onsdag 14. november 2012

HekkerHekkplanter som tåler å stå utsatt, som kan plantes i nesten hele Norge (H7), som er lett å forme til nesten hva som helst, er Ribes alpinum, alperips. Den blir ikke så høy så den er fin til å ramme inn f.eks kjøkkenhagen, bed og inngangspartier + +.  På UMB på Ås har de brukt stramme former, men jeg har en plan om at de skal formes som skyer, dvs bølgende former.

                           Sykkelstativ og hekk  gjentar samme form.
                         Hekken er dekorativ om vinteren også, og tåler takras!


  I hagen vår er den ganske unnselig nå, men bare vent! Du kan skimte hekken bak sølvkrans.

5 kommentarer:

 1. Alltid bra att få tips på häckväxter. Jag har bara en rabatt som är inramad till hälften med buxbom, men med tanke på buxbomsviruset så är det tacksamt att få andra tips.
  Fin rabatt du har.
  Kram Maria

  SvarSlett
 2. Så kul! Det är spännande med strikta former som kontrast till resten av växterna i trädgården! Ribes blir grön tidigt på året vilket är ett plus tycker jag.

  SvarSlett
 3. Vi har Alperipshekk som jeg har tatt stiklinger av og plantet som fronthekk på et bed. Når man ser disse flotte buksbom kreasjoner litt lengre sør må man jo finne på noe. Stiklingene mine er drøyt ett år, så er ikke helt i mål ennå. Nedklipping til våren for å få kraftigere vekst nedenfra. Stramme linjer skaper flott kontrast til det mer ville.

  SvarSlett
 4. Gode billeder.
  Tak for kigget.
  Ha´ en dejlig aften.

  SvarSlett
 5. Flott hekk som blir tidlig grønn om våren. rart at vi ikke ser mer av den her til lands.

  SvarSlett