tirsdag 23. februar 2021

Helleborus - julerose


Helleborus - julerose er noe av det vakreste som fins. I april/mai blomstrer de.  Jeg  pleier å plukke noen og plasserer dem i grupper. Når de står i jorda, er ofte blomstene vendt ned. Synes det er morsomt å dekorere med juleroser. 
Alle julerosene er kjøpt fra Gartneriet Spiren. De har hatt salg på hagemesssa på Lillestrøm. Håper virkelig at hagemessa åpner dørene neste vår og at  Gartneriet Spiren kommer.

                      Det går mot vår. Neste uke begynner vi på den første vårmåneden. Ha det godt! Anne


9 kommentarer:

 1. Good morning dear Anne,
  The most welcome flowers of the Helleborus are so beautiful to see after the dark days of wintertime. You´ve made beautiful photo´s of it.
  Have a wonderful day
  Rosehugs Marijke

  SvarSlett
 2. Hei Anne!
  Nydelige juleroser hos deg! De har også blomstret så fint de siste årene her også, men frykter at den strenge kulden i år har satt de tilbake. Ja, det er jo å håpe på at hum kommer tilbake til neste år.

  Ha det godt! Klem, Marit

  SvarSlett
 3. Hej Anne!
  Så många och fina julrosor du har. Brukar också köpa på trädgårdsmässan, men det blir ingen i år heller. Ser att jag har några knoppar på några vita, därute nu.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
 4. Hei du, så vakkert! Julerosene er så store og overraskende på denne tiden. Jeg har de ikke selv, men jeg kjenner andre som har dem. Ha en fin dag i den gryende vår :)

  SvarSlett
 5. Der er efterhånden mange ting vi savner efter et år med flere omgange af lock down. Jeg har været på besøg på Gartneriet Spiren og set deres fantastiske udvalg af Helleborus, så jeg forstår godt du drømmer om normale tilstande og havemesser igen.
  Så dejlige billeder du har taget!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
 6. Helt enig! Vårens vakreste er Helleborus:)
  Nydelige varianter du har og veldig flotte bilder.
  Gleder oss til våren:)

  SvarSlett
 7. Nydelige juleroser, hadde tenkt å få meg flere i høst, men kom aldri så langt. Spesielt de hvite har begynt å blomstre igjen her, for tredje eller fjerde gang i vinter tror jeg, så de er standhaftige. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 8. Dine juleroser er så smukke. Det er en fantastisk plante, blomsterne kan man have glæde af over meget lang tid, og de store blade gør planten til en fortrinlig bunddækkeplante.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
 9. Så vackra julrosor! Underbara färger.
  Jag var ute i trädgården förut och försökt hitta min ena julros, men det fanns bara ett litet blad kvar. Den verkar inte ha klarat vintern.
  Ha en fin helg
  Kram Maria

  SvarSlett