tirsdag 10. oktober 2017

Helt på tampen, rett før sommeren forsvinner




Jeg synes faktisk at det skal bli deilig med en hvileperiode både for oss og hagen. Særlig oss. Hagen tar det som det kommer, men vi må  få en del ting unna før vinteren kommer.
Rett rundt hjørnet ligger en ny vår og sommer. Vi skal først berge dahliaknoller inn i kjelleren, bære inn den hvite benken (Boasson i hagen), sette løk...hundrevis av krokus og mange Allium. Nå er løkene rett rundt hjørnet fra Holland. Gleder meg innmari til å se dem i blomst fra mars til langt ut i juni.
Å glede seg til noe, er en veldig god følelse.
Bildene ble tatt på søndag 8.10. 2017



















Dahlia 'My Love' henger med hodet




Agapanthusene er i kjelleren, men blomstene står i en vase.




Dahlia 'Thomas Edison' og potentilla



Prøver å holde Flittig Lise unna frosten et par dager til. Hvorfor?



Gule dahlia som jeg sådde i våres




















Cobaea scandens, klokkeranke har fått flere store frøhamser. Håper at vi får mange frø vi kan så til våren. Det som er så spennende med hage, er at den ikke er gjentakende. På godt og vondt.
Ha det godt! Anne


12 kommentarer:

 1. Hei Anne!

  Veldig sant at en hage ikke er gjentagende på godt og vondt. Noen ting hadde nok vært ok å oppleve på nytt, mens andre ikke. Ja, det skal bli godt med en pause nå. Hagen får klare seg selv frem til neste vår, og det gjør den garantert. Jeg har tatt inn agapanthus med store frøklaser. Det blir spennende om de blir modne og at jeg da husker på å ta de før de faller av. Flotte dahlia!

  Ha det godt!

  Klem, Marit

  SvarSlett
 2. Det skal bli deilig med en pause etterhvert... men det er endel som står igjen. I år må vi få beskjært det meste, og få luket grovt over det meste. Det var utrolig tungt å ta fatt sist vår, uten at noe var gjort sist høst.
  Håper å få satt endel snøklokker, har litt "dilla" på det.
  Kos dere med siste hage"jobbinga"/Eirin

  SvarSlett
 3. Hej Anne!
  Så vackra bilder och fina dahlior. Mina börjar se lite ledsna ut, men de får stå ute ett tag till. Finns mycket som skall städas in fortfarande, innan allt är klart för vintern, men vädret har inte lockat mig att gå ut.
  Ha det bra /Marika

  SvarSlett
 4. Helt enig med deg, det er fascinerende med hagen at det alltid er noe nytt. Heldige deg som har fått frø på klokkeranken, det tror jeg ikke den rekker her. Men mye blomster har det vært og fortsatt mange knopper som jeg håper ikke regner bort. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 5. Smukke billeder, der både viser, at oktober fortsat har meget at byde på i haven, og at forfaldet også kan være smukt.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
 6. Hei Anne.
  Flotte bilder. Og flotte dahlier. Det skal bli godt med en liten pause. Har enda litt igjen. Skal blant annet få plantet noen liljer. Fin dag til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 7. Så vakkert du har det i hagen din. Høsten er også en fin tid. Takk for koselig hilsen inne hos meg. Jeg har vært heldig å se ugler flere ganger de siste årene. Artige fulger.Håper du også får se en en dag snart. Ha en finfin høstdag!

  SvarSlett
 8. Eventyrhagen er like vakker helt på tampen. Enig med deg i at det er noe godt med å avslutte et kapittel og la hagen og seg selv gå i hvilemodus. Det kommer plutselig atter en vår og sommer.
  Hilsen Jannicke

  SvarSlett
 9. Hundrevis av krokus :-) Det håper jeg vi får se bilde av til våren!

  SvarSlett
 10. Så vackra höstbilder! Så vackert när höstsolen tittar fram!

  SvarSlett
 11. Hej Anne!

  Jag tycker nog som du, det skall bli skönt att få en paus från trädgården. Än har vi mycket kvar att städa upp men jag börjar bli ganska trött - och ute bara regnar och regnar det.

  Kram!

  SvarSlett
 12. Hei Anne!
  Ja, det blir godt med en hagepause nå. Jeg kommer til å savne å sitte ute og lese, for i sommer ble det så kaldt og vått så lenge. Men en ny sommer kommer så vi får håpe den blir fin.
  Håper du får mange frø! Godt meg hage som forandrer seg fra år til år. Det er fint.

  Ha en fin kveld:-)

  SvarSlett