lørdag 2. mars 2019

Spiselig i blomsterbedene


Det er masser av spiselige planter i bedene. Man kan spise kronblader, blader, knoller og frø. Noen ganger bare en av delene. Frøene fra blomkarse kan man lage kapers av.

Ätligt som pryder sin plats i rabatten er temaet hos TrädgårdsFägring. Spennende tema.Hvis du ikke har safran, noe jeg aldri har, kan du bruke et dryss med kronblader fra ringblomster som erstatning. Til en helt annen pris. Poteter med et dryss av ringblomster er flott å se på og smaker godt. Ringblomster lukter sommer.              Kornblomster har jeg aldri brukt, men de er spiselig. Spennende med mange farger i maten.
Pelargonia har jeg heller aldri brukt. Noen brukes i kaker. En som brukes i kaker er 'Dr. Westerlund'.
Dette er ikke 'Dr. Westerlund'.
Blomkarseblomster i salaten er lekkert.Solsikkefrø                                                             Allium, purre har fine hvite blomsterkuler.
                                                                                                              TagetesStuehvitløk, Thulbaghia violacea 'Variegata'. Den skal være god til fisk, kalv, lam, i salater,i dressinger ++. I sommer stod den i en krukke ute. I vinter har vi overvintra den på vekstrommet. Den har klart seg fint.                                                               Litt fra bondens spiskammers. Elsker åkrer.              Leste et sted at knollene til Dahlia er spiselige. Kommer aldri til å spise opp knollene mine.
Det er ikke få spiselige planter vi alle har i hagen. Det er deilig å nippe til seg en blomst her og der.
Nå har vi begynt på vårmånedene, Det er virkelig merkbart at lyset kommer tilbake. Nesten lyst til 18.30. Det er alltid rart første gangen jeg kan se på kvelds nyhetene når sola skinner ute.
Ha det godt! Anne


11 kommentarer:

 1. Hei Anne!

  Ja, det er mye som er spiselig i hagen. Dagliljeblomster og knopper kan en også spise. Dahlia ville heller ikke jeg spise :)

  Ha en fin søndag!

  Klem, Marit

  SvarSlett
 2. Hei Anne

  ja, man mærker det virkelig det bliver lysere!
  Ja der er så meget spiseligt derude - det er ligefør det er smart at bare huske på de der er giftige - du ved digitalis, tibast og den slags.
  Flotte billeder fra haven og landskabet!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlett
 3. Hej Anne!
  Använder inte blommor till annat än att dekorera lite med i sallad eller på en tårta.
  Men det finns nog mycket man kan använda. Att använda ringblomma i stället för saffran, har jag inte hört, men värt att prova.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
 4. Nei, knollene mine kommer jeg heller ikke til å spise! Ser jo at det er fint med f. eks. blomkarse i salaten, så kanskje man skal våge til sommeren?

  SvarSlett
 5. Det er nok mange flere planter som kan spises enn vi tenker over. Kornblomst er tilsatt enkelte te-blandinger. Selv om jeg ikke akkurat kan si at teen smaker kornblomst, ser det veldig flott ut. Bra du ikke har tenkt å spise knollene ;-)

  SvarSlett
 6. Hei Anne:)
  Herlig innlegg!
  Jeg leste at Berberiss er vanlig i midtøsten i risretter eller curryretter. de kan brukes friske eller tørket, en søt-syrlig smak, nesten som tranebær.
  Nå er det snart lyst når jeg går hjem fra jobb, snøklokkene kikker frem og det er håp for det meste- våren er på vei:)

  SvarSlett
 7. Spännande inlägg, mycket jag inte visste om här.
  Det är såå härligt med ljusare kvällar.
  Ha en fin kväll
  Kram Maria

  SvarSlett
 8. Stuehvitløk, Thulbaghia violacea 'Variegata´låter som en riktigt spännande växt. Ny för mig. Du kan ju göra en hel sallad av alla goda blommor från trädgården.
  Jag har provat att äta dahliaknölar, (några som lossnade)och de smakade som potatis ungefär. De gör sig bättre som blommor. Kapris på krasse gör jag varje sommar. Så gott!
  Fina bilder!

  SvarSlett
 9. Herlig :-)) Blomkaseblomster jeg tå også til salat eller dekorasjon.
  Våren i sikt. Hilsen til deg.
  God uke. Viola

  SvarSlett
 10. Ja, det er mye spiselig. Barstow har vel 2000 spiselige planter i hagen sin i Trøndelag eller hvor han nå holder til. Så en gang en indisk film, der tygget hovedrolleinnehaveren på tagetes gjennom hele filmen. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 11. När jag läser ditt inlägg inser jag att det finns mycket mer ätligt hos mig än jag tänkte på i farten. De vackra blommorna till trots så finns det något extra lockande i dina bilderna av de böljande åkrarna :)

  Kram, Carina

  SvarSlett