tirsdag 19. august 2014

Agaphantus, Arikas lilje.


Agapanthusene har aldri vært så frodige og blomsterrike som i sommer. Været har passet perfekt.
Om høsten bærer vi krukkene inn i kjelleren som er mørk og frostfri. Der står de til frostfaren er over. De får litt vann i løpet av vinteren.
En dag i mai kommer de ut i sola.  Da ser de ganske stusselige ut, men  tar seg fort opp.I år kom de ut 15 mai.                                         Ha det godt! Anne


13 kommentarer:

 1. Så fine de er. Kun en av tre som har blomstret hos meg i år. Og kun m en stengel. Har du alle dine i krukker?

  SvarSlett
 2. Agaphantus är en av mina favoritväxter. Här bor de också i källaren om vintern. Och även deras bladverk är vackert så även om de inte blommar så mycket vissa år hos mig njuter jag av deras grönska där de står.
  Vackra bilder du har tagit på dem.
  Kram från Törnrosa

  SvarSlett
 3. Hei Anne!

  Kjempefine Agapanthus hos deg! Jeg får de noen ganger til å blomstre, mens andre ganger ikke. Blir ikke klok på hva jeg gjør galt de gangene de ikke blomstrer. Vakre bilder som alltid!

  Ha det godt!

  SvarSlett
 4. Så vackra de är. Och en superfin kombination med de vita Dahliorna. Så vill jag med ha det:) Hade Agapanthus för flera år sedan, men jag flyttade ut dem för tidigt så de dog.
  Får skaffa nya nästa år.
  Ha en fin dag
  Kram Maria

  SvarSlett
 5. De är så vackra och jag tänker varje år att nu så, ska jag köpa mig några plantor men det blir aldrig av. Nu när jag ser dina blir jag så sugen igen. Kram Merja

  SvarSlett
 6. Så flotte de var! Ser de finnes på mange offentlige steder også, for de er veldig dekorative.
  Likte også veldig godt de hvite ballene som svever over bedet! Hva slags dahlia er det? For det er det det er? Flotte var de iallefall:-) Ha en fin kveld.
  Hilsen Kathrine

  SvarSlett
 7. Det er dahlia 'White Aster'. De er forholdsvis lette å oppbevare om vinteren. Jeg liker dem veldig godt.

  SvarSlett
 8. Alldeles ljuvliga de där agaphantusarna! :)

  SvarSlett
 9. Agamantus er så flotte. Og dine virkelig frodige. Min svigerinne i Sveits har noen digre eksemplarer i sin hage. I ulike nyanser.
  Min lille tasne Agapantus her hjemme har ikke hatt en blomst. I år heller :(
  Lurer på hva jeg gjør feil...

  SvarSlett
 10. Fina, det är något som jag inte lyckas med, de blommar inte, bara blad.
  Dahliorna är också söta. Ha det gott!

  SvarSlett
 11. Så fine agapantus! Nydelige sammen med den hvite georginen og verbenaen i bakgrunnen.

  SvarSlett
 12. Hei Anne! Endelig har jeg tid og tilgang til å besøke alle de flotte hagebloggene. Så kjekt å komme innom deg igjen. Like frodig og vakkert som alltid. Agapantusen stortrives ser jeg, særlig sammen med den hvite Dahliaen. Jeg har kun 1 igjen og den nektet å blomstre i 2 år. I år tok jeg den bare rett ut fra boden uten å skifte jord. Jaggu svarte den med å blomstre... Jaja, en blir stadig overrasket:) Fantastisk flott reportasje i Hjemmet. Det var en utrolig fin overraskelse da jeg kom over min mors ukeblader:) Ha fin dager!

  SvarSlett