tirsdag 13. september 2016

Prydgress Miscanthus floridulus og Dahlia 'Wizard of Oz'


Prydgresset M. floridulus 'Gracilimus', silkekinagress har blitt godt over to meter. Var redd de (vi har to stykker) ikke klarte den kalde våren med barfrost. Det gjorde de (H4). De  har klart tre vintrer. Har sett bilder hvor den er mye kraftigere enn våre.
Jeg liker godt kontrasten mellom prydgresset og de runde formene til 'Wizard of Oz'.


Et lite dryss av klokkene til klokkerankene.Dahlia 'Eveline' har jeg et langt forhold til. Den er noe av det vakreste jeg vet.Da blir det en skuffelse at dette ikke er 'Eveline', når jeg tror jeg har kjøpt knoller av 'Eveline'. E og kjempeverbena sammen er utrolig vakker kombinasjon. (Det er kanskje ikke så verst dette heller?) 


Jeg blir full av beundring av ballerinaer fra Fuchsialand, 'Pinto de Blue'Røde pelargonier på øverste hylle i septembersolDet er nesten som om skurtreskeren er i hagen.Liker så godt når hun sier hei med halen høyt til værs. Det er sommer ute. Det er helt vindstille, varmt og mørkt og døra står på vid gap. Har tent mange telys. Føler nesten at jeg er på ferie.
Fortsatt god sommer! Anne

12 kommentarer:

 1. Hei Anne!

  Koselige bilder, og katten din er så søt! 'Eveline' er den vakreste av alle dahlia :)

  Klem, Marit

  SvarSlett
 2. I år ble det Eveline hos meg også. Har jeg blitt påvirket, tro? :) Jeg har planer om å ha en stor (avlang) plantekasse på terrassen som skal være romdeler, og har lurt på å plante vintergrønt eller evt. alperips el. Men så begynte jeg å tenke på om prydgress kunne være tingen. Vil de overleve i en slik stor plantekasse, tror du (H5/H6). Kommer de raskt i størrelse om våren/sommeren, eller er de på de fineste nå om høsten? Hva ville du plantet i kassen for å skape en grønn vegg?

  SvarSlett
  Svar
  1. Et prydgress jeg virkelig vil anbefale er Calamagrostis x acutiflora 'Overdam', fagerrørkvein H6. Den ble valgt til årets staude 2013 av staudegruppa til Norsk Gartnerforbund http://fagus.no/nyheter/arets-staude-2013-fagerrorkvein. Her den over 150 cm. Den er veldig fin om våren, men det tar selvfølgelig noe tid (juli) før den blir så høy. Den vil jo bli transparent.
   Det fine med den, er at den er flott om vinteren også. Tåler ganske mye vind og snø. Kommer det mye snø, bør du nok riste det av. Den liker ikke å bli stående i vann, men det er det mange som ikke liker.
   Tror den kan bli veldig fin sammen med alperips,som du lett kan formklippe f.eks til kuler. Vi har den sammen med buksbom som er formet som kuler. Hva med allium som svever over?
   Lykke til med plantekassen!
   Send meg gjerne en e-post hvis du lurer på noe av det jeg har skrevet.

   Slett
  2. Så gode forslag! Det høres ut som fine kombinasjoner! Og jeg kjenner det begynner å klø i hagefingrene:) Må gå mannen til å lage kassen slik at jeg er klar til planting til våren. Moro å ha planer og noe å gruble over i vinter;) Takk!

   Slett
 3. Prydgress er så fint, og jeg tenker hver gang jeg er på et hagesenter at jeg må sette meg mer inn i hvilke som ikke sprer seg, har brukt flere år på å fjerne et som sprer seg over hele hagen med frø og fortsatt har jeg ikke klart å bli kvitt det (det heter waldmarbel, ikke kjøp det).
  Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 4. Hei!
  Flott med kontraster i hagen. Det er du flink til. Prydgress har jeg hatt en gang, den grodde ned og forsvant. Jeg har ikke prøvd igjen, for jeg er allergisk for gressblomstring. Kanskje nok med gresset som alt er her? Prydgress kombinert med andre former og farger er fint.
  Dahliaen var veldig flott!
  Fine katten:-)
  Ha en fin onsdag!

  SvarSlett
 5. Åh, så vakker en ballerina!
  Skjønner godt at pus trives i sommerværet :-)

  SvarSlett
 6. Hej Anne!
  Vackra Dahlior, men tyvärr blir det ganska ofta fel. Väntar fortfarande på min Café au Lait. Tror att det har blivit felleverans tyvärr.
  Ha det fint i värmen /Marika

  SvarSlett
 7. Jeg kender ikke 'Eveline', men den ser fantastisk smuk ud. Din kat er da noget af en bamse, hvor er den dejlig.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
 8. Så nydelig blomstring i hagen din, det ser riktig lekkert ut! Flotte fuchsia og dahlia, og skjønn katt! Ha en flott dag!

  SvarSlett
 9. Du og du, så mange flotte bilder. Nå ble jeg rent forelsket i Eveline jeg også. Nydelig kombinasjon på det øverste bildet. God helg!

  SvarSlett
 10. Ja, det føles som rene sydenferien, tenk på det. Fantastisk er det! Nydelig dahlia sammen med verbenaen, selv om den var feilmerket. Irriterende nok det, for øvrig. Godt det var en så fin kandidat uansett! Fin gressgang du har, ser stilig ut.:)

  SvarSlett