vært skrevet et roman om det ;)

  SvarSlett
 13. Vakkert og vemodig. Det er spennende å besøke sånne plasser/torp. :)
  Så mange minner som bor her enda...
  Ønsker deg en fin dag! :)

  SvarSlett