søndag 18. september 2016

Saga og Verbena bonariensis, kjempeverbena


Hvert år sår jeg kjempeverbena i potte etter potte med store forventninger. Men de er så vanvittig trøblete å få til å spire. Jeg har prøvd mange metoder. Jeg elsker kjempeverbena. Janne har vært min reddende engel. Hun sår dem bare og de spirer. Hun har verdens mest spennende gartneri. Se Her.
I dag har vi hilst på vakre Saga. Hun er 8 uker og er allerede a flower lover, men det er jo ikke noe rart.Som mor så datter. Jordkontakt! Selvfølgelig!


Lille, store Miso. Hun finner seg stadig nye steder å ligge. Her på bordet har hun oversikten. Må jo bare si: Fortsatt god sommer! Love it! Anne


14 kommentarer:

 1. Hælledussen for en søt valp. Jeg begynner å få skikkelig lyst på hund igjen etter at vår døde i for et år siden. Så bilder av sånne søtnoser gjør meg jo helt ør.
  Utrolig bra på Mjærum. Ikke ofte jeg kjøper stauder andre plasser enn der. Dere er jo så heldoøige som bor like ved. Nydelige bilder!

  SvarSlett
 2. Hælledussen for en søt valp. Jeg begynner å få skikkelig lyst på hund igjen etter at vår døde i for et år siden. Så bilder av sånne søtnoser gjør meg jo helt ør.
  Utrolig bra på Mjærum. Ikke ofte jeg kjøper stauder andre plasser enn der. Dere er jo så heldoøige som bor like ved. Nydelige bilder!

  SvarSlett
 3. Hej Anne!
  Jätteverbenan är fin, köpte en planta förra året som jag hoppades skulle fröa av sig, men det blev inget. Ser sällan plantor till salu så i år har jag ingen. Vackra bilder och en söt liten Saga.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
 4. Smuk kæmpeverbena. Den har jeg endnu ikke haft i haven.
  Dejlige billeder af hund og kat :)
  Hav det godt.

  SvarSlett
 5. Hei og takk for at du besøkte bloggen min og la inn en liten kommetar :)
  Så fine bilder og helledussan kor søt Saga var :)

  Ha ei fin ny uke.
  Her er det tåke idag og bare 12g, men ingen vind.

  Lisbeth :O)

  SvarSlett
 6. Sååå søt. Denne gangen var det hunden som "vant" :) Men verbena er vakker den også. Jeg klarte å overvintre ei plante på første forsøk. Den andre døde, så da ble det 50 %. Selve plante blir ikke så frodig, synes jeg. Den har bare et par lange blomsterstilker. Er trikset å klippe den i begynnelsen kanskje?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det jeg gjør, er at noen krukker med verbena blir satt inn i en frostfri kjeller. Dette er store krukker. I fjor høst tok jeg opp verbena fra jorda og rotslo dem i murerbøtter med jord. De ble vannet en sjelden gang, så de ikke ble stående i vann. Jeg klipper dem ned, så det står igjen 40-60 cm. Når jeg tar dem ut om våren, står de i skyggen til at jeg ser at det kommer nye skudd. klipper bort det visne og tar dem fram i sola.
   Neste helg skal jeg ta stiklinger. Har ikke gjort det på to-tre år. Lar de ofte stå i vannglass til de får røtter, eller stikker dem direkte i jorda. De er veldig enkle å stiklingsformeres. Plasserer dem i vinduskarmen.

   Slett
 7. Hei Anne!

  Så søt valp! Valper og kattunger er til å spise opp :)
  De er jo bare så skjønne. Verbena er et must hver sommer!
  Nydelige bilder!

  Klem, Marit

  SvarSlett
 8. Åh, så søt en valp! Og glad i blomster allerede. Det lover jo bra :-)

  SvarSlett
 9. For en søt valp! De rosa blomstene rett under valpebildene var også veldig fine. Jeg liker også kjempeverbenaen, men i fjor rakk den ikke å blomstre, frøene spirte, så dånte de, så jeg satt dem bare bort, men så kom de igjen, og i år har jeg ikke sådd. Hvis du vil se tv-innslaget kan du gå inn på tvh og velge se tvh og så tror jeg se direkte, og så søke på hage så kommer det opp, det er bare den siste sekvensen som er lagt ut. Eller gå inn på forlaget commentum eller haugesund hagelag sine facebooksider. Ha en fortsatt fin kveld, tror jeg må ut og tenne i utepeisen for det er så fint her, og snart mørkt. Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 10. Sikken kær hvalp, og så er den tilmed allerede glad for krukkeplanter!
  Jeg holder også meget af kæmpeverbena. I min have sår den sig selv, så man skal være forsigtig, når man luger om foråret.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
 11. Kjempeverbena har jeg aldri prøvd meg på. Men de er kjempeflott når de blomstrer.
  Og så fine bilder av blomsterhunden! Søt!
  Og katten på bordet, selvsagt må den ha oversikt:)
  Ha en fin kveld:-)

  SvarSlett
 12. For noen knallfine bilder! Jeg har samme erfaring som deg med disse kjempeverbenaene, vi kjemper samme kamp, men gir oss jo ikke! :):)
  Mitt beste resultat var da jeg sådde dem under svart plast, og de sto ute to uker før jeg satte dem inn, fortsatt under svart plast. Men det er jo mange metoder som du sier. Prøver igjen til våren, uansett!

  SvarSlett
 13. Hei Anne! Jeg var på Dyhre gartneri her forleden, og så en kjempeverbena i en krukke. Aldeles nydelig, tenkte at denne må jeg så fra frø til våren. Så oppdaget jeg det du hadde skrevet her om at den er så vanskelig å få til å spire. Vel, hvis du ikke får det til, da kan jeg ihvertfall bare gi opp. Så nå er en tur til Janne på Mjærum blinket inn neste vår. Er dette en plante man kan få kjøpt der tidlig, eller er det en av de seine?
  Ha ei flott helg, hils Gro!

  SvarSlett