lørdag 28. oktober 2017

Oktober er forandring. Det er nå sommeren forlater landet






Det er oktober som forandrer sommer til høst og vinter. I løpet av måneden forsvinner nesten alle blader fra trærne. Frosten har etter hvert tatt det meste av det som blomstrer. Fargene endrer seg.
Forandring er temaet hos Blommig Fredag.
De fem første bildene er tatt i begynnelse av oktober.


Dahlia 'Thomas Edison' og Ammi visnaga




















Nå forbereder vi oss på andre årstider.















Miso får mer og mer oversikten. Det er mindre og mindre som hemmer utsikten.








Nå tror jeg vi har sittet der for siste gang denne sommeren. Snart bærer vi benken inn i kjelleren.
Ha det godt! Anne




15 kommentarer:

 1. Så utrolig mange vakre bilder. Høsten er fin!

  SvarSlett
 2. Hei Anne!

  Ja, oktober er forandringens måned. Det skjer mye i løpet av kort tid. Egentlig liker jeg ikke oktober, for mørket og mangel på lys er tungt å komme igjennom hver vinter. Men det går jo fort frem til solsnu, og plutselig er det vår igjen :)

  Ha det godt!
  Klem, Marit

  SvarSlett
 3. Hei Anne.
  Flotte høstbilder ! Her er nå omtrent alle bladene falt av. Vi har endel store bjerketrær på jordet nedenfor huset, og nå er sjøutsikten mye videre, og vi får mer sol i vinterhalvåret når sola står lavt. Vi ser alle bryggene, og helt inn i vika .
  Ha en fin søndag/Eirin

  SvarSlett
 4. Hej Anne!
  En underbar dahlia tillsammans med morotsblomman.Nu har vi också städat undan alla större möbler. Ett litet cafébord med två stolar får vara kvar, så kan vi njuta de kommande soliga dagarna. När man plockar in saker, kan man inte riktigt förstå hur mycket man plockat fram. Har några krukor kvar.
  Ha en fin söndag /Marika

  SvarSlett
 5. Nydelige bilder. Jeg føler meg litt ambivalent i forhold til høsten. Det er så utrolig vakkert samtidig som jeg ikke vil at det skal ta slutt på en gang.

  SvarSlett
 6. Nydelige bilder. Jeg føler meg litt ambivalent i forhold til høsten. Det er så utrolig vakkert samtidig som jeg ikke vil at det skal ta slutt på en gang.

  SvarSlett
 7. Forandringen er til at mærke og du illustrerer det så fint med dine billeder. Det er tid til håndarbejde (julegaver!) og stearinlys i de lange mørke aftner her hos mig.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
 8. Hei Anne. Høsten er flott, selv om det er vemodig. Nydelige bilder. Fin dag til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 9. Flotte beskrivende oktober bilder! Det er den store "Ta inn måneden". Til og med epler og poteter har blitt et oktober gjøremål, fordi kulde og høst har forskjøvet seg utover i tid.
  Oktober har alltid vært den måneden jeg tror jeg skal rekke så mye inne, men som aldri har blitt noe av de siste årene.
  Ha en fin uke.
  Turid

  SvarSlett
 10. Det er jo årets gang. Alle måneder har noget at byde på, og lige netop udsigten forandrer sig her på tærsklen til november. Miso får en anden udsigt, men for vi andre åbenbarer der sig jo også nye kik. Det kan godt sætte nogle tanker i gang og give nye ideer til omlægninger eller nyplantninger. Det er en flot billedserie.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
 11. Hösten är vacker och vemodig! Det är nu man kan drömma om nästa trädgårdsår...
  Kram

  SvarSlett
 12. Ja, nå har sommeren forlatt oss. Men du har da mye fint å nyte. Jeg beundrer det myke landskapet du er omgitt av, også på høsten. Jeg var skeptisk til å dyrke kål i kjøkkenhagen, pga fluer og larver. Utrolig nok har vi ikke hatt noe av det hos oss i år. Heller ikke gulrotflue. Vet ikke om det faktisk er Tagetes og Ringblomst som gjør nytten, som vi leste i en del hagebøker. Kan jo leve i den troen inntil videre.
  God uke Anne.
  Hilsen Jannicke

  SvarSlett
 13. Hei Anne!
  Så vakre leirpotter! Jeg har tatt vare på mange gamle leirpotter jeg fant i fjøset til svigerforeldrene mine. Noen har nummer under, andre er det bokstaver/tegn. Helt andeledes enn de som selges nå, som er mere ensformige. De gamle er skjeve og usymetriske, og veldig vakre.
  Du har veldig mange fine.
  Ja, nå er det skikkelig høst. Til oss har det fjonet i dag, og kanskje det fryser på til netten. En tid for alt:)
  Ha en fin uke:-)

  SvarSlett
 14. Ja, plantene og hagen tar en hvil nå.
  Flotte bilder :-)

  SvarSlett