onsdag 13. august 2014

Hageganger


Hagen ligger omgitt av jorder. Det var ingenting som hindret vindene. For syv år siden var hagen nesten bare plen, og alt og alle var synlig fra alle kanter. Nå kan vi gå på tur i labyrintene. Og blåser det mye,er det nesten vindstille enkelte steder. Det liker jeg.


Busken øverst til høyre, rognspirea, fraråder jeg på det sterkeste å bruke. Den sprer seg ganske voldsomt. Fjerna en i våres og de to siste skal også fjernes.


De tre neste bildene er fra det samme området i midten av mai.

En kantstikkerspade. Jeg synes det gjør seg med kanter av og til. Den er skarp og det går fort å stikke rundt bedene . Alt går på øyemål, og kantene holder seg godt inn i neste sommer.   
                                          Litt godduft til slutt i augustkvelden. Anne


12 kommentarer:

 1. Så fint med slingriga gångar! Och vilka raka kanter du har. Jag vill också ha en kantskärare, har tittat efter en i butiken men inte hittat någon.
  Det är en underbar trädgård du har! Gillas:)
  Kram Maria

  SvarSlett
 2. Kjekt å se så fine bilder! Tusen takk!
  Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlett
 3. Så spennende labyrinthage! Sånn jeg jobber med i min hage det. Det er fint med litt forskjellig vær i en hage. Og det finnes alltid en plante som passer.
  Takk for titten. Inspirerende!
  Kathrine:)

  SvarSlett
 4. Ja det gjør seg med slike kanter, holder de virkelig så lenge! Da vet jeg hva jeg skal kjøpe :) Flott hagereportasje!

  SvarSlett
 5. Jag har samma grundstruktur i min trädgård, en före detta gräsmatta har blivit rabatter. Kantskärningen gör hela skillnaden: är kanterna snygga, är trädgården fin, är de övervuxna, sprider sig en oro i hela kroppen. På sikt drömmer jag om stenbelagda gångar, men gillar trots allt gräsets grönska höst, vår och milda vintrar. Nu i sommar har gräset gulnat, men vattenbristen har varit exeptionell.
  Tusen tack för de goda råden om klockranka, jag är överförtjust. Ha det gott,
  Marta

  SvarSlett
 6. Hei Anne! Så vakkert det er hos deg! Du har skikkelig struktur på kantene ser jeg, og det ser så ryddig og fint ut.

  Gress er det bare masse jobb med, så bed er mye bedre :-)

  Ha det godt!

  SvarSlett
 7. Veldig flott med stier og rom i hagen! Det ser veldig koselig ut! Rognspirea skal man absolutt være "litt forsiktig med", men vi har den mot fjøsveggen i et område hvor det før bare var ugress. Der fungerer den bra og har ingen å utkonkurrere (annet enn ugresset).

  SvarSlett
 8. Utrolig hva man får gjort på få år, dersom entusiasmen er stor nok. Så fint dere har fått det!

  SvarSlett
 9. Fantastisk jobb som er utført i hagen din ser jeg. Flott med labyrinter, ting blir mer spennende da.

  SvarSlett
 10. Hyggelig gjensyn med hagen deres. Den spaden har jeg ikke sett før, og ser praktisk ut.
  Ha en fin kveld
  Eirin

  SvarSlett
 11. Hei Anne, så gøy å se den fine hagen din, mer som oversiktsbilder! Dette er virkelig en hage etter min smak. Ser virkelig nydelig ut! Du er så flink å anlegge bed og gangstier. Lurt både at det er mer ly for vinden, og ikke minst for å skape en følelse av mystikk og eventyr. Som tatt ut av en barnebok! Så herlig!!

  SvarSlett
 12. Det ser så frodig ut i hagen din, Anne. Ufattelig å tro at det kun var plen der for få år siden. Liker de organiske formene, og de ulike rommene som du skaper på den måten. Morsomt med oversiktbilde.
  Riktg god augusthelg ønskes deg.

  SvarSlett