lørdag 26. juli 2014

Sårbarhet i heten


På torsdag var det krise. Vannpumpa virka ikke lenger. (Vi har brønn). No water! Ett døgn uten vann til et hopetall med krukker, og til oss selv. Hjelpen kom, og vannet kom tilbake.
Uten vann er ingenting mulig.                          Allium spaecocephalon og purpursolhatt 'White Swan'.                  
Yr melder stadig om regn, men det kommer ikke. I den svenske filmen "I mitt liv som hund" sa hovedpersonen  en liten gutt,at man måtte sammenligne. Ordet krise her er mildt sagt en overdrivelse. Ha det godt i sommervarmen. Anne


10 kommentarer:

 1. Her vi bor er det og slik at det melder regn, men kommer ikke. Vi hadde megaregn her for 14 dager siden så det er ikke krise ennå, men alt blir så mye friskere og sprekere hvis det kommer litt nedbør. Vi er og selvforsynt med vann og når det ikke fungerer blir det litt stress. Vann er nesten viktigere enn strøm, men når strømmen går blir det heller ikke vann. Vel det er vel ulempen med å bo litt landlig til. Man blir ihvertfall lykkelig når løsningen er en realitet!

  SvarSlett
 2. Vatten, vatten, vatten... Det nästan hörs hur växterna glupskt dricker då jag vattnar: Slurp! Jodå, visst finns det värre kriser här i världen... Men i våra små universum så blir det ändå en upplevelse av kris då vatten inte finns att tillgå. Så skönt att det löste sig. Vackra bilder!
  Allt gott!
  /Katarina

  SvarSlett
 3. Ja, for oss som har brønn er ikke det fantastiske været bare bra! Jeg har ikke så mange krukker, så det holder for meg å hente vann i dunker hos foreldrene mine. Etter flere uker med minimale nedbørsmengder er vi forberedt på at brønnen kan gå tom når som helst. Men aldri har jeg sett blomstene stå så flott i hagen! Ingen regn som ødelegger kronblader og slår blomstene til bakken!
  Ha en nydelig sommerdag!
  Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlett
 4. Herlige bilder, ikke minst krukkesamlingen! Her i feriehagen er det også tørt, og det meldes en skur eller to som bare blir noen dråper. Et under at det er så frodig som det faktisk er! Nyt sommeren!

  SvarSlett
 5. Hei Anne! Huff, godt at vannet er tilbake hos deg. Vi har brønn her også, og da er man så sårbar hvis det skjer noe. Nydelige bilder! Imponerende krukkesamling du har :-)

  Ha det godt!

  SvarSlett
 6. Så bra at vannet er tilbake til den fine hagen din! Nydelige hvite solhatter, jeg har sådd dem, og håper å få dem til.

  SvarSlett
 7. Tur att det löste sig med vattnet, dina blommor ser ut att må bra. Ha det gott /Marika

  SvarSlett
 8. Ser så fint ut hos dig! Ja utan vatten dessa dagar så är det knivigt att få alla krukor och växter att överleva.
  Här kom det 7 mm igår och drygt två mil bort i Perstorp kom det 140 mm!!!!
  Just nu mullrar det betänkligt igen...
  Ha det fint!

  SvarSlett
 9. Hei, og takk for inspirende runde i hagen! Dere har jo så mye spennende og flott. Hyggelig å treffes igjen :-)
  Godt det ordnet seg med vann hos dere, både på den ene og andre måten.
  Vi venter stadig på regnet.

  SvarSlett
 10. Hei igjen :-) Takk for titten idag sammen Janne :-) Koslig hage med mange tips :-)
  Pelliser står allerede i nye potter og nytes..
  Ha en fin kveld, endelig går det og puste litt idet sola går ned :-) Vibeke :-)

  SvarSlett