lørdag 8. juli 2017

Kontraster, hagen vår og snauhogstNå er riddersporene i startfasen, dahlianene står med knopper og det kryr med ulike insekter i hagen. Vi driver ikke hagen industrielt. Det er langt derfra.
 Men hvorfor må de gå så langt når de skal høste skogen? Det må være et enormt stort biologisk mangfold som går til grunne.

Edderkoppen har fanga to fluer.
Det har regna i dag. Vi har tømt vanndunkene som står under takrenna, og helt det ut over i bedene. De ble fylt opp veldig fort i over en time. Så enkelte steder har vi nok fått rotbløyte som er 30 mm.
Ha det godt! Anne


12 kommentarer:

 1. Hei Anne!

  Heldige deg som fikk så mye regn. Snauhogst er bare trist å se. Jeg kjøpte en bok i vinter om trærnes hemmelige liv, og det var veldig intressant å lese den. Tenk om skogsarbeidere hadde tenkt på mangfold i steden for profitt.
  Ha det godt.

  Klem, Marit

  SvarSlett
 2. Hei Anne!
  Ja, du sier noe. Skogsdrift er som med fjøsdrift. Når det er stort nok, høstes det. Mangfoldet er det ikke så mange som bryr seg om.
  Vi er så heldige å ha gammelskog rundt hytta vår, som jeg setter uendelig pris på.
  Et liv og røre uten like i den skogen, som en ikke finner i plantet skog. Nå gleder jeg meg til august og utover.
  Her bøtter det ned i juli også. Det gjorde det i juni også, og ingen fare for tørke iallefall.
  10 grader er kanskje ikke sommertemperatur her, så vi får håpe det stiger litt før juli er omme.

  Ha en det godt:)

  SvarSlett
 3. Så flotte riddersporer! Vi fikk litt regn i går vi og - 25 mm til sammen i regnmåleren.

  SvarSlett
 4. Hej Anne!

  Bilder på kalhyggen gör mig tårögd! Det är en fruktansvärd ödeläggelse av natur och allt liv som skyddats under trädens kronor. Fåglarna får hitta någon annanstans att häcka. Mossor, lavar, svampar, insekter ja, all den mångfald som skapats under många år är borta. Dessutom sker ett kraftigt utsläpp av koldioxid eftersom massor av kol är bundet i marken.

  Nu kommer sly och hallonsnår att ta över och den forna skogen ersättas med granplantager där granarna står på rad och alla är exakt lika höga. Enfalden ersätter mångfalden.

  Kram!

  SvarSlett
 5. Hej Anne!
  Så vackra riddarsporrar, de börjar så smått att slå ut hos mig också, det är bara en nyinköpt som redan blommat klart. Finns nog inget som är så fult som ett kalhygge.En stor kontrast mot dina fina trädgårdsbilder.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
 6. Det er tydelig at det er mange som høster skogen rundt omkring, ser det over alt når vi kjører mellom øst og vest, uansett hvilken vei vi velger. Flotte riddersporer, mine er nok spist av sneglene i år. Ha en fin søndag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 7. Det er alltid så trist med snauhogst, og der tenkes det nok kun kroner og øre for trevirket. Ikke biologisk mangfold og syn for øyet, dessverre.
  Her på vestlandet regner vi bort, så ingen behov for vanning. Krukker blir satt under tak for å tørke ut, og plenen - eller, myra.. - bør ikke tråkkes for mye på. Det må vel snart slutte?
  En god søndag til deg. Nydelige riddersporer!

  SvarSlett
 8. Hei Anne. Med skogshost ødelegger en naturen. Sånn er det bare. Flotte riddersporer. Ønsker deg en fin kveld.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 9. Flotte Riddersporer, men snauhogst er ikke direkte pent nei. Her faller trærne ett etter ett i høststormene, så vi har nok vinterved hvert år uten å felle de selv, og den varmer minst to ganger. Ha en fin ny uke Anne

  SvarSlett
 10. Bkir alltis trist av hogstfelt. Mye mer av den norske skogen burde vært vernet....

  SvarSlett
 11. Bkir alltis trist av hogstfelt. Mye mer av den norske skogen burde vært vernet....

  SvarSlett
 12. Ja, jeg har lurt på det samme, hvorfor det ikke kan stå litt skog igjen. Ser det samme omkring her.....

  SvarSlett