tirsdag 3. oktober 2017

Ringblomster, ringblomster + noe annet 3 oktoberDet er fremdeles sommer i hagen. Bladene fra trærne skifter farge og samler seg på bakken. Frosten har ikke vært her og slitt i sommerblomstene. Ringblomster Calendula officinalis er en sommerblomst som jeg er veldig glad. Kan vel nesten si at den får jeg ikke nok av.
Den er veldig lett å så og den frøsår seg ganske villig.

I dag har jeg lekt meg med skjermblomster. Toårige prydgulrot  'Dara'  og dill, de er fine sammen. Dill frøsår seg også lett og er flott sammen med sommerblomster og stauder.
Ha det godt! Anne

12 kommentarer:

 1. Veldig enig med deg at ringblomster er kjempefine og meget lettvinte blomster. Du har ennå flere fine blomster hos deg.
  Ha det godt.
  Turid

  SvarSlett
 2. Hei Anne! Så vakre ringblomster du viser. Jeg synes de med aprikosfarger i flerenyanser er så nydelige. Kjempeflott artikkel i Hagetidend. Jeg har lest den flere ganger.

  Ha det godt!
  Klem, Marit

  SvarSlett
  Svar
  1. Innmari hyggelig å høre. Tusen takk!

   Slett
 3. Det är så vackert i din höstträdgård. Jag gillar ringblommor, de är så tacksamma. Dara ihop med dill är superläckert.
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvarSlett
 4. Hei Anne!

  I år kom det ikke igjen en eneste ringblomst til meg:( Ikke dill heller, men jeg tror kanskje sneglene spiste dem opp da sommeren ble kald og våt. Sneglene liker dill veldig godt.
  Veldig fine er de.

  Og så lekker prydgulrot! Vi har heller ikke hatt frost på besøk.

  Ha en fin dag:-)

  SvarSlett
 5. Hej Anne!
  Ringblommor är fina, de med skiftande färger, skall jag så. Morotsblomman blommade fint i år, hoppas att den frösår sig själv, till nästa år. Ser nästan ut som sommarbilder från din trädgård. Idag skiner solen, så det blir en fin dag.
  Ha det bra /Marika

  SvarSlett
 6. Trivelige ringblomster!
  Glemte å så skjermplanter i år. Må huske til våren.

  SvarSlett
 7. Hei Anne. Flotte bilder. Ringblomster er nydelige, og så flott som de blomstrer hos deg. Her er det ikke mye igjen etter uværet. Fin dag til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 8. Hei Anne!
  Vet du, jeg fant faktisk ettpar ringblomsterplanter som hadde selvsådd seg hos meg også. De blomstrer først nå pga den sene sommeren. Jeg trodde ikke det var mulig. Det er ikke mye som selvsår seg her så dere er heldige.
  Ha en fin kveld,
  Lena

  SvarSlett
 9. Hej Anne!

  Bilderna du tagit på ringblommorna är en riktig fullträff - jättefina foton!

  Kram!

  SvarSlett
 10. Ringblomstrene er så vakre nå. En favoritt 😊

  SvarSlett
 11. Jeg kan kun tilslutte mig, ringblomsterne (som vi kalder morgenfruer) er så smukke. Jeg kan se, du har mange forskellige, de er flotte sammen.
  Men skærmblomsterne er også fine, de er dejlige at have i haven.

  Hilsen Elna

  SvarSlett