onsdag 27. mars 2019

Galanthus nivalis, snøklokker


De er nesten de mest etterlengta, de trosser vinteren, de titter opp med hvite hoder i snøen og sier at nå er vinteren snart over. Nå ser jeg at de dukker opp på steder hvor jeg ikke har plassert dem. Ikke noe er bedre enn det. Etter at de er avblomstra, tar jeg opp noen tuer som jeg deler, og setter dem rundt omkring i hagen.

                                                      Krukkene er ute av veksthuset.                                                                     Under pergolaen opp mot terrassen.                                                                                         Crocus 'Snow Bunting'
                              En vakker snøklokke som vi ikke har mange av; Galanthus nivalis 'Flore Pleno'.Når biene våkner til liv, er det godt å ha noe å tilby. Til helga er det sommertid igjen.
Ha det godt! Anne


15 kommentarer:

 1. Hei Anne

  Jamen ja, det er jo kommet langt hos dig!
  Og flot ser det ud med de store partier med vintergækker/snøklokker.
  Vi har en super sæson foran os!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskastare som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett problem med förhållandet, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskramen som hjälpt mig med mitt eget problem. Hans email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
   1) kärleksspell
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässa Spells
   4) Äktenskapsstavar
   5) Bindande stavar
   6) Breakup Spells
   7) Förbanna en förälskad älskare.
   8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Slett
 2. Herlige vårtegn. Snøklokker er noe av det beste som fins! Nyt våren. Hilsen fra Liv

  SvarSlett
 3. Hei Anne!

  Så vakre snøklokker som du har, og så utrolig mange! Jeg tror ikke at de sprer seg sånn her. De fylte er vanskelig å få til å trives. Jeg har plantet mange av de, men det er bare noen få som blomstrer hvert år.
  Ha det godt!
  Klem, Marit

  SvarSlett
 4. Herlig herlig herlig :)
  Ha det godt,
  Lena

  SvarSlett
 5. Hej Anne!

  Så har våren också kommit till dig! Vilka underbara bilder av snödroppar, helt otroligt hur de etablerat sig hos dig. Och så fick jag namnet på G. nivalis `Flore Pleno´, har den i några enstaka exemplar men saknat namnet. Den är svår att fånga med kameran då den envist tittar ner i marken.

  Snart är det dags för alla dina krokus att visa sig från sin bästa sida!

  SvarSlett
 6. Dags att tappa en timma alltså :( Hoppas vi snart slipper tidsomställningarna.

  Snödroppsruggarna är fantastiska liksom bilderna av dem! Och de dubbla kommer säkert snart sprida sig om de enkla trivs så fint. I år har jag insett att det, borde jag fattat, finns en botrytis även för snödroppar. Tyvärr gjorde jag misstaget att gräva upp och dela ruggar innan jag sett problemet.

  Som vanligt är jag avundsjuk på dina travar med fantastiska krukor ;)

  Kram, Carina

  SvarSlett
 7. Hej Anne!
  Hoppas så att mina också skall sprida sig, men är glad för dem som tittar fram. Ser helt fantastiskt ut hos dig. Köpte några nya lökar, brukar inte lyckas, men håller tummarna. Dina bilder är helt underbara.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
 8. Hei Anne.
  De første snøklokkene om våren setter vi så pris på etter en lang vinter. Flore Pleno var flott. Det er en herlig tid vi går i møte.
  Fin dag til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
 9. Hei Anne!
  Fantastiske tepper med snøklokker. Det er bare vakkert!!
  Noe jeg drømmer om, men det går sakte. Virker ikke helt som de etablerer seg...
  Nyt vårdagene/Eirin

  SvarSlett
 10. So lovely! So many! Have a nice spring!

  SvarSlett
 11. Så vakre snøklokker!
  Deilig at de dukker opp på nye steder i hagen :-)

  SvarSlett
 12. Wow så flott snøklokkeblomstring du har. Jeg hadde jo også noen fylte, men hvor ble de av, må tilbake i notatene mine og se hvor de ble satt. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 13. Smukke store grupper med vintergækker! Din flid med at dele planterne bliver belønnet.
  Hav en god weekend!

  Hilsen Elna

  SvarSlett