tirsdag 8. april 2014

Snart kan sommeren bæres ut av kjelleren


Dahlia/georginer og Agapanthus er femdeles i den mørke og kalde kjelleren. Agapanthusen har begynt å vokse og har ganske gule blader. Når de blir tatt ut, blir bladene ganske fort grønne.
 Har ikke sjekka dahliaknollene, men krysser fingre for at musene har holdt seg unna.
 Cobeae scandens, klokkeranke i bakgrunnen vokser bra.                             Nicotiana 'Lime Green' spirer på vekstrommetI år har jeg sådd gress, bl.a. 'Purple Majesty'. Den blir nærmere 2 m. Det skal bli spennende. Gresset står i veksthuset sammen med spragle  'Wizard Pineapple'.I påska skal bålpanna brukes igjen. Deilig med sein påske og vår i hagen. Så på noen bilder fra april i fjor og det skal jeg si er noe annet enn april i år. Ha det godt! Anne


17 kommentarer:

 1. Nå er det mye å glede seg til fremover, jeg tok mine georgine røtter ut i drivhuset her om dagen men jeg venter en stund til før jeg setter de i jorden.
  Overvintrer du klokkeranke,,, jeg har sådd det i år for jeg ble så begeistret når jeg har sett bildene dine, og de vokser i rekordfart.

  Flotte bilder fra sommerhagen din Anne, ha en fin kveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, vi overvintrer ikke klokkeranke, men jeg mener at jeg har hørt at det skal gå an. Kanskje klippe dem ned for ellers vil de ta innmari stor plass. Blodbeger kan jo, overvintres så hvorfor ikke klokkeranke.

   Slett
 2. Hoppas dina dahlior klarat sig. Jag har inte kollat till mina heller, får göra det i morgon. Snyggt det var med de vita dahliorna tillsammans med den blå agapanthusen. Fina bilder som alltid hos dig.
  Kram Maria

  SvarSlett
 3. Nydelige bilder, Anne!
  Klem!

  SvarSlett
 4. Hei! Prydtobakkfrøene jeg fikk har blitt til fine planter :) Skal de toppes?

  SvarSlett
 5. Jeg har aldri gjort det, men det er bare å prøve. Du kan toppe noen og sammenligne med de du ikke topper. De blir utrolig kraftige spesielt i krukker. Det er alltid spennende å prøve seg fram.

  SvarSlett
 6. Härliga bilder! Hade agapanthus på friland under några år, men så kom en kall och blöt vår och då dog de. Men vackra är de! Fin blomstertobak!
  Allt gott!
  /Katarina

  SvarSlett
 7. Flotte bilder :) påskeferien starter allerede i dag for oss. Ønsker deg en riktig fin påske med godt vær til kos ved bålpannen! Ha det fint så lenge!

  SvarSlett
 8. Nydelige bilder, og prydtobakken er kommet langt !
  Spørsmål: vi har fått mye lav på Magnolia ,Tempeltre og et Prydepletre. De står nær bekk og dam og vi har endel torvblokker i hagen. Kan noe av det være årsaken, og fins det noe middel mot lav?
  Eirin

  SvarSlett
  Svar
  1. Om det fins noe middel mot lav, vet jeg ikke. Dere kan jo, gni det av. Lav skader ikke trærne, men det er et tegn på at trærne vokser langsomt. Og det gjør spesielt eldre trær. Hvis du legger merke til nye skudd, vil det tvilsomt vokse verken lav eller mose.

   Slett
 9. Hei Anne!

  Det gresset Purple Mayesty har jeg også sådd. Er så spent på det. Ja, nå er det tid for å ta opp ting fra kjelleren. Her er det fare for battefrost en stund til, så jeg holder litt igjen. Drivhuset er stapp fullt, så jeg må bare vente litt til. Flotte bilder du viser! Agapanthus er så vakre :-)

  Ha det godt!

  SvarSlett
 10. Hei! Spennende innlegg, igjen, fra deg. Jeg har to spørsmål ang. georginer: Når de plantes i bakken, er du ikke da plaget med snegler som spiser dem? (jeg er nesten avskremt i såmåte..her sluker de knoppene som drops..)
  Og: Hvis jeg velger å overvintre knoller, hvor kaldt har du dem? Min kjeller frykter jeg blir for varm, nemlig.
  Veldig kjekt og nyttig å høre om din og andres erfariner med georginer.

  Nyt uken og ha det godt.
  Hilsen Eli.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har ikke brunsneglen i hagen, bank i bordet og kryss i taket. Vi har åkersnegle + andre typer, men de er ikke så grådige. Om høsten er enkelte blad spist på.
   I kjelleren er det vel nede i 5-6 grader. Kanskje litt kaldere, men det er frostfritt.. Hvis du skulle ha et gammelt kjøleskap og plass, kan de ligge der. Et luksushotell for dahliaknoller! Det hadde vært noe?

   Slett
 11. Fin bålpanna!!!
  Det ska bli skönt när alla krukor kan flytta ut!!
  Det börjar bli fullt inne...
  Kram
  Mariana

  SvarSlett
 12. Jeg har latt meg inspirere av deg og sådd klokkeranke og lime-prydtobakk. Spent på hvordan dette utvikler seg. Dette er jo noe av det morsomme med bloggingen - å inspireres av hverandre. Takk!

  SvarSlett
 13. Hei. Her drukner vi i åkersnegler. Jeg måtte ha dahliaene mine i en butt oppå grillbenken i fjor, for det var en fuktig sommer.
  De spiste det meste av dahliaene året før. Og i år har jeg gått amokk med gladioler,) Skal tro om de spiser dem også?
  Riktig god påske til deg. Koselig med sen påske også, og kan nyte den i hagen med bålpanne.

  :)

  SvarSlett
 14. Ja, tenk snart får vi plantet og satt ut blomster! Jeg har tre bittesmå Agapanthus`er som jeg sådde for to år siden som jeg gleder meg til å se! Georginer har jeg ikke noe sted å overvintre lenger! Så vakre bilder av sommer og hageidyll! Det blir nok frodig og fint hos deg, ser det ut til!
  Ønsker deg ei god påske!

  SvarSlett