lørdag 10. oktober 2015

Sommerens prosjekt...

er som andre sommere, Dahlia. De er mirakler fra Mexico. Dahlia er et prosjekt  jeg har et forhold til nesten hele året. Selv om knollene ligger helt stille i kjelleren i mange måneder, tenker jeg på dem. Det er mus i kjelleren. I mai når de blir tatt ut, er det alltid spennende om de har overlevd. Stort sett gjør de det. Blommig fredag har mange og forskjellige  prosjekter. I dag krangler bloggen. Det er vanskelig å skrive der jeg vil, så jeg får ta det her: Ha det godt! Anne
er


Nå har vi begynt å ta dem oppI

17 kommentarer:

 1. Hei Anne!
  Dahlia er spennende planter, og du har så mange fine. Det er spennende om de overlever, ja. Mus har vi også her, og har opplevd at de spiser på alt som går an. Sånn er det å bo på landet ;)
  Håper dine dahlia overlever den kommende vinter!

  Klem, Marit

  SvarSlett
 2. Hej Anne!
  Jag förvarar mina hos dottern i hennes källare, de har klarat sig fint. Däremot har inte alla hunnit blomma ännu, hoppas på ett bättre dahlia år nästa år. Några blommar ännu så de har fått vara kvar i rabatterna, men det blir snart dags att plocka upp dem. Gillar dina mörkröda, en härlig färg.
  Ha det fint!

  SvarSlett
 3. Det er imponerende blomstring hos deg. Det frister å forsøke georginer, men da ser heg for meg å ha noen i krukker.

  SvarSlett
 4. Så vakkert! Jeg forstår godt din fascinasjon over dahlia. De er vakre nå i høsthagen. Jeg har forsøkt meg på overvintring en del ganger, men det har aldri gått så veldig bra, så jeg har gitt dem litt opp.
  Jeg må forsøke å finne noen høstblomstrende stauder som ikke krever stell i stedetfor, men nyter synet av høstblomstenes dronning på din og andres blogger :-D
  Ha en fortsatt fin helg.
  Stein

  SvarSlett
 5. Ser fantastisk ut med alle dahliaene dine som bugner ut over grusstien! Skjønner godt du vil ta godt vare på dem gjennom vinteren. Jeg må visst dekke dem med et nett eller noe. Det er irriterende når musene gnager.:)

  SvarSlett
 6. Så vackert det blommar, du har så många fina dahlior. Jag har en i år, men tyckte blomman var sådär. Ska titta igen hur dina ser ut, och "härmas" lite och se om jag hittar dem på nätet nästa vår :)
  Fin söndag till dig
  Kram Maria

  SvarSlett
 7. Vilka strålande dahlior du har! Det lönar sig faktiskt att övervintra dom! =)

  SvarSlett
 8. Du har ju en riktigt dahliadjungel! Så mycket fina dahlior, till och med jag blir sugen på att skaffa mig dahlior till nästa år. Kram Merja

  SvarSlett
 9. Your dahlias are really pretty. I have only one dahlia left, I gave rest to my neighbour who has more room and better conditions for them. I think my cellar is too warm and damp for storing the roots in the winter. And the mice also try to sneak in occasionally.

  SvarSlett
 10. Så superfine georginer, blir mange blomsterbuketter av dem når du må ta dem inn.
  Hilsen Ingeborg fra fruhaldshage

  SvarSlett
 11. Nydelige bilder!
  Bodde en gang et sted med mus i kjelleren. Det var alltid like spennende å se hva som fikk være i fred der nede :-)

  SvarSlett
 12. Det bugner virkelig med dahlia hos deg, og det er et prosjekt !
  Så mange , og så mange forskjellige, alt skal inn og alt skal overleve, jeg er imponert !
  Har noen få, og i morgen skal de opp og inn, og så får jeg håpe de blir frodigere neste år, (heldigvis ikke mus der de skal overvintre).
  Ha det godt :-)
  Eirin

  SvarSlett
 13. Underbara Dahlior du har! Mina sover redan gott i källaren, för vi har haft frost i mer än en vecka nu. Nu får man gå och längta till våren, då börjar allt om igen:-)
  Titti

  SvarSlett
 14. Jeg sluttet med dahlier i fjor. Jeg hadde bare en variant, sånn som på det siste bildet ditt. Utrolig flott da, når det blomster tett i tett!
  Ikke så gøy med mus i kjelleren. Håper de spiser noe annet enn knollene dine i vinter.
  Ha en fin mandag:-)

  SvarSlett
 15. Mine dahliar er ute ennå, for vi har ikke hatt frost. De har ikke vokst så masse og mange forsvant etter fjorårets overvintring. Får håpe det går bedre i år, selv om knollene sikkert er nokså små pga kald sommer.

  SvarSlett
 16. Dine bilder sier mer enn ord, så det går så bra. Men håper det tekniske ordner seg for deg. Kjenner til overvintringsutfordringene ja. I år har jeg fått mine plassert på "knollhotell" hos en venninne:) Tror de får det bedre der. Det vil våren vise.
  God uke til deg.
  Jannicke

  SvarSlett
 17. Hääärliga dahlior! Ska ta upp mina också nu! Och hoppas att de vill komma upp nästa år igen! Ha en skön helg och slut på veckan! Kram Ewa :)

  SvarSlett