mandag 10. desember 2012

Høstanemoner


Høstanemoner har en enkel form som minner om anemonene om våren. De har vakre knopper og blomster og har en elegant og luftig voksemåte. De tåler også en del vind. Noen starter å blomstre i august og andre i september så de har en ganske lang blomstringstid.. De finnes i ulike rosa nyanser og i hvitt. Blomstene kan være enkle og doble. De er så fine når de plantes mange sammen, som her i Botanisk hage på Tøyen i Oslo. Alle bildene er tatt her. Jeg kjøpte en del planter i høst, men de rakk ikke å blomstre i år.         Dette bildet er tatt i slutten av september. De andre bildene er tatt  i midten av august.

                                                  Ha en riktig fin uke!

12 kommentarer:

 1. Så vackert!! Jag älskar höstanemoner, tycker de är underbara i trädgården. Jag satte några plantor förra hösten, och hoppas de vill sprida sig.
  Tack för att du piggar upp i vintermörkret.
  Kram Maria

  SvarSlett
 2. Høstanemoner er virkelig vakre! Min hadde sin første blomstring i år. Den skulle ha vært flyttet, men jeg venter til våren. Jeg har tidligere hatt problemer med å lykkes med disse, håper det er et tilbakelagt stadium.
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 3. Høstanemoner er fint, og bildene dine skjemmer de ikke. Kjempeflotte! :) Koselig blogg du har, legger meg til som følger. Anne Kari

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for hyggelig kommentar. Velkommen som følger.

   Slett
 4. Ååååh, så nydelige! Litt av en frodig og praktfull anemonerabatt du har! Jeg plantet mine to første i høst. Håper de brer om seg etterhvert:)

  SvarSlett
 5. Hei igjen,
  Neste sommer skal jeg jammen stikke innom deg og kjøpe stauder på min vei til Sverige:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig at du stikker innom. Velkommen! Anemonebedet er dessverre ikke mitt.

   Slett
 6. Anemoner er bare nydelige, og at de blomstrer så sent som til september er jo en utrolig flott bonus!
  Ellers må jeg si at det drivhuset ditt er bare helt nydelig! Flink snekker, ser jeg! Mitt drivhus er også grønt, men mangler fortsatt glass, men de skal inn i år så jeg får begynne å bruke det! Så flott blogg du har! Jeg kommer defintivt igjen på besøk!

  SvarSlett
 7. Jag tycker också mycket om höstanemoner, ja allt med dem. De blommar länge och är en bra stomme i rabatten! Ja, en av de bästa ting med höstanemoner är att de inte behöver något stöd egentligen. Vilken vacker plats, dit vill jag åka någon gång! Hälsningar Maria

  SvarSlett
 8. Ja dette er nydelige planter. Kjøpte meg i haust eg og....den blomstra så eg fekk nyte dei :)) Har akkurat sådd frø av ein anna sort så det blir spennande til våren å sjå om den spirer.

  Kos deg i førjulsdagane.

  SvarSlett
 9. Åh de er så fine! Har en del hos meg her. Men får liksom ikke helt swungen med de enda.

  SvarSlett
 10. Anemoner er bare nydelige! Flotte bilder♥
  Takk som deler:)

  SvarSlett