fredag 7. februar 2014

Hageportaler og porter...


...åpner utsikten og veien til den andre siden. Da kommer den andre siden inn i hagen. Jeg forsøker å få det til i hagen, men det går så sakte. Med jordrotter som tygger i seg røttene til nyplantingene, går det ikke fortere.
 Det første bildet er av  Fagus sylvatica, bøk, H4. Se mer om bøk HER.
Bildene er tatt i en utrolig spennende og vakker privat hage i England utenfor London.
 Taxus, barlind, H5/6. Både bøk og barlind kan formklippes. Begge tåler hard beskjæring og kan veldig godt formklippesBroa over til den andre siden.
Å sitte på den andre siden av dammen med utsikt mot hagen og huset, ville vært mitt favorittsted. Blommig fredag har mange spennende tolkninger av: På den andre siden. Det er helg, OL har starta og jeg skal så flere frø -  deilig, men på den andre siden har jeg ikke sett sola på fem uker!!! God helg! Anne


14 kommentarer:

 1. Jeg synes det er så fint med porter og ønsker meg en port i den kommende syrinhekken vår. Jeg har sett meg ut en plassering, men må bare bearbeide han som må stå for grunnarbeidene :)

  SvarSlett
 2. Du har också varit till Vann Garden! Eller..? En fantastisk plats med så många rum och olika portar. Verkligen en favoritplats på jorden! Dit skulle jag kunna återvända hur många gånger som helst.
  Kram Maria

  SvarSlett
 3. Hei Anne :) Jeg ønsker meg port i hagen vår! Flere rom med buer og spennende innganger,,håper vi en dag kan få det til :) Inspirerende bilder i innlegget ditt :) Kos deg med helgens sådd. Blir prikling hos meg.
  En fin helg ønskes fra Tone

  SvarSlett
 4. Og hjertelig takk for link til bloggen vår :))) Det settes stor pris på!

  SvarSlett
 5. Härlig och inspirerande tolkning av temat. Olika in- och utgångar. Lockar en, blir ju nyfiken, vad finns där?
  Allt gott!
  /Katarina

  SvarSlett
 6. Veldig spennende med slike effekter! Ikke så lett å få til i egen hage...

  SvarSlett
 7. Så spännande med portaler. Tycker det är så fint.
  Kram Maria

  SvarSlett
 8. Inspirerende bilder, Anne! I dag tittet solen fram igjen i Sandefjord :)

  SvarSlett
 9. Mycket vackert och tänk om jag kunde ha så, det ger lite spänning över trädgården med grindar och portaler. Helt underbart fotat och tack för visningen
  Kram Meta

  SvarSlett
 10. 'Gröna' öppningar är så fina och gör trädgården mer spännande.
  Att göra en av Avenbok är nog snabbaste sättet.
  Vi behöver verkligen sol nu!!!!
  Ha de bra
  Mariana

  SvarSlett
 11. Vilket fint inslag, gillar de fina lummiga grindarna och öppningarna. Härligt.
  Ha en skön söndag / Marika

  SvarSlett
 12. Så flott med grønne hekker i hagen, jeg har også tenkt på det til min feriehage, noe a la det første bildet ditt, men som du sier - det tar jo noen sesonger før det blir sånn som man hadde tenkt. Og i mens skal både dyr og vind og vær bremse veksten. Men noen ganger er jo drømmen om hvor fint det kan bli også viktig, og jeg tror faktisk at en halv-vellykket hekk også kunne vært fint som rominndeler i feriehagen.

  SvarSlett
 13. Fine vegger! Jeg har akkurat funnet i alle fall tre barlinspirer hos meg - tror kanskje fuglene har ordna med frø fra naboen. Så kanskje jeg skal lage meg en barlinhule eller noe annet gøy?

  SvarSlett
 14. Ha! Dette var et innlegg i min ånd. Opptatt av grind/port som jeg er. Derav bloggnavnet Ordovergrind ;)
  Gleeeder meg til min agnbøkhegg blir en slik formklippet vegg. Lurer på hvor lenge man må vente på det? Inspirerende bilder som alltid Anne. En fryd.
  God ny uke!

  SvarSlett