onsdag 26. februar 2014

Det beste som fins ...


er å kunne gå ut i hagen å finne mat til frokost, lunch, middag eller bare smake. Frokost med rørte bringebær  eller jordbær!


Månedsjordbær er lett å så og de kan høstes fra slutten av juni til frosten kommer. De er også fine som kantplanter i bedet. Bildet under er månedsjordbærbedet.                           Purre til venstre og løk til høyre. Det er et under at dette blir mat.
  Mais som ble sådd i mai og plantet ut i juni. Hvis du ikke har spist mais den samme dagen som de er høstet, har du en smaksopplevelse til gode.Nyplanta bønner. Disse blir over 200 cm. høye. Derfor har jeg laget et kjempeenkelt klatrestativ.                  Har dilla på spinat. I bakgrunnen mais som har vokst mye på noen få uker.                            Hadde helt glemt at jeg hadde satt hvitløksfedd året før.                                       Løk til tørk i sola.Maisen i bakgrunnen og det er september. Det vokser utrolig i sommerukene. Vi bruker ikke kunstgjødsel, men benmel, hønsegjødsel og kompost fra hagen.
På en grå onsdagskveld i februar drømmer jeg om sesongen som ikke er altfor langt unna. God kveld! Anne


10 kommentarer:

 1. Så lyxigt med allt egenodlat. Du har det så fint, jag får så mycket inspiration av dig.
  Kram Maria

  SvarSlett
 2. Oi. Dette var imponerende!! Nå får jeg lyst til å gå i gang med kjøkkenhagen også, ikke bare selve prydhagen. Det nærmer seg... Så mange fine stativer du har!! Mais, purre og jordbær, alt ser bare lekkert ut.

  SvarSlett
 3. Hei Anne :) Veldig inspirerende innlegg! Tror vi må vurdere å anlegge kjøkkenhage!
  God kveld fra Tone

  SvarSlett
 4. Å Anne, en av de allra viktigaste sakerna i livet måste vara att kunna odla sin egen mat! Jag är helt enig med dig, där finns många smakupplevelser och mycket att lära också!
  Vilket smart bönställ du har byggt, det var en bra lösning som jag ska tänka på att använda nästa gång.
  Ha det bäst, Maria

  SvarSlett
 5. Jeg er så enig! Å kunne gå ut i hagen og plukke "munngodt" er luksus. Selv har jeg ikke så mange slag som deg, men særlig jordbær og sukkererter er et must hos oss.

  SvarSlett
 6. Herlig post! Jeg har ikke slått meg helt på å dyrke grønnsaker selv, men jeg bare tror jeg må finne ut av det. Ble sannelig litt inspirert her.

  Ha en god dag , hilsen Anne :)

  SvarSlett
 7. Hei Anne!
  Du har så rett, det finnes ikke noe bedre enn å hente noe spiselig i hagen. Du er virkelig dyktig til å dyrke mat!

  Ha det godt!

  SvarSlett
 8. Det er virkelig luksus å kunne plukke inn selvdyrkede grønnsaker og bær fra hagen. Du har mye godt å glede deg til.

  SvarSlett
 9. Sukk! Deilige, deilige vårdrømmer. Fotos er fint. Mens vi venter.

  SvarSlett
 10. Fin uppbindning av bönor mm.
  Du har det fint i ditt grönsaksland!!
  Ha en fin helg
  Mariana

  SvarSlett