onsdag 21. september 2016

Hvitt i september


Hvitt er det siste som forsvinner i mørket. Det er deilig å sitte ute og se hvordan det hvite lyser opp, og sakte forsvinner. Det mørkner vanvittig fort nå. I morgen er det høstjevndøgn. Synes ikke det er lenge siden sist. Det som forundrer meg alltid, er at dag og natt er like lang på hele jordkloden i morgen. Fascinerende at hele verden har noe til felles, uavhengig årstid. Hvit løvemunn sammen med Dahlia 'The Pink'.   For to år siden fikk jeg frø til løvemunn fra Den Lykkelige Hagen. Spennende og inspirerende blogg. Trodde kanskje at frøene var for gamle, men det var de ikke.Dahlia 'My Love' støtter seg til epletreet.Er litt stolt av denne hvite engletrompeten som jeg har "laget" selv.                                                Ha det godt! Anne
                                                Til inspirasjon som er Gardeners' world

 

7 kommentarer:

 1. Flotte bilder fra hagen din, og engletrompeten du har laget selv er nyydelig! Ja, høstmørket sniker seg innpå oss, og tanken på at sommeren er til ende er litt vemodig spør du meg. Men, høsten kan være fin den også :) Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 2. Hei Anne! Hvitt er så fint ja, og lyser så flott opp nå i mørket. De lyser som små stjerner der de står hos deg. Tidlig mørkt er bare fornavnet... Vi får trøste oss med at det er akkuat et halvt år til det er vårjevndøgn igjen :)

  Klem, Marit

  SvarSlett
 3. Hej Anne!
  Vackra bilder från din trädgård.Ser att du har en fingerborgsblomma som blommar. Du lyckas bra med dina frösådder. Fin änglatrumpet.
  Ha det bra / Marika

  SvarSlett
 4. Så hyggelig at du har hvite løvemunn! Jeg har ikke sådd løvemunn på et par år nå, men i går oppdaget jeg en selvsådd liten en i bedet. Overrasket over at den kommer av seg selv og også etter så lang tid. Neste år skal jeg så Susanne med det sorte øye (hvit, ikke gul). Har du sandmalurt artemisia stelleriana? Den sådde jeg i vinter, og er så overrasket over for fin den er med sine sølvblander. Den ser ut til å være en fin bunndekker. Jeg skal absolutt så flere i år så jeg kan øke "beholdningen". Er spent på hvordan den klarer vinteren. Har forresten planer om å plante prydgress i blomsterkasse som vegg på terrassen, slik du foreslo. Men det blir neste års prosjekt :)

  SvarSlett
 5. Ja, det er underlig å tenke på at dagen er akkurat like lang et døgn over hele verden :-)

  Mye fint hvitt hos deg.

  SvarSlett
 6. Så mye flott du sår i hagen din! Det er mye fint her. Stilig å tenke på høstjevndøgnet ja. Det er godt det er en så VARM høst! Det kan vi like :)

  SvarSlett
 7. Ja, hvitt er vakkert. Ha en fortsatt fin helg,
  hilsen Ingeborg

  SvarSlett