onsdag 28. oktober 2015

Hagen vår i oktober


Oktober kan ha flere årstider i seg. I år har det nesten vært sommertemperaturer og kuldegrader. Selv etter netter med frost, er det blomstring. Nå i slutten av måneden er nesten alle krukkene tømt og vasket. Fuksiane står i kjelleren ribbet for blader og blomster. Pelargoniaene står inne med vekstlys.
Bildene er fra midten av oktober


Rudbeckia 'Cherry Brandy'Cobeae scandens, klokkeranke.


Kråkstad kirke og nymåneTror det er Verbena rigidaI vinter skal sjokoladekosmosen få overvintre i krukka den har stått i hele sommer. Har bare klippet den ned så det står igjen ca. 10 cm med stilker. Gjorde det samme med noen dahlia  sist vinter, og det gikk veldig fint.          Nå er det tid for å bære inn hagemøblene. Det skjer nok til helga. Ha det godt! Anne


18 kommentarer:

 1. Jeg likte godt det første bildet ditt:) Ja her er benker ig krukker kommet inn for vinteren. Det blir litt tomt i hagen, men man må jo forsøke å ta vare på benkene etc. best mulig. I år skal jeg forsøke å overvintre fuksia for første gang. Jeg har 1 plante, og den har jeg satt i stua. Fungerer det eller bør/må den stå kjølig?

  SvarSlett
 2. Den bør nok stå kjølig. Den tåler å stå helt mørkt og kaldt. Bare ikke frost.
  Stua vil bli for varm og med for tørr luft, men jeg har aldri prøvd det. Vi vanner 3-4, kanskje 5 ganger i løpet av vinteren. Å "vanne" med snø fungerer fint, for da klarer jorda å ta opp fuktigheten og renner ikke tvers igjennom.

  SvarSlett
 3. Dejlige stemningsfulde billeder du har taget - kan specielt godt lide det med krukkerne og katten.
  God dag.
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlett
 4. Så vakre bilder!! Rene skjønnhetsopplevelser. Så fine utsnitt av et nydelig hage. Det er godt å se så mye blomstring i lekre farger i oktobersommeren vi har hatt. For min del kan det bare fortsette :):)

  SvarSlett
 5. Hej Anne!
  Dina bilder är fina, jag skall försöka övervintra chokladblomman i krukan, får hoppas att det lyckas. Den var inte så villig att blomma i år. Trädgårdsmöblerna är undanplockade, och det ser tomt ut, några krukor står kvar, men de får nog bli tömda i helgen.
  Ha det fint!

  SvarSlett
 6. Det blommar fint hos dig fortfarande. 'Cherry Brandy' är en snygging. Tänkt så den flera gånger, men det har aldrig blivit av. Och klockrankan ser ut som det är mitt i sommaren.
  Våra utemöbler står ute året om, finns ingen plats att ha dem inne i förrådet.
  Kram Maria

  SvarSlett
 7. Hei Anne!

  Vakre bilder alle sammen, og spesielt det med kirken og nymånen! Cherry Brandy er nydelig.

  Klem, Marit

  SvarSlett
 8. Flott stemning!
  Flott klokkeranken din står ennå,blomstrer også hos meg,men det blir færre blomster nå. Godt å få inn det som skal,vi skriver snart november.
  Fin kveld til deg:)

  SvarSlett
 9. Så flott kosmos. Denne har eg ikkje sett før.
  Mykje fint i hagen din. Det er ein fantastisk haust,
  her hos oss har det ikkje vore kuldegrader enno. Har tatt
  inn det meste, men det står pellargonia fint enno.

  Fin torsdagskveld frå Anne-Mari

  SvarSlett
 10. Så flott kosmos. Denne har eg ikkje sett før.
  Mykje fint i hagen din. Det er ein fantastisk haust,
  her hos oss har det ikkje vore kuldegrader enno. Har tatt
  inn det meste, men det står pellargonia fint enno.

  Fin torsdagskveld frå Anne-Mari

  SvarSlett
 11. Still so much beauty to discover in your garden. I hope your chocolate Cosmos
  survives winter, I never succeeded and tried everything. Strange because Dahlias I can keep easily.

  SvarSlett
 12. Det er sant at oktober har alle årstidene i seg :-)
  Kråkstad kirke er flott!

  SvarSlett
 13. Fine stemningsbilder! Ja, oktober har vært fin i år. Her er det fortsatt litt restblomstring i feriehagen. Godt å kunne ta seg god tid med å høste inn det som må innomhus.

  SvarSlett
 14. Litt vemodige bilder, men vakkert !
  Her er ikke alle krukkene vasket, men vi ligger bedre an enn sist høst. Etter dette innlegget tror jeg at sjokoladekosmosene blir spadd opp og tatt inn i morgen :-)
  Håper dere får inn hagemøblene i løpet av helgen.
  Overvintrer fuksia for første gang i år, og husket hvordan du gjør det, så de er ribbet !
  Ha en fin helg.

  SvarSlett
 15. Stämningsfulla höstbilder, och så fint att ha så många blommande växter kvar. Gillar också bilden med katten vid krukorna, ser nästan ut att vakta dem. Och den visar så väl också att även dovare färger är vackra på hösten. Ha en skön helg! Leena

  SvarSlett
 16. God kväll!
  Ja vilken fin höst vi har. Fina bilder du bjuder på. Chockladblommorna var så fna. Känns som om vintern är en bra bit bort och det är skönt. Fast jag gillar vintern också för då går jag ide. Vila behövs för nästa säsong.
  Allt gott
  Annika

  SvarSlett
 17. Jeg også skal prøve å overvintre sjokoladekosmosen min. Men jeg hørte at en skulle ta opp røttene(knoller?)og lagre de sånn som en gjør med dahliaene? Vet du noe om det?
  Her har vi bare tatt to frostnetter, men det tok ikke knekken på så mye.
  Ha det fint:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har prøvd å oppbevare dem som dahliaknoller, men de tørket helt inn. Derfor skal jeg prøve å ha dem i krukka uten å ta dem opp. Gjorde det med noen dahlia i fjor vinter, og det gikk fint. Vi får se hvordan det går.

   Slett