onsdag 14. oktober 2015

14 oktober - første vinterdag



Når man vet at frosten kommer, blir jeg opptatt av det som er borte neste dag. Fuchsiakrukkene kjøres kjapt inn i garasjen. Kjapt og kjapt, det er ganske mange krukker. Heldigvis har vi en sekketralle.
Plukker dahlia som blir satt i en murerbøtte, for å ta inn. 
I natt var -2 grader. Det er stor forskjell på i går og i dag.






Fuchsiaene begynner å få solide stammer. Noen av dem nærmer seg 8-10 år.







Så to sommerfugler i dag.







I går



I dag







I går



I dag



Hvis det er sol i dag, er det lenge til at det kommer snø, i følge primstaven. Yes, i dag har det vært strålende sol. Ha det godt! Anne


18 kommentarer:

 1. Ja, i natt kom kong frost på besøk hos meg også. Det måtte jo skje før eller siden. Setter stor pris på den fine og lange høsten vi har fått i år. Jeg gjorde høstklart for et par uker siden på Enerhagen, så er i rute. Her hjemme i Oslo var eneste jobben å ta inn noen potter med pelliser. Litt vemodig....
  God kveld til deg!
  Jannicke

  SvarSlett
 2. Vi har också haft frost, och har plockat upp mina dahlior till vinterförvaring. Känns lite vemodigt, men hösten har varit fin, och det var toppenväder idag också. Hoppas snön håller sig borta länge ännu. Så fina dahlior.
  Ha det fint!

  SvarSlett
 3. Vi har haft frost nästan varje natt sista veckan. Så Dahlior och Fuchsior är redan inplockade för ett tag sedan. Så vackra bilder du visar. Härligt när blommorna blir så vackert frostnupna som på sista bilden.
  Ha det gott!
  Titti

  SvarSlett
 4. Så fina bilder. Vi har haft 0° i natt, kallast hittills. Jag ställde min enda dahlia intill husväggen, hoppas den klarat sig. Ska plocka in den idag. Dina dahlior är så jättevackra.
  Ha en fin kall dag
  Kram Maria

  SvarSlett
 5. Knallfine bilder! Skjønne oppsatser i aldeles lekre farger. Ser virkelig flott ut!

  SvarSlett
 6. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 7. You have beautiful fuchsiae. We have had really warm and sunny days this week, I even saw a butterfly today in the garden again.

  SvarSlett
 8. Jammen godt den primstaven er der, for vi kan vente med snøen til jul for meg. Da passer det fint med litt pynt over skog og hei !!! Så mye vakkert du fortsatt har i hagen din. Her var det også hvitt i dag tidlig, men sånn er nå oktober. Ha en fin kveld :)

  SvarSlett
 9. Så flotte bilder. Godt at fuksiaen tåler litt frost.
  Hilsen ingeborg

  SvarSlett
 10. And all of a sudden it's finished with our lovely flower show. You had already your first frost, I'm not yet looking forward to it.

  SvarSlett
 11. Så vakker høsten kan være. Og de fuchsiaene dine er jo som noen busker. Skikkelige greiner på dem.
  Jeg snudde primstaven på hytta forrige uke. Litt tidlig, men vi vet ikke når vi skal dit igjen.
  Blir veldig fint inne til deg nå, når så mange flotte blomster bæres inn:)
  Ha en fin kveld:-)

  SvarSlett
 12. Så fine bilder! Selv om det er kjekkere å være gartner om våren, er man i det minste uunnværlig nå om høsten :) Her på balkongen er det ribbet, så det er mange år siden jeg hadde et så avslappet forhold til nattetemperatur. I feriehagen derimot er det ikke stengt ennå, så jeg burde kanskje småtrippe litt likevel :)

  SvarSlett
 13. Hei Anne!

  Her har det vært minusgrader de fire siste nettene. Det er bare å innse at sommeren for i år er over.
  Så vakre fuchsia med frost!

  Klem, Marit

  SvarSlett
 14. Ja vinteren er på vei. Vi har hatt en ordentlig frostnatt, men jeg regner med det blir frost i natt også. Du får bare skynde deg å berge de sarteste plantene i hus. Ha en god helg. http://ritasfryd.blogspot.no

  SvarSlett
 15. Jeg liker fuchsia med solide stammer. Min mor pleide å ha det :-)

  SvarSlett
 16. Det blir en hel del jobb om man vill övervintra plantor. Så vackra Fuchsior förstår jag att du är rädd om. Jag har blivit för lat och har inget bra ställe för vinterförvaring så det blir möjligen bara några små plantor som bärs ner i källaren i år.
  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 17. Flotte bilder :-) Vi har også hatt et par kuldegrader om natta, men om morgenen er det varmegrader igjen og ingen isdekkede blomster å ta bilde av... Bildene av isdekkede fuchsia var flotte :-) Og så lurer jeg på, hva har du sammen med dahliaene på det ene bildet? Er det ammi majus eller noe som ligner? Og måtte spådommen om at snøen ikke kommer på en stund stemme!!
  Ha en fortsatt fin helg :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er Ammi visnaga. Blomsterskjermen er enda tetter enn Ammi majus. Den blomstrer seinere enn Ammi majus. Begge har tålt -3 grader. Jeg har bilde av den på insta i går.

   Slett